Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Tocmai ce am luat si eu 4 perechi de banane Nakamichi,

Te rog ,poti sa ne spui de unde le-ai cumparat ?

Multumesc :)

Dupa ok..ro cu 50 lei setu, iam luat de mai bine de 3 luni.

Cablurile arata chiar foarte bine !

Conectori identici avea cineva de vanzare aici pe forum, de curiozitate: cat costa

metrul de conductor ?

Lam gasit SH.. am dat 50 lei pe 2 x 2 metri. cu transportul inclus (sectiunea de 2x4.00mm. Eagle Cable Skyline - Made in Germany.) nu am vazut in comert, nici pe net nuprea sunt poze cu el.

Toatal bananele + cablu a costat 100 lei.. Nucred ca este mult comparativ cu alte cabluri.

Audiofilia cere bani. :rade:

Link spre comentariu

Se auzea muzica invers, ca pe vremuri cînd puneam banda pe dos la magnetofon, sau roteam platanul pick-up-ului în sens contrar? Ieşea muzică satanistă, demonică. :rade:.................Chiar, astăzi cum se mai pot face astfel de scamatorii, fără a apela la softuri complicate?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cablu litat de cupru care intra in bananee nakamichi este bine sa fie cositorit in capat ?

Ma contrazic cu un prieten, el zice ca asa trebuie eu zic ca nu. Cine are dreptate ?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Conectarea conductorului litat trebuie facuta fara cositorire, dar cu mentiunea ca suruburile mufei, au sa taie din sectiune. De asta, oamenii destepti au inventat terminatii, care invelesc suvoiul de sirmulite si pe care pot calca suruburile, fara a pierde din fire. Iti mai trebuie si un cleste de sertizat. Terminatiile astea, arata ca niste tubulete de diferite sectiuni, cu marcaj din plastic colorat pe un capat. Trebuie sa fi vazut... Vezi ca sint confectionte din diferite materiale si au diferite preturi. Asa este la revelion, fiecare isi prezinta marfa!Toate bune!

Link spre comentariu

Exista si varianta de sertizare termica, anume cu un cleste special se sudeaza intre ele litele si se obtine un capat compact. O jucarie cam scumpa. Oricum litele nu se string niciodata direct cu surub. Poate ar fi interesant un subiect lipicios de genul "tehnici scule si materiale utilizte la constructia amplificatoarelor"

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cablu litat de cupru care intra in bananee nakamichi este bine sa fie cositorit in capat ?

Ma contrazic cu un prieten, el zice ca asa trebuie eu zic ca nu. Cine are dreptate ?

Posted Image

Posted Image

incarca firele cu ceva fludor,dupa racire le bati cu ceva sa obtii o suprafata plana ,pe care sa calce surubul de stringere
Link spre comentariu

Eu ma strans surubu direct pe lite fara cositor sau alte metode, suprafata de la surub care preseaza este foarte lucioasa si tesita in capete, gaura este de 4,5 mm iar firu care l-am introdus este de 4.0 mm, pe urma am prins cu cauciuc termocontractibil.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări