stefanstudio Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 am ras pe burta va contraziceti pentru iste nimicuri auzi cica daca e cablu cositorit nu face (contact pperfect) e o prostie asta nici macar nu ar fi sezizail de ureche o asa pierdere intradevar si eu le cosituresc la capete pentru simplu motiv ca nu se mai fofolocesc firele alea intre ele si e mai practic mai compact iar cat tine despre cablurile de semnal oxidate nici nu intra in discutie .....adica daca e oxidat nu se lipeste fludorul de el deci nai cum sa il lipesti decat daca cureti oxidu si nu vad o problema in asta iar cu sensul curentului prin fire ma abtin Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 am ras pe burta va contraziceti pentru iste nimicuri auzi cica daca e cablu cositorit nu face (contact pperfect) e o prostie asta nici macar nu ar fi sezizail de ureche o asa pierdere intradevar si eu le cosituresc la capete pentru simplu motiv ca nu se mai fofolocesc firele alea intre ele si e mai practic mai compact iar cat tine despre cablurile de semnal oxidate nici nu intra in discutie .....adica daca e oxidat nu se lipeste fludorul de el deci nai cum sa il lipesti decat daca cureti oxidu si nu vad o problema in asta iar cu sensul curentului prin fire ma abtin De acord !Ca sa debitezi ineptii legate de rezistenta de contact este simplu, probabil mai greu este sa o masori fiindca ai nevoie de un ohmetru cu scala 0-1 ohm sau un ... ESR-metru care face cam acelasi lucru, ma rog, mai sint si alte metode dar nu povestiti ca o cositorire la capete cu stringere dubla cum se vede la acest tip de banana nu rezolva problema ! Link spre comentariu
PL500 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Vad ca in fotografiile producatorilor de banane, capetele conductorilor nu sunt cositoritesi pe buna dreptate: daca cu timpul plumbul din aliajul de lipit se combina cu sulful din atmosfera (mai ales daca locuiesti pe la Copsa Mica) si se transforma in galena ?Te trezesti cu imnurile de slava de la radio Trinitas suprapuse peste Diana Krall Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Propun lipirea cu argint a capetelor de cablu, dacă cositorul din fludor nu merită atenţia audiofililor. Păcat că aurirea nu mai e la îndemînă, că nu prea mai sînt ateliere de bijuterii. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Cablu litat de cupru care intra in bananee nakamichi este bine sa fie cositorit in capat ? Ma contrazic cu un prieten, el zice ca asa trebuie eu zic ca nu. Cine are dreptate ? Nici unul dintre voi nu are dreptate .Cablul trebuie introdus direct in borna amplificatorului , astfel se evita un contact imperfect intre KKT-ul ala de banana si borna , dar si intre cablu si banana . Este recomandat sa eviti pe cat posibil folosirea bananelor la cuplarea incintelor acustice . Pentru restul userilor : Nu va mai bateti joc de naivitatea lui Ionut , el chiar nu are habar de interactiunea dintre cablu si borna ( varianta acceptabila ) sau cablu , banana si borna ( varianta muci verzi ) . Pentru Ionut : cum dreq de ai scris corect Nakamichi dar ai scris gresit " bananee " ? Nu cumva tu scrii intentionat gresit , ca o manifestare a lipsei de respect fata de noi ? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 hpavictor, mulţumim că ne-ai luminat. Acum dau fuguţa să le spun şi ăstora din laborator să nu mai folosească banane pentru că au contact imperfect. lucaionut: ascultă-i pe toţi şi fă ca tine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 discutii aiurea impinse la extrem pina la urma o sa se discute cu ce model de surubelnita sa se stringa suruburile,cu ce mina,stinga/dreaptasa faca probe in urmatoarele variantecapete cositoritecapete necositoriteproba de sunetproba de sunet peste 90 de zileraspuns Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 @hpavictor Vad ca DVS stiti bine cum sta treaba cu mufele. Nu ar fi bine sa renuntam si la mufele RCA pt a evita un contact imperfect ? Facem legatura intre cd player si amplificator lipind firele direct pe placa sau daca nu avem fludor si vrem sa fim si mai siguri le belim la capete si le rasucim, mai rau ca in 1930.... ca acuma noi nu suntem in 2013. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Incredibil cata dreptate ai...oare de ce crezi ca unele pick-up -uri au cablu de semnal lipit la unul din capete in interiorul aparatului ? Culmea , chiar si unele CD-uri ( Marantz ) au acest " pacat " ...Oare te-au intrebat pe tine ? :) :) O fi bine ? O fi rau ?PS : daca te crezi prea destept , de ce ne mai intrebi intrebari intrebatoare ? Ai dat teapa cu gunoaiele alea de banane la vreun fraier si ai crezut ca o sa cadem in freza pentru ca scrie " Nakamichi " si nu Furutaba ( asa se numeste , nu este o injuratura de mama , intreaba-l pe @Misa !!! ) si o sa le laudam ? Sa nu uit : ai terminat de invatat tabla inmultirii cu 2 ? Link spre comentariu
PL500 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Interesant este ca topicul asta se intinde pe 43 pagini, inca un pic si prinde topicul dedicat transformatoarelor de iesire. De aici rezulta importanta cablului in lantul audio.Pentru rezultate audiofile propun folosirea materialelor supraconductoare ! Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Sunt in acelasi asentiment cu userul PL500!Aceste cabluri sunt de maxima importanta; mai importante ca si amplificatorul si boxele!Ii urez acestui post "La multe pagini" Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Propun o clasificare a cablurilor ,da una realista ........nu de altceva dar am si eu clienti care-mi spun ca un cablu de alimentare......in functie de cit de sofisticat e, poate schimba decisiv calitatea sunetului Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Propun o clasificare a cablurilor ,da una realista Cred ca este imposibil de facut o clasificare realista a cablurilor. Sunt prea multe variabile pe care fiecare le interpreteaza diferit => nu se pot fixa niste repere fata de care sa se faca clasificarea. Mai sus deja a aparut o variabila: cositorirea. Strambam din nas cand cineva cositoreste cablurile pentru boxe dar uitam ca lipirea pieselor din amplificator (SS sau Tube) a fost facuta tot cu cositor. Eu cred ca are dreptul sa strambe din nas cel care nu are piesele din amplificator lipite cu cositor dar atat timp cat in amplificator lipiturile sunt facute folosind cositor mi se pare corect sa nu comenteze la cositorirea cablurilor de iesire. Acum imi vine in minte Tvicol care are cabluri interconect lipite cu argint dar el nu prea intra pe aici ca sa ne impartaseasca din experienta si mai ales din rezultate(poate danzup sa ofere mai multe detalii pentru ca daca tin bine minte este proprietarul unor asemenea cabluri). De multe ori in audiofilie vedem paiul din ochiul altuia si nu vedem barna din ochiul nostru. am si eu clienti care-mi spun ca un cablu de alimentare......in functie de cit de sofisticat e, poate schimba decisiv calitatea sunetului Da, clientii aia au citit prea multe informatii de pe net si nu au puterea de a discerne ce este valabil pentru fiecare in parte. Atat timp cat stai la bloc si sunt frigidere in priza non stop la care se mai adauga masini de spalat si aspiratoare mi se pare o prostie sa pui in ecuatie cablul de alimentare. (nici cei care stau la casa nu sunt mai fericiti , la ei "danseaza" valoarea tensiunii la priza) Deci cat timp nu sunt eliminate variabilele care au o pondere foarte mare nu cred ca are rost sa fie introduse in ecuatie variabile care au un aport de 0.000x%. Cat timp nu ai un conditionator nu are rost sa te gandesti ce cablu de alimentare ai. Ce rost are sa pui unui trabant pneuri de formula 1??? Nu uit raspunsul amuzant al user-ului ratza cand am scris: Multi audiofili incep sa auda diferente de sunet doar dupa ce "sunt uscati zdravan la buzunar"! Normal, abia atunci le vuieşte sîngele în urechi. Deci in ecuatie trebuie introdusa si tensiunea arteriala a audiofilului pentru a nu-i vui sangele in urechi . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Mă mir că nu apare un iubitor de wireless să vă lămurească. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Mă mir că nu apare un iubitor de wireless să vă lămurească. Ar fi interesanta modularea in amplitudine a emisiei unei diode laser cu semnal de audiofrecventa..rusii au transmis prin laser sunet si imagine in 1959 parca...Sa vezi acolo largime de banda...Laser, frate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum