Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop nu vede CD

yo9hnf

Postări Recomandate

Buna seara oameni buni! Prietena mea a cumparat un laptop (teapa) de la un radioamator .Este vorba de un DELL Latitude C610.M-am chinuit de mi-au sarit capacele pana am instalat WinXPul deoarece are CD-ROM....dar nu stiu sa-l folosesc :da .CDrom-ul nu booteaza. Windowsul vede canci. El dpdv electric, presteaza.L-am inlocuit cu altul (de la un P1, al meu) si aceeasi problema. Unitatea din urma 1000% merge bine.Driveri nu am gasit pe siteul producatorului.CDromul este IDE/ATAPI.Am sa mai incerc o chestie....sa var CDROMul in laptop fara suportul de platis, pentru ca poate nu face contact bine.Vre-o idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

2

• yo9hnf

2

• Th3_uN1Qu3

2

• sorinpavel

1

Top autori în acest subiect

E obosit laserul. Daca unitatea nu e decat de CD e simplu, pune mana si desfa'l frumos, si ajusteaza semireglabilul ala mic undeva intre 600-400 ohmi. Ar trebui sa mearga.Daca stie si de DVD'uri trebuie sa fii atent ca sunt 2 lasere deci 2 reglaje - cel care este reglat la o valoare mai mare e cel de DVD.

Link spre comentariu

Deci ai pus si unul care esti sigur ca e functional,eu asa am inteles.Unele laptopuri vor neaparat ca acea unitate sa fie in anumit mod setata.Biosul il detecteaza?Am avut un toshiba pe care am pus un dvdrw si nu l-a vazut pana nu am facut un strap la el sa fie master.

Link spre comentariu
Vizitator gigi_bc

aceeasi problema o am si eu cu un laptop acer aspire 5100.nu vede dvd-rw nici in windows nici in bios.din punct de vedere electric pare sa functioneze.face eject invarte discul ,clipeste ledul si cam atat.nu stiu ce sa-i fac.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri!Am mai incercat sa-l fatai si am constatat ca nu face contact bine in mufa mare de date. Merge pana nu e fatai-busit.In bios apare FLOPPY - care nu este si CD-ROM, indiferent daca este sau nu montat. Este un BIOS Phoenix....ca un fund.LE : Ar mai fi o problema....Balamalele de la display merg prea usor...si mai pica displayul. Aveti vreo idee de cum ar merge reparat? mULTUMESC!

Link spre comentariu

alea poate sunt la boot device,ce dispozitive detecteaza in alta parte probabil,nu tin minte cum e in biosuri phoenix.despre balamale ... sunt multe modele,trebuie sa desfaci sa ajungi la ele si atunci vezi ce se poate face.

Link spre comentariu
Vizitator gigi_bc

aceeasi problema o am si eu cu un laptop acer aspire 5100.nu vede dvd-rw nici in windows nici in bios.din punct de vedere electric pare sa functioneze.face eject invarte discul ,clipeste ledul si cam atat.nu stiu ce sa-i fac.Pe mine ce ma sfatuiti sa fac?

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări