Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare PIC 16f84 in schema

ionut_h

Postări Recomandate

salut.vreau sa conectez un pic 16f84 a.i. de la numar in sus sa imi sune o alarma(comparatie intre numarul meu pt care sa sune alarma si numarul afisat).cum conectez pic-ul in schema?inainte de numarator, intre decodificator si numarator? cum fac legaturile intre pini?multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

2

• ionut_h

2

• francezu

1

Top autori în acest subiect

Se poate in mai multe moduri, depinde de numarul de pini disponibili ai pic-ului.-direct la intrarile count si reset- in acest caz pic-ul va trebui sa execute si el operatia de numarare, dar vei folosi doar doua intrari ale sale;-la iesirile numaratorului - vei avea valoarea direct in bcd,usor de realizat functia de comparare,dar se foloseste un port complet al uC-ului(8 intrari);Legaturile- se fac direct,in paralel pe pinii numaratorului 4518 pentru primul caz, si direct ,la iesirile bcd ale numaratorului pentru a-l doilea.

Link spre comentariu

pentru al 2-lea caz, conectez pic-ul pe liniile a,b,c,d care ies din numarator si se duc in decodificator?adica de la pic conectez 8 pini :ra0,ra1,ra2,ra3,rb1,rb2,rb3,rb4(pic 16f84) direct pe liniile care leaga numarator si cele 2 decodificatoare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări