Vizitator hackdoom Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Buna Ziua...Imi doresc sa construesc sursa cu numele "k6" a carui schema in format pdf am sa o atasez ...alaturi de (pcb+schema )realizate intr-un program de simulare....[jpg]Am intampinat deja cateva probleme....si sper sa ma puteti voi ajuta :1. Transformatorul final ...Vreau sa folosesc ETD59 dar nu stiu ce material sa folosesc : 3C90 sau 3F3 ?2 . T2 ..transformator de impulsuri ....am aflat cum se bobineaza.....dar nu stiu pe ce miez sa il bobinez !.....am gasit scris...R15-pina la R25 ....LA PESTE 100KHZ ! insa eu nu gasesc decat ETD-uri.....3. T3 ..Nu stiu nimic despre el... :(4. Avem in schema pe intrarea de 220V ...L3...2X1.8uH , ...L2 si L1....de 350uH....Cum le construesc ? de unde le cumpar??5.As dori sa alimentez din aceasta sursa un ipa800/av800/fet800...Voi folosi 60epu04 ca diode redresoare 400V / 60AIRFP460 500V /20APunte KBPC5004 400v /50ACondensatoare la tensiuni potrivite........Va tine un modul de amplificate de 800 W ?6 .Am vazut ca aici pe forum se foloseste un driver "ir2110" ....Credeti ca are sens sa il folosesc aici ? ma ajuta cineva cu o schema ?...o puteti modifica pe a mea....7 . As Dori implementare de octocuplor...Ma puteti ajuta cu schema...si cu o explicatie....simplista ...cum functioneaza acesta ?8 . Transformatorul de 2 x 12v din care se akimenteaza sg-ul .....poate fi ? TSZZ162X12V cu puterea de 16VA?Va Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile voastre . Link spre comentariu
andiy Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Despre acesta sursa s-a mai scris pe forum, chiar cu multa pasiune. Uite, de ex, poate te ajuta faptul ca exista cineva pe forum care stie destul de multe despre sursa: ... Am sa trag din rasputeri de timpul liber si am sa fac un SMPS K6 open surce cu explicatii pentru fiecare pas...pe intelesul tuturor inasafel in cat cei ce il vor construi vor fi tentati sa si intelaga ceea ce fac...si cum sa faca..... ...citat din viewtopic.php?f=41&t=34816&st=0&sk=t&sd=a&start=330 ; daca mai insisti cu lectura, o sa vezi si faptul ca "transformatorul este INDESTRUCTIBIL" sau alte lucruri care te-ar putea descuraja, insa tu nu trebuie sa abandonezi! In orice caz, te rog sa fii foarte atent, ca pe acolo umbla unii care nu inspira deloc incredere; aia folosesc IR2110, optocuplor, etc. si au o schema nefunctionala. Asa ca recomandarea mea ar fi sa lasi schema K6 asa cum e si sa il rogi pe colegul de mai sus sa-ti dea explicatiile care sa te ajute sa o construiesti pe asta. Daca nici el nu stie nimic despre T3, iti spun eu ca e un amarat de traf de curent http://www.rose-hulman.edu/~herniter/Ro ... ensors.pdf Despre traful de 16VA pt alimentare SG, nu stiu ce sa zic. Ideea e ca daca il pui un pic mai mare, poate renunti la restul schemei si ramane numai partea de alimentare lineara si ai rezolvat problema cu IPA (400 sau 800?; sunt derutat de alte postari, de aia intreb). Cu putin efort, se mai pot obtine detalii si din BOM-ul pe care autorul K6 l-a pus la dispozitie ... http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/S ... s_list.pdf Rabdare si succes! PS: Te rog sa retii ca NU VREAU SA-TI VAND NIMIC ?i ca doar incerc sa te incurajez. Link spre comentariu
moro Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Acum vreo 2 ani cand am dat prima oara peste proiectul asta eram foarte entuziast sa il fac, a fost nevoie sa mai treaca ceva timp pana sa il pun in practica. Mi se pare unul din cele mai clare proiecte si reusite, pe aici pe forum pana acum nu am vazut pe cineva care sa zica ca l-a facut,Era dj leco care facuse ceva inspirat din k6.Mi se pare o sursa destul de ok din multe puncte de vedere, ba chiar m-am inspirat din feedback-ul acesteia pe care il gasesc foarte stabil, anul trecut facusem in vara un proiect smps in care folosisem reteaua aceea de feedback si mi-a placut mult cum se comporta, cu toate ca nu am inteles niciodata legatura dintre tensiunile de iesire si acele Bold ploturi cu decibeli si unghiuri...Dar schema poate fi optimizata cu cateva smecherii sa zic asa, in regim de amator e mai greu cand nu stabanesti bine niste formule matematice care sa te ajute, si ma refer aici la transformatorul driver care trebuie sa duca 4 capacitati de 4nf fiecare, ceea ce este enorm de mult, parerea mea ca acele condensatoare de 4n7 din portile tranzistoarelor ar putea fi inlocuite cu niste rezistente 2-4 kiloohmi Link spre comentariu
Vizitator hackdoom Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 exista cineva care a incercat sa o realizeze si nu a reusit ?daca da...unde s-au oprit?care au fost problemele? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Search te-ar cam lamuri... Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Am dat acum ceva vreme peste un link interesant. Aparate de sudura - fotografii si scheme extrase. ( folderele - colt, kinzo, most) Scheme de circuite de comanda, diagrame cu semnalele obtinute. Chiar si un aparat de sudura ce incape intr-o carcasa de sursa de PC, asta chiar e interesant. (folderul - fot ) Este si o carte tehnica completa la un aparat de sudura cu tot cu scheme pana la ultimul detaliu. ( Cemont S1000) Rasfoiti cu grija si nu o sa va para rau de timpul alocat acestui link. http://leo.wsinf.edu.pl/~leszek/spawarki/ AICI VEI GASI CUM SA FOLOSESTI UN TRAF DE IMPULSURI, INTRADEVAR ESTE MAI FIABIL DECAT ir2110 IN ACELEASI CONDITII DE EXPLOATARE SI OFERA IZOLARE ELECTRICA MAI BUNA. Nu degeaba toate aparatele de sudura industriale folosesc traf de impulsuri, cea mai intalnita fira este UTK Components, o firma italiana, cel putin in documentele pe care le vei gasi in link-ul de mai sus, in schemele de pe pagina emil.matei, si in ceea ce am desfacut eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum