Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv pt reducere consum curent?

alexutu

Postări Recomandate

Problema e ca "la ei" "noaptea" incepe la ora 22...

Şi pe la alţii tot la fel începe noaptea. Nici la ei nu se fac cadouri, legile capitalismului nu fac derogări. Practic, în sistemul energetic, de la ora 22 încolo, consumul scade foarte mult, urmînd a creşte de la ora şapte dimineaţa. Pentru a aplatiza curba de consum, producătorii de energie practică acest sistem tarifar diferenţiat, în acest mod se încurajează consumul de energie pe timp de noapte, intervalul orar 22-7.Cinstit vorbind chestia este chiar atractivă, mă rog, acolo unde se poate aplica. Cum stă treaba, din punct de vedere al cheltuielilor, în cazul dvs nu-mi dau cu părerea, pot spune însă că la nemţi chestiunea este funcţională.Ei au pentru încălzire centrale electrice, evident trifazate. În intervalul orar 22-7, neamţul foloseşte centrala, în acest interval se încălzeşte casa şi apa din tancurile de acumulare, adică puffere în alt grai. Aceste tancuri nu sînt mici de loc, în fapt cu cît sînt mai mari cu atît mai bine, ele asigurînd căldura pe timp de zi. Evident instalaţiile în cauză nu sînt făcute la plesneală, mărimea tancurilor este stabilită prin proiect, cine îşi permite financiar şi are şi loc de amplasare, poate să-şi monteze unele mai mari, nimeni nu se supără.De reţinut este alt ceva, anume că după ora 7, în mod automat, două din cele trei faze sînt decuplate. Deci lumină ai, muzicanţi ai, da căldură ba. Nimeni nu face motiv de supărare din asta, producătorul de energie este mulţumit că reuşeşte aplatizarea curbei de sarcină, iar onor clientul că plăteşte mai puţin încălzirea.Ideea ar fi că, cel puţin pentru o instalaţie de încălzire, merită efortul financiar ce-l presupune investiţia, în cazul dvs. sînteţi cel mai în măsură să vedeţi ce se scade şi ce se adună, eu v-am povestit de nemţi doar pentru a vă face o idee.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 191
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

15

• bogdan_

12

• rasputin

12

• bassbox

9

Top autori în acest subiect

... Maine vreau sa ma duc pe acolo, va tin la... curent.

Fost, vorbit, plecat, greata...Era la contracte un tip cu un aer de "iar ai venit sa ma plictisesti?" Raspunsul lui:- Tariful dvs. e bun, nu trebuie sa-l schimbati!Sau pe limba mea "ce ba, fi multumit ca ai curent, ce avioane vrei?"Normal, pentru 100 kWh nu-si deranjeaza domnii fundul.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

AM GASIT CEVA PE NET, UN DISPOZITIC CARE CICA IL BAGI IN PRIZA SI ITI REDUCE CONSUMUL LA CURENT CU 15-35%.ZICE CA STABILIZEAZA OARECUM CURENTUL SI DIN CAUZA ASTA CONSUMUL ESTE MAI MIC.NU SUNT DE SPECIALITATE DAR ESTE POSIBIL ASA CEVA?ASTEPT PARERI AVIZATE

DA ,DISPOZITIVUL EXISTA INSA CONSUMUL SUPLIMENTAR FACUT DE TINE SE TRANSFERA LA VECINI SI NU CRED CA TI-AR CONVENI.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ei au pentru încălzire centrale electrice, evident trifazate. În intervalul orar 22-7, neamţul foloseşte centrala, în acest interval se încălzeşte casa şi apa din tancurile de acumulare, adică puffere în alt grai

Au inceput sa apara si pe la noi astfel de instalatii, insa pentru a fi fezabile casa trebuie sa fie cat mai bine izolata, si instalatia de incalzire sa functioneze cu agent termic de joasa temperatura (incalzire pardoseala, pereti, tavan , ventiloconvectoare sau radiatoare de mari dimensiuni).Exemplul pentru o casa de 100 mp izolata conform normelor actuale (adica un necesar termic de 5 kw), a carei instalatie de incalzire a fost gandita sa functioneze in zilele friguroase cu o temperatura de tur de doar 40*C, are nevoie de un puffer de 1500 litri si o centrala de 14 kw pentru a asigura o temperatura constanta pe parcursul a 24 ore cu un pret mai mic.
Link spre comentariu

Si mai trebuie bransament trifazic si contract de furnizare de tip binom...Pentru ca, daca gandesc bine, in 9 ore trebuie sa se asigure incalzirea unei cantitati de apa care sa asigure 24 ore de functionare in regim de incalzire. La un calcul simplist, spun ca 5kWx2,6=13 (rotund, 9 intra in 24 de 2,6 ori) plus 5kW (necesarul de incalzire al casei in intervalul 22-7 diferit de cel pentru incalzirea apei din rezervor) fac 18kW pe ora.

Link spre comentariu

Evident ca este nevoie de bransament trifazat.Insa este putin gresit calculul dumneavoastra. Perioada de zi a distribuitorului are o durata de 15 ore, iar cea de noapte 9 ore.Asta inseamna ca pentru perioada de zi trebuie sa "acumulam" in stocator o energie de 15x5=75 kwh.Necesarul de energie pentru perioada de seara este 9x5=45 kwh.Totalul acesta de energie pentru 24 ore adica 75+45=120 kwh trebuie sa ii producem in 9 ore cat tine tariful de noapte. Asta inseamna 120/9=13.(3) kw puterea centralei :)Modificare ulterioara:Daca ajuta pe cineva, costul de incalzire per sezon pentru o astfel de casa in zona Bucuresti, cu un astfel de sistem de incalzire ajunge la ~2500 ron, cea mai mare factura fiind in luna Ianuarie de ~560 ron.

Link spre comentariu

Pentru a asigura necesarul termic cu ajutorul enrgiei electrice la 100m2 in Bucuresti costurile pe sezon sunt de minimum 5000lei.Calculul este oarecum valabil(2500lei/sezon)pentru incalzire cu gaze.Sa nu facem confuzii ,100m2 inseamna 2 apartamente cu doua camere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări