yo9hnf Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Buna seara oameni buni! Prietena mea a cumparat un laptop (teapa) de la un radioamator .Este vorba de un DELL Latitude C610.M-am chinuit de mi-au sarit capacele pana am instalat WinXPul deoarece are CD-ROM....dar nu stiu sa-l folosesc .CDrom-ul nu booteaza. Windowsul vede canci. El dpdv electric, presteaza.L-am inlocuit cu altul (de la un P1, al meu) si aceeasi problema. Unitatea din urma 1000% merge bine.Driveri nu am gasit pe siteul producatorului.CDromul este IDE/ATAPI.Am sa mai incerc o chestie....sa var CDROMul in laptop fara suportul de platis, pentru ca poate nu face contact bine.Vre-o idee? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Ia de pe torenti LASTXP ver.2.2. Sper sa te ajute ca are cam toate driverele incluse.suc :succes Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 E obosit laserul. Daca unitatea nu e decat de CD e simplu, pune mana si desfa'l frumos, si ajusteaza semireglabilul ala mic undeva intre 600-400 ohmi. Ar trebui sa mearga.Daca stie si de DVD'uri trebuie sa fii atent ca sunt 2 lasere deci 2 reglaje - cel care este reglat la o valoare mai mare e cel de DVD. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Deci ai pus si unul care esti sigur ca e functional,eu asa am inteles.Unele laptopuri vor neaparat ca acea unitate sa fie in anumit mod setata.Biosul il detecteaza?Am avut un toshiba pe care am pus un dvdrw si nu l-a vazut pana nu am facut un strap la el sa fie master. Link spre comentariu
Vizitator gigi_bc Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 aceeasi problema o am si eu cu un laptop acer aspire 5100.nu vede dvd-rw nici in windows nici in bios.din punct de vedere electric pare sa functioneze.face eject invarte discul ,clipeste ledul si cam atat.nu stiu ce sa-i fac. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Multumesc pt raspunsuri!Am mai incercat sa-l fatai si am constatat ca nu face contact bine in mufa mare de date. Merge pana nu e fatai-busit.In bios apare FLOPPY - care nu este si CD-ROM, indiferent daca este sau nu montat. Este un BIOS Phoenix....ca un fund.LE : Ar mai fi o problema....Balamalele de la display merg prea usor...si mai pica displayul. Aveti vreo idee de cum ar merge reparat? mULTUMESC! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Sunt metode de a strange contactele alea, daca ai rabdare cu un ac subtire rezolvi. Despre balamale chiar nu stiu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 alea poate sunt la boot device,ce dispozitive detecteaza in alta parte probabil,nu tin minte cum e in biosuri phoenix.despre balamale ... sunt multe modele,trebuie sa desfaci sa ajungi la ele si atunci vezi ce se poate face. Link spre comentariu
Vizitator gigi_bc Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 aceeasi problema o am si eu cu un laptop acer aspire 5100.nu vede dvd-rw nici in windows nici in bios.din punct de vedere electric pare sa functioneze.face eject invarte discul ,clipeste ledul si cam atat.nu stiu ce sa-i fac.Pe mine ce ma sfatuiti sa fac? Link spre comentariu
Vizitator gigi_bc Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum