Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Ca bine zici!Eu am pus o pza cu un cablu special audio: mufe aurite, conexiunea intre contactul din mufa si manunchiul de fire este realizat prin sertizare nu prin cositorire iar izolatia este din teflon sau un fel de teflon... Nu se cositoreste pentru a nu introduce "neliniaritate" in structura cristalina a materialului conductor... asa se zice... si de ce sa nu-i cred? Am patru bucati pentru interconexiuni de input... pentru difuzoare este cu totul si cu totul alta poveste/tehnologie!Cand te gandesti ca in copilarie daca gaseam un fir de 1 m izolat cu bumbac eram in culmea fericirii iar acum trebuie sa cumperi o uzina intreaga... pe post de fir!

Link spre comentariu

Nu se cositoreste pentru a nu introduce "neliniaritate" in structura cristalina a materialului conductor... asa se zice... si de ce sa nu-i cred?

Pai iti dau eu un singur motiv sa nu-i crezi: in calea semnalului se mai gasesc sute de lipituri cu fludor intre componente atit in aparatul dinaintea cablului cit si in aparatul de dupa. Deja liniaritatea e praf...nu? Fix alea 2 lipituri din cablu conteaza?A...Cunosc. Trebuie sa fim atenti pentru ca fiecare detaliu conteaza.... Daca avem 98 de lipituri e mai bine decit 100 de lipituri cu 2%. Deci sunetul e mai bun. :rade:
Link spre comentariu

Umbla vorba pe net ca cea mai mare satisfactie ti-o ofera un lucru de buna calitate , facut cu mana ta !Pentru cei cu indemanare , prezint o solutie tehnica de exceptie , care permite constructia unor cabluri cu certe calitati audiofile , dar trebuie sa va inarmati cu rabdare , imaginile sunt sugestive , dar daca cineva poate sa explice in limba romana sau/si sa completeze articolul cu observatii personale , sa imbunatateasca metoda , este invitat sa o faca ! Daca folositi materiale de calitate , conectica adevarata , sigur costa infinit mai putin decat unul cumparat de la vanzatorii de iluzii audiofile , si aveti sansa sa-l construiti la lungimea dorita ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Umbla vorba pe net ca cea mai mare satisfactie ti-o ofera un lucru de buna calitate , facut cu mana ta !

... mai ales cand cablurile se gasesc in spatele aparatelor si rack-ului, de nu le vede nimeni, insa proprietarul cel norocos este fericit ca numai el stie ce minunatii a pus acolo.... asta daca nu face, inaintea auditiei (pentru a se lauda putin), un tur al cablurilor, conditioner-elor, incintelor (bibelourilor, camerei, blocului, cartierului)... :da Eu cred ca nu-i numai o vorba imprumutata de pe net; cui nu-i place sa faca/posede (chiar daca ne limitam numai la electronica) un lucru de calitate? Altfel, de ce ne mai muncim sa s-auda bine, sa avem caracteristici cat mai liniare, dinamica, si toate alea? :sparge:
Link spre comentariu

Toata tevatura legata de asa numitelor cabluri audiofile este o imensa inselaciune organizata de cei ce doresc sa livreze iluzii fraierilor ! Un segment de cablu inseriat cu cu o multime de conexiuni electrice la limita corectitudinii tehnice nu poate aduce nici o imbunatatire acustica ,doar daca crezi cu intensitate acest lucru,atunci este posibil sa apara ceva...Pe de alta parte daca acest segment este inferior tuturor conexiunilor, rezulta ...made in China si atunci totul este OK ! Serios vorbind, nu poti cere ca un cablu de retea sa fie superior retelei electrice de la tabloul la priza, sau un conector cu contacte cositorite influenteaza calea de semnal cu 2 % ,sau... mai bine ma opresc aici...

Link spre comentariu

Toata tevatura legata de asa numitelor cabluri audiofile este o imensa inselaciune organizata de cei ce doresc sa livreze iluzii fraierilor ! Un segment de cablu inseriat cu cu o multime de conexiuni electrice la limita corectitudinii tehnice nu poate aduce nici o imbunatatire acustica ,doar daca crezi cu intensitate acest lucru,atunci este posibil sa apara ceva...Pe de alta parte daca acest segment este inferior tuturor conexiunilor, rezulta ...made in China si atunci totul este OK ! Serios vorbind, nu poti cere ca un cablu de retea sa fie superior retelei electrice de la tabloul la priza, sau un conector cu contacte cositorite influenteaza calea de semnal cu 2 % ,sau... mai bine ma opresc aici...

In sfirsit, cineva e de aceeasi parere cu mine... (in scris, ca de povesti sunt satul...)
Link spre comentariu

Din revista 'Stereophile' citire:

Cablurile criogenate trebuie neaparat incalzite la 800 grade dupa, altfel e o treaba facuta pe jumatate.

Posted Image

Trebuie sa recunosc ca aceste cabluri sunt de foarte buna calitate, conectica excelenta, grad mare de finisare, de multe ori exagerat. Dupa parerea mea cel putin 90% este marketing si se adreseaza celor creduli.

Link spre comentariu

Chestiunea e foarte simpla:1__Inregistrari de inalta-rezolutie2__sursa capabila sa redea Inregistrari de inalta-rezolutie3__amplificator de inalta-rezolutie4__incinte acustice de inalta-rezolutie5__in final-cabluriNumai cablurile singure nu pot face mare brinza(scimbari de regula imperceptibile)...,astfel "problema" cablurilor fiind cea din urma.Pina la cabluri e "cale lunga"...dar aceasta "problema" a cablurilor contine un simbure de adevar !, desigur de cele mai multe ori exagerant !=datorita marketingului,dar in lipsa celor prime patru elemente "insiruite"-enumerate la inceput este greu sa discutam de cabluri-daca nu chiar imposibil !. Sar putea ca Dl sa intruneasca primele patru elemente-criterii enumerate ,in acest fel "constientizind"(simtind prezenta calitati criteriului nr.5) si criteriul nr.5 din enumerare.

Link spre comentariu

Chestia cu inalta rezolutie ma duce cu gindul la urmatorul lucru: CD-urile normale, indiferent cit sunt de bine inregistrate au rata de esantionare de 44100. Cu aceasta rata, indiferent pe citi biti e esantionul, teoretic cea mai inalta frecventa redata este jumatate. In realitate cu greu putem atinge 21KHz fara distorsiuni mari si asta datorita filtrelor performante care urmeaza dupa convertorul propriu zis. (fie ca sunt in cipul de convertor fie sunt in afara lui) Fara aceste filtre semnalul la frecvente inalte arata atit de rau incit nici nu doriti sa aflati cum arata. Daca redam sunet de pe un CD si gasim in acel sunet frecvente mai inalte de 20-21Khz, ele nu provin din inregistrare ci provin din conversie.

Link spre comentariu

@misa Domnule dumneata faci parte din cealalta tabara(mai numeroasa), care contesta posibilitatea ca un cablu sa aiva o influenta oarecare , asadar este normal sa gasesti tot felul de argumente in favoarea pozitiei dumitale in aceasta privinta a cablurilor,chestiunea pe care eu o sustin este ca nu poate fi vorba de 100% MARKETING !.(sar putea admite atit de putin).Mi se pare absurd ! sa consider ca userul vine cu povesti (or fi exagerari !, dar asa cum spuneam exista un simbure de adevar...,totusi !,NU se poate merge pina la o excludere totala a influentei cablurilor !,in anumite situatii !).Din punctul meu de vedere(din tabara mai putin numeroasa) cablurile indiferent de "natura" lor pot exercita o influenta asupra sunetului perceput , in anumite conditii date !.(si in acest fel sustin afirmatile @felixx in privinta cablurilor...)

Link spre comentariu

Niciodata nu am contestat calitatea cablurilor scumpe. In mod cert au parea lor de contributie in orice sistem atit tehnic cit si estetic. (nu e 100% marketing) Eu contest faptul ca li se atrubuie calitati exagerate datorita unor tehnologii si metode indoielnice si neverificabile iar pe fondul acestor argumente li se asociaza preturi enorme.Pentru ca nu imi vine alt termen de comparatie, dau exemplul cu boxele: Nu are cum sa coste o pereche de boxe mai mult decit un BMW nou nout. Toate elementele din care sunt construite boxele sunt numarabile pe degete. La fel si materialele folosite. Cite elemente constructive are un BMW modern? Demonteaza si studiaza o boxa din aia dupa care dempnteaza si studiaza BMW-ul.La fel e si cu cablurile dar nu mi-a venit in minte nici o comparatie.Pretul cablurilor e dat de altceva, nu de calitate, tehnologie, materiale folosite.As putea zice ca provine din ARTA CONSTRUCTIEI, unde producatorul e artistul. Eu nu pot intelege si aprecia aceasta arta. La urma urmei e doar un cablu, nu o opera de arta. Daca ar fi opera de arta, ar putea sa nici nu mai functioneze...Mult mai aproape de arta e un amplificator unicat, (daca tot ai facut referire la feelix) lucrat manual cu componente bune, pus la punct dupa multe teste si auditii, etc.Un cablu e doar un produs de serie si atit!Intotdeauna, un cablu scump si frumos va suna mai bine sau macar "altfel" decit un cablu ieftin si urit daca ascultatorul e constient intre ce cabluri face comparatie. Daca nu stie, e foarte greu de ajuns la o concluzie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări