Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Exista insa persoane care aud diferit un sunet, in functie de cazul in care au ochii inchisi sau deschisi(!), ba mai mult, pot auzi...culorile -rosul mugeste, verdele suna strident, violetul tipa ascutit. Boala se numeste schizofrenie paranoida.

Mai este o afectiune similara, care se numeste sinestezie.

Link spre comentariu

Eu nu cred ca va puteti imagina cum suna aceste cabluri https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Cabluri%20%28forum%29/Poza1.JPG daca sunt echipate cu spade din astea:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Cabluri%20%28forum%29/Spade/P1050827.JPG , din cupru masiv, argintat in strat gros. Normal, sunt destul de scumpe dar merita. Poate la un moment dat o sa dau la test...

(aia din poza e rola de fludor de 1 Kg)

Link spre comentariu

Misa, si eu pot face un cablu asemanator, folosind materiale de calitate, cablu gros, tresa impletita, papuci, etc, insa ce folos?

In momentul in care ai cuplat la el o incinta care are in compozitia filtrului pentru joase o bobina cu citeva sute de spire de Cu-Em, cu rezistenta interna de peste 0,1 ohm, tipic 0,3-0,5 ohmi, poti pune boxa direct pe bornele amplificatorului, damping factorul e deja la vale.

Nu degeaba de multe ori, in zona PRO, bass-ul este mult mai corect, mai precis, mai "controlat" decit in HI-Endurile lor, chiar si cu cabluri de doar 4mm^2 sectiune sau maxim 6mm^2 sectiune.

Folosind amplificare dedicata, per bass, per medii si inalte, sau cel putin bass-ul separat, fiind crossoverizat, nu exista niciunfel de filtru in incinta de bass, influenta pe care o face un cablu de citiva metri cu rezistenta in DC de sub 50 miliohmi, fiind mult mult mai mica decit influenta bobinei din filtrul trece jos 300-500 miliohmi al difuzorului  e bass dintr-o incinta acustica pe 2-3 sau 4 cai.

http://www.bcae1.com/dampfact.htm

Basca sa nu mai zic ca in zona PRO, un amplificator  are capabilitate de curent mult mai mare decit zona hi end, nu mai vorbesc despre damplig factor, doar saraciile mele de  module, arata un DF de circa 4000 la 4 ohm intre 20 si 400Hz

Ei asta nu sint capabili sa inteleaga, si o tin langa-balanga pe a lor.

BTW, cablul NU suna, el transporta o tensiune electrica si un curent electric, intre amplificator si incinta.

Cu cit rezistenta in DC si inductanta serie sint mai mici, cu atit mai bine.

Uleiurile de sarpe, tresele frumos impletite si lucioase, izolatii peste paraizolatii, sa fie gros si frumos, NU ai nicio treaba in ecuatia etaj final amplificator-incinta acustica.

Link spre comentariu

Aragazul sau lampa cu benzină. 

Pot să mă duc cu monezile de argint la un ţigan aurar (bijutier), dintre cei care lucrează ghemuiţi pe trotoar, şi-l pun să-mi facă papuci din argint serios. Din cînd în cînd îi spăl cu periuţa de dinţi şi bicarbonat ori alt lustruitor bătrînesc, să nu apară vre-o iritaţie pe sunet.

................

Leco, dacă vrei să-i sinucizi pe audiofilii ăia, pune-le acolo o legătură cu subiectul de aici.

Editat de zal
Link spre comentariu

Da, sint lampare care au DF 50 sau mai mic si suna bine, sau chiar si silicoane care au DF sub 100 (cele vechi de casa) si tot suna bine.

Personal prefer un amplif cu DF mai mare de 1000.

Zal, nu, nu vreau sa am audiofili pe constiinta.

Sa fie ei sanatosi!

Diferenta intre mine si ei, este ca eu si stiu ce ascult dintr-un amplificator, masurindu-l inainte de a-l asculta...

Link spre comentariu

Va suna incet, posibil distorsionat, flescait si fara control pe bass si va fi un amplificator disipativ, avind rezistenta interna mare.

Insa n-am auzit de amplif cu asemenea impedanta interna...

Citiva ohmi, 1-2 da, la lampare dar aia este rezistenta in DC a secundarului trafo, practic rezistenta sirmei in DC, acolo nu ai ce face.

Link spre comentariu

Totusi, banuiesc ca discutaram pina acum de un amplificator audio de putere de minim 10-20W.

Asa, amplificator se poate numi si un operational cu 600 ohm, impedanta de iesire.

Link spre comentariu

Dragi colegi de forum,nu vi se pare penibil ca acest topic sa para mai popular decat topicul dedicat de exemplu trafurilor de iesire? Din nr. de vizualizari reiese ca pe acest forum cablurile audio au cea mai mare importanta din sectiunea Amplificatoare cu tuburi.Este o deductie pur statistica,din care se pot trage niste concluzii de la care eu ma abtin.

Link spre comentariu

Neinteresant Adi, oricum de acolo nu ai ce sa deprinzi bun pentru viitor.

Doar daca iti plac aberatiile audiofile, si ridicarea in slavi a dealerului Jack de catre pupincuristi.

Link spre comentariu

:95

..............

Revenind la realitatea cotidiană, o dată cu relocarea în Dr. Taberei şi reactivînd reţeaua de informatori din cartier, mi s-a adus la cunoştinţă că tai mărunt cablaje şi le zvîrli pe geam.  :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări