zbodeoc Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Nu trebuie sa neglijam nici becurile acestea noi economice, green. Alea cu incandenscenta vor fi prohibite in curind. Deja ma gindesc sa ingrop vreo doua-trei lazi cu becuri cu filament pentru nepoti, neaparat marca NOS, ce-or sa se mai bucure...Iar becurile astea noi sint de toata groaza; am gasit si din acelea care tin mai putin ca un bec cu incandescenta, e drept ca-s luate la oferta. Despre zgomotul pe care-l produc ce sa mai zic, eu cind ascult muzica, rar, stiu cind s-a aprins becul in baie si cind cel de la bucatarie doar din zgomotul pe care-l produc, ha,ha, glumesc desigur...☺ Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Nu trebuie sa neglijam nici becurile acestea noi economice, green. Alea cu incandenscenta vor fi prohibite in curind.Numai interesul conducatorilor nostrii ar putea face ca sa fie prohibite becurile cu incandescenta. In alte tari mai dezvoltate nu impune nimeni asa ceva, nici buletine cu cip, nici telefoane publice cu cartela, nici 1000 de alte lucruri fie inutile fie unde cetatenii pierd trebuind sa suporte costurile schimbarii. In USA functioneaza si acum telefoanele publice cu moneda, nu e necesar sa cumperi un card cu mult mai mult decit ai nevoie iar apoi sa expire creditul de pe card, bagi in telefon doar cit ai nevoie. Toate aceste inventii ne fac pe noi toti sa pierdem ca altcineva sa cistige. Ni se serveste tot timpul explicatia ca asa ne cere UE sau FMI sau nu mai stiu cine.In goana asta dupa "green" nimeni nu vede cit costa lumina ochilor? Si asta e valoroasa. Lumina fluorescenta e mult mai daunatoare pentru ochi decit lumina data de becurile cu incandescanta. De fapt lumea vede dar acolo unde se iau deciziile nu ajung medicii ci afaceristii. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Misa, in stilul tau caracteristic sari ca Xerxes la Termopile, sa biciuiesti marea pt ca nu-ti plac valurile. Eu nu fac reclama vreunei marci anume, nu ma intereseaza absolut deloc aspectul acesta. Am scris doar care este principiul fundamental de funtionare al filtrelor de retea. Si am scris, dintr-o experienta pe care tu nu o ai, ca dupa parerea mea, doar cele mari si grele - adica cu transformatoare mari si grele - se simt indiscutabil in lanturile acustice [scumpe]. De altfel, daca ar fi sa te contrazic, as putea spune ca active conditioners nu se fac cu oscilator sinusoidal de 50hz si amplificator cu iesire pe un transformator, ci se fac cu refacerea sinusoidei (prin comparare si sumare de semnal), adica mult mai eficient. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Filtru de retea eficace ? Nimic mai simplu : Luati doua trafo ( de preferinta toroidale , ca nu radieze dar si din motive de gabarit ) 230V / 12 V / 2KVA , legati-le spate-n spate ( adica infasurarile de 12V intre ele , primarul unui trafo sa fie conectat la retea iar primarul celuilalt trafo va fi iesirea acestui filtru ) , mai trebuie conectat un bloc de condesatoare de genul celor de motoare AC ( minim 70micro , nepolarizati ) in paralel cu infasurarile de 12V si gata . Aveti un filtru deosebit de serios . Pentru a-l perfectiona aveti nevoie in intrarea acestui filtru de EMI filter , DCtrap , si un softstart , eventual voltmetru , sigurante etc , stiti voi restul !Puteti face o proba chiar si fara blocul de condesatoare ( daca aveti acasa doua trafo identice in genul celor folosite la iluminatul cu becuri halogen ) si va lamuriti repede . Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Da, cam asa se face ... in linii mari. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Era imposibil să nu se certe românii între ei... Ca să începem ceva totuşi, hai să stabilim clasele de filtre: 1. Filtre simple, doar ptr paraziţii din reţea, ptr 1 sau mai mulţi consumatori. 2. Filtre complexe, cu separare galvanică plus protecţii pasive sau active contra supratensiunilor şi la scc pe ieşiri, ptr 1 sau mai mulţi consumatori. 3. Surse 220/220V active, care cred că ies din discuţie în cazul amatorilor. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Era imposibil să nu se certe românii între ei... Din păcate , te dezamagesc ! Nimeni nu se cearta ...Ca de obicei , te afli într-o gravă eroare de perceptie ! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ptr prima categorie, filtre simple de reţea, se pot descifra uşor schemele acestei firme, deşi sînt mai complexe decît cele ale Isol-8: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ptr prima categorie, filtre simple de reţea, se pot descifra uşor schemele acestei firme, deşi sînt mai complexe decît cele ale Isol-8:Citez:un filtru realizat cu mult suflet, capabil sa transmita emotii..... si adaug eu mai ales cind afli cit costa Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ideia e să ne inspirăm de acolo, că nu e ceva ce ţine de tehnica spaţială, doar de logică şi calitatea realizării.Ce pot observa imediat e că sînt mai multe celule de filtraj CLCLC...LC plus cond între fază, nul şi masă, rez de descărcare a cond din filtre. Unele cond par să aibă şi rez de putere înseriate, probabil realizează filtre rezonante ca la filtrele de medii din unele boxe. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Misa, in stilul tau caracteristic sari ca Xerxes la Termopile, sa biciuiesti marea pt ca nu-ti plac valurile. Eu nu fac reclama vreunei marci anume, nu ma intereseaza absolut deloc aspectul acesta. Am scris doar care este principiul fundamental de funtionare al filtrelor de retea. Si am scris, dintr-o experienta pe care tu nu o ai, ca dupa parerea mea, doar cele mari si grele - adica cu transformatoare mari si grele - se simt indiscutabil in lanturile acustice [scumpe]. De altfel, daca ar fi sa te contrazic, as putea spune ca active conditioners nu se fac cu oscilator sinusoidal de 50hz si amplificator cu iesire pe un transformator, ci se fac cu refacerea sinusoidei (prin comparare si sumare de semnal), adica mult mai eficient. Eii, Nu sar la nimeni. N-am folosit cea mai buna formulare, recunosc, dar nu era un atac impotriva ta. (si imi cer scuze daca asa ai luat-o) Uneori ma supar cind imi aduc aminte de unele scule incredibil de scumpe care mi-au trecut prin mina. Atita tot. (nu e vorba doar de audio. Cam orice domeniu are HiEnd-ul lui, cu realitatile si minciunile specifice)La capitolul conditionere si invertoare exista diverse principii si metode. Foarte rar exista notiunea "asa se face". Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 ... misa vrea doar sa ne aduca pe taramul realitatii... de altfel ... ce vrem sa filtram? Sinusoide sau altceva... Acest altceva complica extrem de mult situatia... chiar daca este o suma de sinusoide... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Aşa arată un sinus(din reţea... 50Hz) de "Ploieşti" ,incredibil -NU?(atenţie în gol=lipsă sarcină ,să nu credeţi că a intrat un transformator în saturaţie...).Priviţi cu atenţie fronturi strâmbe (crescător/descrescător),sunt puncte de inflexiune câte "vrei" bla bla bla... Hai ziceţi domnilor cum îl fac bine ?!(sinus frumos şi nelimitat),ce cablu de alimentare trebuie(recomandaţi) să cumpăr ?! ,sau care ar fi soluţia ?. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Poate pun oscilograme si alti useri din tari cu apa mai calda, sa vedem acolo cum sta treaba. Oricum arata urat rau oscilograma, dar n-or fi de vina si vecinii? (ma gandesc ca de 1 Mai se pai apuca lumea sa mai bricoleze). Pentru a reface sinusoida doar prima solutie a lui misa cred ca ramane valabila dar costa enorm. Cea mai ieftina (dar nu cred ca da roade) este o reclamatie dar ... unde? ca nimeni nu ne mai baga in seama astazi. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Acel sinus nenorocit are 2 caracteristici extrem de neplacute: - este comun in cam toata Romania, si - nu se repara cu nici un filtru pasiv. Se repara doar cu surse active, din pacate foarte scumpe - cele audiofile. Pentru cine este curios, subiectul a fost discutat "in maniera audiofila" si aici: http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=2840.0 Partea [cea mai] interesanta sunt unele din linkurile si citatele de acolo. exemplu (satisfacator sau nu) - Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum