Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Daca tot s-a ajuns in subiectul "Ce mai inseamna azi HI-FI? DIN 45500 e invechit?" la dezbateri despre Damping Factor si cum in ecuatie intra si cablurile poate reusim aici sa vedem "cum sta treaba" cu "serpii" si amplificatoarele cu tuburi.

Nu ma tin minte ce rezistenta a masurat misa la "serpii" lui si daca i-a facut pentru amplificator cu tuburi sau pentru SS. (la SS e clara treaba ca degeaba ai un amplificator cu DF mare daca pui niste cabluri de veioza)

Foarte obiectiva observatia ta din punct de vedere a "serpilor". Totusi, spre surprinderea ta, chiar si la capatul unor cabluri de 1mm2 de vreo 3m cumparate de la electrice nu vei masura un dumping factor mult modificat...

Serpii aia nu se vind scump pentru sunet. Se vind scump pentru tinuta si aspect! Ce, o bijuterie cu diamant si aur se vinde scump pentru duritate si conductibilitate? Se vinde scump pentru tinuta, lucratura si nu in ultimul rind, pentru "cine a facut-o!" Daca exista cumparatori...de ce nu?

Link spre comentariu

Si cu cablurile alea poti sa dai curent la masina daca ti-a murit acumulatoru'. (tot "la nevoie") :rade:Da, buna idee! Poate fac niste serpi HiEnd cu crocodili cu rodiu la capete, pentru dat curent de la un Bentley la un Rolls Roice. :ras:

Link spre comentariu

Totusi, spre surprinderea ta, chiar si la capatul unor cabluri de 1mm2 de vreo 3m cumparate de la electrice nu vei masura un dumping factor mult modificat...

Ai facut tu masuratori? Daca ai facut tu masuratori si ai constatat asta eu o iau de buna. (eu oricum nu pot sa masor ca nu am un aparat asa perfomant si calibrat)
Link spre comentariu

Nimeni nu are "dumping-metru" :rade: . Trebuie sa masori tensiunea de iesire pe 8 Ohmi iar dupa aia pe 16 Ohmi cu acelasi semnal de intrare. De aici calculezi rezistenta interna a amplificatorului. Apoi rezulta si acel dumping factor.Daca vei compara rezistenta interna a amplificatorului cu rezistenta cablurilor, vei observa cu cit modifica cablurile tale acel dumping factor.Oricum, consider ca "dumping factor" e o marime cu caracter strict comercial.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu vei putea face cele doua cercuri asa mici cum a reusit misa la serpii lui dar fi sigur ca nu sta teapan ca parul. Oricum la asa grosime musai sa ai mufele aproape de sol altfel marea problema va fi greutatea firului spanzurat in aer.

Chiar si 16mm patrati este mult prea mult pentru cativa metrii cat ai nevoie in apartament dar .... daca vrei sa te lauzi , cumparand la 16mm ... ai sa ai cu ce sa te lauzi. :rade:

Pe la inceputul topiculului misa a pus niste poze cu niste "serpi" cumparati care daca tin minte numai flexibili nu erau si costau o avere sigur, deci fac si altii la case mai mari "serpi" mai rigizi.

Link spre comentariu

Ce parere aveti despre folosirea firelor de argint (in interiorul amplificatorului evident)? Se pare ca meseriasii "din tarile calde" au capatat in numar destul de mare "boala" asta. Personal cred ca pt lungimile necesare in interiorul carcasei este o mare risipa...

Link spre comentariu

Cît de flexibil e?

Nu stiu cit de flexibil e fix ala, ca nu am cumparat de la ei. La magazinele de electrice mai de "Doame ajuta" poti vedea cabluri asemanatoare, foarte flexibile, izolate cu cauciuc (nu PVC) si cu litele subtiri. In unul din magazinele in care am vazut, aveau codul SUD16, SUD25, etc.
Link spre comentariu

Cablu de antena de 75 de ohmi RG58 !

mai bine Cablu UTP cat5e, eventual il ung putin cu ulei de sarpe la capete. :ras: :ras:

Posted Image

Ce avantaj prezinta cablurile astea in 2 culori ??

Posted Image

Link spre comentariu

Avantaj nu are decat negustorul care-l vinde . Atentie , aproape toate cablurile chinezesti mai nou sunt din sarma de aluminiu cuprat... daca il tai , uita-te la greutate si in sectiune . Daca recunosti culoarea aluminiului...urmeaza sa iti iei teapa . Pe bani multi . Asa ca pentru fraierii snobi . Ai grija , mama prostilor este intotdeuna gravida !

Link spre comentariu

La magazinele de electrice mai de "Doame ajuta" poti vedea cabluri asemanatoare, foarte flexibile, izolate cu cauciuc (nu PVC) si cu litele subtiri.

Aha. Am întrebat doar informativ, de curiozitate. Eu folosesc cablu bifilar ordinar, din ăla de pus la veioze. Nu glumesc. Sînt ferm convins că-şi face treaba, la urma urmei ascult muzică, nu cabluri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări