Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare tda7294

Vizitator anvaflor_78

Postări Recomandate

Vizitator anvaflor_78

tda 7294 in punte pe sarcina de 8 omi am vazut ca se alimenteaza cu 25 volti.cei 25 volti trebuie sa fie in sarcina sau in gol?daca cei 25 volti sunt in gol in sarcina sigur mai scade putin.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Dj_Dog

1

• hip_hop7575

1

• amatorul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator anvaflor_78

nu ma lamuriti si pe mine?si inca ceva,am si 2 vumetre cu cate 6 leduri pe care vreau sa le folosesc.alimentarea acestora se face la 12volti.iar ele se conecteaza la masa amplifului si + pe iesirea amplifului.dar la tda7294 in punte mai merg folosite?de unde iau semnalul?iar de sunat cum suna un amplif cu tda in punte?mai bine sau mai prost decat cel cu un singur tda?

Link spre comentariu

eu am alimentat un singur tda7294 cu 2x31 volti cc. nu stiu daca o sa se aude ceva cu doar 25 volti, alimentare simpla.pentru vumetre iei semnal de pe firele care intra in amplificator, alea de vin din placa de sunet, mp3 player etcvezi ca ai nevoie de un radiator destul de mare pentru kitul tau

Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78

asa am si eu o statie facuta cu cate un singur tda 7294 pe fiecare canal.alimentata de la un traf toroidal de 250wati.2x32 volti dupa redresare si filtrare.pot spune ca se aude destul de acceptabil.intrebam de aceste 2 kituri cu cate doua tda 7294 in punte alimentate la 2x25volti dintr-un traf toroidal de 400wati.ce nu stiu eu in prospectul lor scrie clar alimentare 2x25volti ptr sarcina de 8 omi.dar cei 25volti este in gol sau in sarcina.

Link spre comentariu

cei 2x25V este curent alternativ, iar dupa redresare si filtrare o sa ai +/-35V, iar acei 2x25V pot fi si in sarcina si in gol. eu am alimentat de la un traf de 2x27V care in gol avea 30V si merg foarte bine

Link spre comentariu

avanflor nu te lua dupa amatorul ca spune prostiifa cum ti-am zis pe mppt kiturile cu un singur 7294 se alimenteaza la 2 x 28Vcc (aprox 2 x 21Vca in gol) pt 4 ohmi si 2 x 35Vcc (aprox 2*26Vca in gol) pt 8pt kiturile cu 2 tda7294 in punte se alimenteaza la 2 x 25Vcc (aprox 2 x 19Vca in gol) pt 8 ohmi si 2 x 35Vcc (aprox 2*26Vca in gol) pt 16 ohmipuntile cu tda7294 nu merg in 4 ohmi! (cel putin asa recomanda producatorul integratelor)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator gusteru29

cum pot folosi un traf fara mediana pentru a alimenta acest kit cu 7294 :scarpindaca ar merge as dori o schema, multumescmai am vreo 10 min si il termin si din pacate nu am cum sa-l probez :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator gusteru29

Pai nu poti. Decat pentru proba (o sa ai ceva brum in +):

Posted Image

Masa o iei dintre condensatori

saru'mana am reusit, este ok ... oricum chinuiala mare a fost ca l-am facut pe o placa de test(sunt incepator)

post-42595-139829284033_thumb.jpg

post-42595-139829284056_thumb.jpg

post-42595-139829284072_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator crazy_rider

buna seara, am vazut mai sus ca a spus cineva ca, kiturile cu tda7294 in punte nu functioneaza pe 4 ohmi. Eu am un asemenea kit si merge foarte bine de 7 ani pe un radiator de 13x22cm cu baza de 1cm grosime si aripioarele de 3mm grosime di 2.5cm adancime. Este alimentat simetric la 26V.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator vmihai

Salut.Am si eu o problema..am construit doua kituri cu tda 7294 schema din Connex club.Alimentare am un transformator ce scoate 2_22,5Vca 4A,punte de 6A,redresare cate 1 condensator de 10000 pe ramura+- ,fara condensatori de deparazitare.La punerea in functiune pun firul de st-by pe + si la amandoua modulele se aude un brum continuu..si atat.Finalii sunt izolati de radiator,masele sunt comune,ce am gresit ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări