Untold Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Da, dupa grecul ala 50% din sound este tensiunea de alimentare (ca deh daca era doar 0,001% cadea de fraier ca si-a tras cablu separat), dar daca il luai apoi la bani marunti sa iti spuna celelalte procente ramase din ce sunt compuse iti zic eu ca se aduna 300-400%. Rack-ul ala iar era 30% din sunet dupa mintea lui si tot asa. Curios ca ceilati audiofili din film nu au specificat ceva de tensiunea de la priza si de circuit separat de alimentare. Concluzie: iti tragi alimentare separata si iti faci rack ca a lui si ai deja 80% . Cred ca ideea era ca nu calitatea si sectiunea cablului conteaza ci ca sistemul audio sa fie alimentat dintr-o tensiune lipsita de paraziti casnici, industriali, etc. Personal, am vazut la cineva tras cablu de 220V ecranat,. iar ecranul era legat la centura de impamantare a casei. In tablou avea siguranta diferentiala. Mai banui totusi ca, la asa un sistem audio ca al grecilor aia, aveau musai si filtre CLC de retea...bashca 680.000 uF! Dar, deh, fiecare cu pasarica lui! Editat Octombrie 8, 2014 de Untold Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Parazitii casnici si industriali pe unde crezi ca iti "intra" in casa? Ecranajul ala la cablul de 230V(nu mai este 220) de ce fel de paraziti casnici sau industriali ne pazeste? In vest peste tot gasesti siguranta diferentiala dar ramane sa iti dai seama de ce (marea majoritate nici asculta muzica). misa cred ca banuiesc care a fost locatia (cineva care are camera de auditie in subsolul vilei?) si .... ce sa zic: vreau si eu macar in vis asa ceva ! Bafta ta ca ai avut parte in viata asta de asa ceva. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 ............ In vest peste tot gasesti siguranta diferentiala dar ramane sa iti dai seama de ce (marea majoritate nici asculta muzica)....... Da, imi dau seama. Daca un noob ca mine baga deshtele in priza, trec ceva mai mult de 30mA prin deshtele lui si siguranta cu pricina sare. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Scuze de offtopic (dar consider ca este important), dar nu apleca urechea la ce spune lumea ca 30mA este mai mult decat necesarul care sa te treaca din lumea asta in lumea ailalta. Mai potrivite sunt alea de 5mA desi mai peste tot lumea pune de 50mA. misa poate ii mai reamintesti lui panda de cablul ala de boxe ce avea "cutia" aia la mijlocul cablului. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Nu ii amintesc de asta.... In schimb il rog pe Panda sa demonteze (cum am facut eu) un "conditioner" audiofil si sa spuna concluziile. Pe mine nu ma impresioneaza chestii de genul "am 50 de ani de experienta". Astea sunt chestii ieftine...Nu au ce cauta la capitolul "cabluri scumpe" Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Pai un "conditioner" audiofil este sigilat si are garantie n-spe ani(n-spe ani tinde catre infinit, ca poate moare proprietarul (de moarte buna) si nu mai apuca sa vada pe ce a dat banii, altfel moare instant daca il deschide), deci nu se poate deschide pentru a vizualiza ce este inauntru. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) După umila mea părere, oamenii sînt tributari din cele mai vechi timpuri păcatului credulităţii/reclamei/înşelătoriei, exceptînd cazurile demonstrate în orice domeniu. Exemplul celor care vindeau şi al celor care cumpărau elixiruri şi poţiuni ce garantau tinereţea veşnică şi fără de boală din antichitate şi evul mediu (ba şi aproape de zilele noastre), apa vie, e concludent. Azi avem reclame sufocante de genul ''Garnier creează pentru tine... cu proteine din perle, praf de diamante... etc'', sau altă firmă cu loţiunea care recreşte părul înapoi pe chelie, sau reclama cu baba de 55 de ani care arată ca la 35 de ani, slăbitul într-o săptămînă... Era normal ca şi domeniul audio să sufere de boala asta şi partea de căblăraie e cea mai vulnerabilă, fiind cea mai uşor de atacat de către unii fără pregătire dar cu mult talent mercantil. Repet: exceptînd cazurile demonstrate. Editat Octombrie 8, 2014 de zal Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Mie imi plac foarte mult cablurile frumoase, supradimensionate, cu conectori seriosi, supradimensionati si foatre bine facuti...Oricind folosesc asa ceva cu placere. Totusi, nu atribui acestor componente valente miraculoase. Imi plac si atit. Nu as da mii de euro pe cabluri audiofile nici daca nu mi-ar mai incapea banii in cont. Daca imi trebuie imi construiesc, pentru ca am posibilitatea si uneori placerea. In plus de asta, sunt convins ca cele facute de mine sunt mai bune ca alea de cumparat pe bani multi. Spun asta in urma testarii, masurarii, demontarii si radiografierii mai multor asemenea cabluri. Mult mai multe decit am pus pe forum pentru ca am reparat o gramada dar nu am primit permisiunea de a pune public poze. (cel mai frecvent raspuns e de genul "...nu ma intereseaza dar prefer sa nu...") Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Ce sarpe uleios...acum abia inteleg sintagma "ulei de sarpe". Sau nici acum? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Mie asta-mi place, daca ne referim doar la aspect, nu la "proprietati" miraculoase. Arata ca o conexiune de forta. Era mai fain pe negru sau antracit dar asta e. Eu nu aspectul il contest ci dumele pentru promovare si vanzare. Bine, "sarpele" (soparla) pusa de DVB un pic mai sus e de o scarbosenie absoluta. Groaznic. Daca te trezesti noaptea sa mergi la buda si vezi asa ceva, te sperii si mori. off: Imi aduc aminte ca acum vreo 10 ani intentionam sa cumpar o oarecare scula (nu are importanta ce, dar nu "de muzica"). Din oferta am ales o scula putin mai scumpa (PUTIN) dar care avea cam aceeasi parametrii cu scula putin mai ieftina. Vanzatorul, curios, m-a intrebat "de ce am ales scula aia mai scumpa" Raspunsul meu a fost ceva de genul: "...daca scula aia mai ieftina o uit pe hol, o sa ma speriu de cite ori trec pe langa ea, din cauza ca e de o uratenie rara". Conteaza si aspectul obiectului pe care il ai in casa nu? (evident trebuie sa se potriveasca cu spatiul si celelalte echipamente) Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2015 Partajează Postat Iulie 18, 2015 Eu aş merge mai departe şi aş trece cablurile prin conducte de cupru prin care circulă apă sau alt lichid ptr răcire, evident o instalaţie care supraveghează temperatura şi presiunea. Un mare acometru ptr circulaţia lichidelor posed, aşa că doar cheful de muncă mă opreşte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2015 Partajează Postat Iulie 22, 2015 Bine Adrianeeeeeeeee! Daca te duci pe forumul vecin si le prezinti asa ceva realizat, ai batrinetea asigurata, a ta si a prietenilor tai, pe banii LOR... N-am vazut atita prostie, citez pe cineva de acolo: Deoarece in acest thread s-a scris mult despre relevanta sau irelevanta testelor blind a-b, am zis sa scriu aici ceva ce tocmai am aflat:Citind o scurta istorie a viorilor Stradivarius, am aflat cu stupoare ca toate testele blind facute comparandu-le cu alte viori au esuat lamentabil ! Pur si simplu auditorii nu au putut diferentia! Si teste serioase, nu teste facute la o cinzeaca.Cred ca asta spune din nou multe despre cata relevanta poate avea un test blind a - b. Bravo nene, eu tocmai arat ca testele astea nu fac nici cat o ceapa degerata si tu spui "hai sa facem teste" Ceea ce dovedeste povestea asta cu Stradivarius e asta: testele blind a - b sunt motherfucker si au relevanta egala cu 0 Leco, pe mine anii tai de discoteca nu ma impresioneaza. Atata timp cat nu esti capabil sa auzi diferenta intre 2 cabluri (si NU ma refer la blind test, ci intr-o auditie normala), am mari indoieli legat de experienta ta in audio. Vxx, crede-ma, am asistat la cateva teste blind, am facut, pare ceva usor fara sa-l faci, ti se pare ca nu poti gresi, insa cand se ajunge la chestii gen "8 din 10" devine un fel de alba neagra, dupa cateva switch-uri ca la balamuc de mai multe ori nu mai sti care e care.Citeste descrierea acelor teste cu Stradivari, acelasi pasaj repetat de mai multe ori, la un moment dat te incurci, iti pierzi siguranta treptat, repet, am facut blind teste. Sunt o porcarie, o chestie anti-audio, o farsa, o tampenie, ceva nefiresc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2015 Partajează Postat Iulie 22, 2015 (editat) Daca te duci pe forumul vecin ..... Mai exista vreunul? Apropos, cati membri activi sunt necesari pentru a se face o diferenta intre un forum si un blog? Ontopic; miam cumparat ieri un cablu tare de 3000 coco si lam montat in setapu meu si suna demential acuma. am dat la maxim un pasaj din stradivarius si iam spart pe vecini. cand am bagat pe diana cral mau intrebat toti de unde suna cablu asa de bine si leam zis, uite ba, de la dilaru x lam cumparat si cand crapa matusoiu tamaru iau un cablu si mai tare. Editat Iulie 22, 2015 de fluffy37 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 22, 2015 Partajează Postat Iulie 22, 2015 (editat) Atata timp cat nu esti capabil sa auzi diferenta intre 2 cabluri (si NU ma refer la blind test, ci intr-o auditie normala), am mari indoieli legat de experienta ta in audio. Muhahahahaha...eu la auzul dementei asteia, ori ma enervam si-l bateam pe descreierat, ori il duceam legat fedeles la nebuni...iar bazaconia lor cu vioara Stradivarius e incredibila, absolut incredibila. Exista insa persoane care aud diferit un sunet, in functie de cazul in care au ochii inchisi sau deschisi(!), ba mai mult, pot auzi...culorile -rosul mugeste, verdele suna strident, violetul tipa ascutit. Boala se numeste schizofrenie paranoida. Editat Iulie 22, 2015 de Spitfire 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum