Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

putin ajutor la un Vega 10u-120c

Yuly

Postări Recomandate

problema consta in faptul ca intra in protectie pe canalul din dreapta, se si aprinde ledu de protectie (cred, scrie in rusa). mi-a si ars un dif pe canalul din dreapta. am masurat finalii nici o problema, tranzistori la fel nimic (in afara de faptul ca VT8 era pus la intamplare de cineva inaintea mea si am pus echivalentul mai modern si anume BC547B si pentru VT10 BC546B).acum am masurat tensiunile de referinta din schema care bat oarecum pe canalul din stanga dar pe cel din drepta nici vorba. adica la pinul 6 al integratului DA2 se gaseste o tensiune de 11V in loc de 0V, iar la pinii 4, 5 ai circuitului se gaseste o tensiune de 10,38V fata de -0,7V. pe pinul 2 are 9.68V fata de 7V dar si pe celalalt canal se gaseste 8,5v fata de 7v.nu stiu cat este de relevant dar tensiunile de +12v si -12V sunt defapt la +10.44V si -10.44V.va rog sa imi spune-ti daca este dus circuitul DA2 ??? si daca da cu ce se poate inlocui, pentru ca am vazut ca este defapt construit din 2 tranzistori. se pot folosi 2 tranzistori discreti ???am atasat si schema amplificatorului.orice sugestie este binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yuly

2

• zal

1

• scormonel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pîn? nu sco?i pe rînd trz de pe plac? ca s?-i verifici separat de circuit, nu o s? descoperi care e dus. Verifici ?i rez c-e, e-c, c-b, e-b pe scala cea mai mare a ohmmetrului (de preferat 200M). Tot ce nu indic? rez infinit? se înlocuie?te. Valabil ?i la diode.Trz din diferen?ial se pot înlocui cu o pereche sortat?, beta minim 200, BC107,174,237,547... cu B sau C.

Link spre comentariu

Verifica daca intre finali ai 0 V. Daca nu ai 0, ia la verificat fiecare tranzistor de pe canalul respectiv. Fii atent la tranzistorii dreptunghiulari, deoarece au colectorul la mijloc. In locul DA2 poti pune linistit doi tranzistori de orice fel npn dar sa aiba beta cat mai apropiat. daca in 4 si 5 ai + in loc de -, ori DA2 este defect, ori generatorul de curent constant cu VT10 nu functioneaza. Succese !.

Link spre comentariu

sa nu ii bati pe aia care au facut cablajul? :sparge: am pe hartie cablajul cu piese, si nu m-am uitat prea atent pe partea cealalta la schema. pe hartia cu cablaj este legat pinul de emitor de la VT8 direct la pinul 3 de la DA2. deci merge acuma. scuze ca nu mi-am luat ochelarii. :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări