ionut_h Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 salut.vreau sa conectez un pic 16f84 a.i. de la numar in sus sa imi sune o alarma(comparatie intre numarul meu pt care sa sune alarma si numarul afisat).cum conectez pic-ul in schema?inainte de numarator, intre decodificator si numarator? cum fac legaturile intre pini?multumesc. Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Depinde, ce vrei sa faca PIC-ul. Cred ca cel mai bine il pui intre numarator si decodificator, deci iti ocupa 8 intrari de la PIC. Link spre comentariu
francezu Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Se poate in mai multe moduri, depinde de numarul de pini disponibili ai pic-ului.-direct la intrarile count si reset- in acest caz pic-ul va trebui sa execute si el operatia de numarare, dar vei folosi doar doua intrari ale sale;-la iesirile numaratorului - vei avea valoarea direct in bcd,usor de realizat functia de comparare,dar se foloseste un port complet al uC-ului(8 intrari);Legaturile- se fac direct,in paralel pe pinii numaratorului 4518 pentru primul caz, si direct ,la iesirile bcd ale numaratorului pentru a-l doilea. Link spre comentariu
ionut_h Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 pentru al 2-lea caz, conectez pic-ul pe liniile a,b,c,d care ies din numarator si se duc in decodificator?adica de la pic conectez 8 pini :ra0,ra1,ra2,ra3,rb1,rb2,rb3,rb4(pic 16f84) direct pe liniile care leaga numarator si cele 2 decodificatoare? Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Cu o singura conditie: montajul sa fie alimentat la 5V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum