Mihai85 Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Am cumparat eu cablu de sudura de 16mm^2 din Hor..bach pt a cabla un demaror si e destul de flexibil, cu multe lite si izolatie cauciucata, nu foarte groasa, rezistenta la temperatura. Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Tocmai ce am luat si eu 4 perechi de banane Nakamichi, Ce cablu imi recomandati la eleps: Sunt bune de ceva aceste banane ?Da sint ff bune sa te lauzi cu ele Link spre comentariu
mișa Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 La magazinele de electrice mai de "Doame ajuta" poti vedea cabluri asemanatoare, foarte flexibile, izolate cu cauciuc (nu PVC) si cu litele subtiri.Aha. Am întrebat doar informativ, de curiozitate. Eu folosesc cablu bifilar ordinar, din ăla de pus la veioze. Nu glumesc. Sînt ferm convins că-şi face treaba, la urma urmei ascult muzică, nu cabluri.La urma urmei, e si ideea ca aceste cabluri sa fie frumoase. Una e o oarecare sirma si alta e un sarpe. Asta doar vizual vorbind.Pregatesc niste noi serpi pentru boxe, de data asta si spadele (conectica) e tot misa-made din bara de cupru masiv, prelucrata la strung si freza, argintata 50um (pentru cine nu stie asta e un strat gros) Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Au trecut pe la mine pentru "reparat" 4 cabluri de alimentare Transparent Powerlink MM, (cabluri cu pretentii) pentru ca fara a fi stresate zi de zi cu montari/demontari au patit ce se vede in prima poza. De asemenea cind am desfacut mufa am constatat ca izolatia termocontractila e adunata gramada (poza 2) De asemenea rigiditatea cablului e atit din cauza izolatiei rigide cit si datorita litelor foarte groase. Reparatia a constat in punerea unei izolatii termocontractile sub care am pus putina epoxi pentru ca sa tina "pielea de sarpe". Eu cred ca la pretul asta putea sa puna producatorul termocontractil cu epoxi: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=t ... gg&cad=rja ...si sa aiba grija sa nu se adune gramada cind monteaza capacul. De asemenea, firele sunt lasate prea lungi in interiorul mufei. Sistemul de stringere nu prinde bine izolatia exterioara si pielea de sarpe. E incredibil ca trebuie sa ajustezi un cablu pe care dai 2000E. Link spre comentariu
ratza Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Ce conţine chestia din mijlocul cablului? Link spre comentariu
mila Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Aer purificat 100% invelit in polipropilena Hi-Fi..... Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Chestia aia din mijloc e nedemontabila. Probabil contine niste ferite dar asta se vede doar la Roentgen si nu mai pierd vremea sa ma duc cu cablurile. Am fost cu Opus MM si m-am convins ce mari secrete contine.Mila, e ABS nu polipropilena... Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Si inca 2 poze: prima cu inca un contractil inghesuit la montare iar a doua cu cei 4 serpi "reparati".Reparatia a reusit perfect iar beneficiarul e multumit. Asta e important. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Nu stiu daca vad bine in poza dar cablul pare a avea 3 ecrane? (doua litate si o folie din aluminiu)Cam care era grosimea firelor litate la cei 3 conductori? As zice ca din poze pare de peste 0,5mm in diametru. Link spre comentariu
mișa Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Da, au 2 ecrane litate izolate intre ele si o folie de aluminiu. Sunt conectate la impamintare in mufa care se baga in priza.Litele din conexiunile de forta au 0.812mm diametru, adica AWG20. (a doua poza)Nu sunt fan al acestor cabluri si a acestei firme. Link spre comentariu
daniels Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 mai bine Cablu UTP cat5e, eventual il ung putin cu ulei de sarpe la capete. Ce avantaj prezinta cablurile astea in 2 culori ?? Pentru cablarea un unui amplificator, este potrivit cablul UTP? E cam subtire si ma gandesc sa folosesc perechi rasucite.Sunt diferente intre cablurile multifilare (litate) si cele nonofilare? Link spre comentariu
Luca Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Am spus la misto cablu UTP. Cele mai bune sunt cablurile de CUPRU pur (exceptie fac cele din argint, aur, platina) Cu cat mai groase cu atat mai bine, restu sunt povesti cu ulei de sarpe..... Link spre comentariu
ratza Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Alea de UTP sînt bune de cablat alimentări pentru preampuri sau filamente, sînt gata răsucite şi colorate frumos. Link spre comentariu
carageae Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 M-am gandit si eu la asta, eu intentionez sa folosesc o pereche pentru filamentele propriu-zise si celelalte trei legate la masa, pentru ecranare suplimentara...are cineva idee cat se poate solicita un asemenea fir fara incalzire suplimentara? Dupa sectiunea firului pot sa calculez si eu, as vrea un rezultat experimental, avand in vedere ca temperatura cablului "rece" e deja mai crescuta intr-un amplificator cu lampi...sau, sa intreb altfel: e prea mult consumul unui EL84+ECC83 pentru o asemenea pereche? E vorba de aprox. 1A.Stiu ca nu se arde, dar ma intereseaza concret daca a folosit cineva si cum se comporta in timp...Eu am masurat odata rezistenta unui cablu de retea ecranat - nu stiu cum se numesc astea, STP parca, si avea cam 2-2,5 ohmi pe o bucata de 15m...mi se pare cam mult, cel putin pentru folosirea pe difuzoare. Am masurat bucata cu un capat in scurt, deci asta ar fi rezistenta totala a 30m de asemenea conductor. Eu am vrut sa folosesc asa ceva pentru iesire TV-out - semnal video si iesire 5.1. Aveam brum pe cablul asta in audio, se pare ca din cauza caderii de tensiune pe cablu - si calculatorul si TV-ul aveau pamantare din aceeasi ramura. Tresa ecranata era conectata la masa doar la un capat - am incercat pe rand la ambele - degeaba. O pereche era pentru video si restul de conductoare pentru audio, am renuntat temporar la canalul de subwoofer pentru a separa masa audio de semnalul video, degeaba...nu mergea ok nici cu mufa video scoasa din PC. Culmea, am reusit sa rezolv problema cu ceva cablu nerasucit cu 10 fire + ecran, folosit am inteles la alarme. Conductorul era mai de calitate, avea sub 1 ohm pe aparatura mea pentru aceeasi lungime. Mai ramasese ceva brum, dar se putea folosi la filme - am folosit sistemul asa cam un an, pana am modificat camerele.Am facut toata expunerea tocmai pentru a incerca sa demonstrez ca acele cabluri UTP (presupun ca mai bune ca ala ecranat nu pot fi) nu sunt nici macar normale, ca sa nu mai vorbim de cine stie ce calitati exotice. Ulterior am facut ceva cablu pentru inregistrari intre un deck si calculator, adica vreo 5m, din acelasi cablu pt alarma, cu tresa legata la masa calculatorului, 4 fire la masa si cate 3 pe fiecare canal. A mers perfect, adica cu mufa in scurt nu aveam nici macar 0,5dB in plus la zgomot cu sau fara cablul introdus in placa de sunet, un Maudio 24/96 si masurarea zgomotului facuta cu Cool Edit Pro 2.0, placa deschisa la maxim. Din contra, niste varfuri intre -84 si -81dB se linisteau cand introduceam cablul - probabil din cauza capacitatii interne a acestuia.Si o intrebare, daca tot am intrat in acest topic:Stie cineva cine a introdus prima oara termenul de ulei de sarpe? E doar o curiozitate, v-as ruga fara comentarii si presupuneri inutile... Link spre comentariu
mișa Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Uite cum arata spadele de cupru argintat cu 50 de microni: https://dl.dropbox.com/u/3712780/Cablur ... 050776.JPG Dupa ce le-am primit am baut 50 de tuica din paharul meu de colectie de argint: https://dl.dropbox.com/u/3712780/Cablur ... 050775.JPG Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum