bogdan_ Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Eu va propun un alt dispozitiv: siguranta fuzibila fara fir. Reduce curentul consumat la zero. Nu va trebui sa platiti decat taxa radio, abonamentul la curent, tarifele de rezervare si mai stiu eu ce prostii baga astia, in total un pret mic. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Eu as numi'o mai modern, sa fim in pas cu moda. Siguranta wireless. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Eu as numi'o mai modern, sa fim in pas cu moda. Siguranta wireless. apropo de wireLESS fratemiu zise ca nar fi rau sa bagam un emitzator wireless la vecinu in tablou si receptorul sal tragem in casa sa avem si noi curent gratis. Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Dispozitivul minune,este minune ( teapa ) doar pentru noi,la Palatul Parlamanetului care plateste facturi grase la lumina vad ca nu le merge cu inghititul galustii de vreme ce aia nu au facut comenzi pentru astfel de dispozitive.Tosusi,un dispozitiv minune de reducerea a cheltuielilor pentru madam Udrea si frunza ei nu exista ?Lasand glumele,nu credeti ca ar fi mai comod ca tensiunea de la consumatorii casnici sa fie de 110 in loc de 220 v ? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Lasand glumele,nu credeti ca ar fi mai comod ca tensiunea de la consumatorii casnici sa fie de 110 in loc de 220 v ?parca in SUA tensiune de 110 la retzea , si ar scadea mult numarul de decese , dar eficientza e mai scazuta la 110 decat la 220 ,si ma refer la transportul la distantza . Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Cand ai ajunge sa scrii ca mine, sa ai un cuvant lipsa la n-posturi, atunci sa vorbesti. Nici cand vrei sa te dai mare nu esti in stare sa scrii corect.Ti-am facut scrisul imputit, nu pe tine, dar daca te simti e problema ta. Sau deriva una dintr-alta Si pentru cultura ta generala, alineatul: http://dictionare.edu.ro/definitie/alineatLegat de tensiunea de 110v. Consumul ramane la fel, eventual creste diametrul conductorilor pentru ca daca scade tensiunea, creste intensitatea. Cat despre decese, nu am auzit sa fie asa multi care s-au curentat si au murit. dar eficientza e mai scazuta la 110 decat la 220 ,si ma refer la transportul la distantza .De la termocentrala pana la tine acasa sa fii sigur ca tensiunea e MULT MAI MARE de 110v. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 dar eficientza e mai scazuta la 110 decat la 220 ,si ma refer la transportul la distantza .De la termocentrala pana la tine acasa sa fii sigur ca tensiunea e MULT MAI MARE de 110v.mai domnule eu itzi zic ,atunci cand scade tensiunea e corect sa creasca intensitatea dar ia zimi tu ai bani de dat pe conductori mai grosi ,eu nu cred si ia zimi tu unde sa pomenit de termocentrala in topic , A sau tu banuiesc ca ai traful de inalta in coltzul casei si tragi 2 sarme de 5 metri si gata ai curent ,sau iti imaginezi ca pentru fiecare casa se baga cate un traf , te inseli amarnic MEN a si apropo de dictzionar ,stai calm lam citit inainte de a citi tu primul cuvant . Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Termocentrala e locul unde se produce energie electrica si am dat-o ca exemplu. Sau tie iti dau extraterestii energie electrica pe ascuns si nu stim noi? Cat despre transformatoarele coboratoare de tensiune, n-am pomenit nimic. Se pare ca tu ti-ai imaginat singur ca avem fiecare transformator in curte. Daca stam la bloc unde il tii? Pe balcon sau in debara?Cat despre dictionar, se observa de la sine Nu cumva ai citit dictionarul pentru messenger? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 moshole nu sa pomenit nimik de trafuri sau termocentrale da eu intentzionam sa te fac sa intzelegi si pe cei totzi care citesc ca odata cu coborarea tensiunii de lucru de la 220 la 110 , si se subantzelege ca pe aceeasi conductori nu altzii vor fi pierderi de curent pe transportul de la traful coborator la consumatorul casnic da tu interpretezi cum vrei si o iei razna pe carari gresite, sau tu itzi imaginezi ca traful va fi plasat undeva in centru orasului si fiecare vine cu cablu lui la el , moshule din traf ies 3 faze ,sunt cabluri izolate rasucite sau nu iar de acolo pleaca la consumatori pe o magistrala ,iar de la acea magistrala se leaga consumatorii finali cu conductori din aluminiu bifilari cablurile pot fi lungi si de 50m , eu de lungimea acelei magistrale vorbesc care poate fi si de 1km pe ea se pierd cantitatzi mari de curent daca se modifica tensiunea de lucru poate mai studiezi si tu oleaca ceva cartzi de specialitate si ai sa te convingi . si sa nu te gandesti vreodata ca daca vei folosi un astfel de dispozitiv de redus curent ai sa vezi vreo modificare la pushculitza , si cu asta incheii ca nu vreau sa stresez lumea Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Am mai sters eu din mesajele aiurea. vfp_marius te rog sa scrii cum trebuie, fara "sh", "k" sau alte grupuri de litere de care eu nu am invatat nimic in clasa I. Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 D-le Rasputin,Puterea/curentul reactiv(a) il putem considera circuland in orice sens, totusi eu nu inteleg de ce producatorii/distribuitorii de energie electrica isi doresc atat de tare cosfi=1. Nu ar trebui decat sa taxeze la puterea aparenta si gata.Problema este in alta parte: generatoarele "pierd" din puterea activa la aparitia puterii reactive.Poate ne explica vreun coleg cu cunostinte energetice mai solide.Multumiri anticipate!Toate cele bune!PS Hai sa ne aflam in treaba si sa folosim 110 volti....Eu stiam ca pretul metalelor tot creste in timp ce izolatorii raman cam pe loc. In Europa se ventila ideea de a CRESTE tensiunea de distributie la 400 volti monofazat... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Daca ai avea cos fi = 0.5, pentru aceeasi putere activa, adica utila, ti-ar trebui un curent de 2 ori mai mare. Cum pierderea intr-o linie de rezistenta R este R*I^2 inseamna ca pierderile ar fi de 4 ori mai mari. Asta nu e tocmai convenabil, nu? E risipa de energie, in plus ar trebui sa generatoarele sa poata genera un curent de 2 ori mai mare, deci de 2 ori mai mult consum de ce folosesc ele pentru generat. Si cel mai bine este sa compensezi fiecare sarcina pentru cos fi = 1. Eu cred ca de multe ori compensarea asta, chiar pentru dispozitive mici(ex, alimentatoare) este convenabila pe termen lung, dar pe termen scurt produsul costa mai putin si cumparatorul da mai putini bani, deci se vand mai multe dispozitive. Link spre comentariu
rasputin Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 D-le Rasputin, Puterea/curentul reactiv(a) il putem considera circuland in orice sens De considerat putem considera multe, important e ca între consideraţiile făcute şi starea de fapt a lucrurilor să nu existe nici o contradicţie. Deci, puterea/curentul reactiv(a), circulă de la sursă către consumator; drept sursă avînd un generator electric, o baterie de condensatori sau un compensator sincron.La capitolul consumatori, vorbim despre motoare cu rotorul în scurtcircuit, transformatoare, cuptoare cu inducţie.Despre celelalte aspecte, mai simplu decît am scris în alt post, nu mă pricep să explic, mai complicat mă pricep, dar nu e de nici un folos. Legat de 110V, zic şi eu, hai să ne aflăm în treabă. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 "eu nu inteleg de ce producatorii/distribuitorii de energie electrica isi doresc atat de tare cosfi=1"Eu stiu ca, din cauza acestei energii, se incarca inutil liniile de transport. Deci s-ar transporta mai multa energie activa pe aceleasi sarme. Iar despre sens cred ca e ca la rasputin.. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 În sistemul electroenergetic, transformatoarele fac parte din categoria surselor; și ca orice mașină electrică, ele au nevoie de curent reactiv pentru magnetizarea miezului feromagnetic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum