Ovidanie Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Discutiile despre antene si cabluri pentru RF ar avea mai mare succes in topicul ''Radioamatorism" Intreaba radioamatorii! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Despre cabluri http://z-audio.ru/ Ptr a ajunge acolo -> ЗВУК -> Кабели. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Despre cabluri http://z-audio.ru/ Ptr a ajunge acolo -> ЗВУК -> Кабели. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Frumoasa limba, cam dublu de bogata comparativ cu romana, care inainte de a da un Stalin (georgian de fapt) a dat niste bucati de Tolstoi, Cehov, Dostoievski, Esenin si multi altii. Cine nu-i citeste pe rusi, n-a citit nimic, de fapt. In termeni cuantificabili, daca eu ca ardelean pot sa injur o juma' de ora fara sa ma repet, atunci un rus poate face acelasi lucru intr-o ora, Doamne iarta-ma ca-i Vinerea Mare!Despre sirme n-am ce sa zic, ma depaseste si ma copleseste fenomenul... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Frumoasa limba, cam dublu de bogata comparativ cu romana, care inainte de a da un Stalin (georgian de fapt) a dat niste bucati de Tolstoi, Cehov, Dostoievski, Esenin si multi altii. Cine nu-i citeste pe rusi, n-a citit nimic, de fapt. In termeni cuantificabili, daca eu ca ardelean pot sa injur o juma' de ora fara sa ma repet, atunci un rus poate face acelasi lucru intr-o ora, Doamne iarta-ma ca-i Vinerea Mare!Despre sirme n-am ce sa zic, ma depaseste si ma copleseste fenomenul... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Zal, cind am vazut cablurile alea (m-am uitat doar la poze ca nu stiu ruseste de loc) mi-am adus aminte de un cablu de alimentare, foarte bun dealtfel, pe care l-am utilizat acum vreun an, produs de Furu....Avea totusi o problema minora: PRETUL. Cam 100E/Feet. Iata o sectiune facuta de mine: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Cabluri ... ctiune.JPG Diametrul total e 15mm. E OK, cablul e bun, flexibil, suficient de grosi conductorii, ecranat...cine are bani il cumpara. Eu nu as cumpara acest cablu numai daca m-ar soma banca sa fac ceva, ca nu imi mai incap banii in cont. Totusi, asta nu ma impiedica sa lucrez pentru doritori cu acest cablu. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Noroc cu calculatoarele după 2000 că mi-au rezolvat nevoia de cabluri de alimentare cu împămîntare, înainte nu aveam decît simple sau de pe la tehnica de calcul RDG-istă, recuperate. Cabluri scumpe nu mă atrag, poate de frumuseţe şi dacă le-aş primi cadou să le folosesc, altfel mi se par inutile. Mai important ar fi un modul de deparazitare-protecţie ptr reţea. De exemplu: http://www.tdsf.co.uk/Audio/Mains.shtml Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Am demontat un asemenea (nu fix modelu' ala) filtru de retea (foarte scump, audiofil) si am constatat ca in linii mari contine aceleasi componente ca un filtru dintr-un frigider bun. (trebe sa caut, poate mai am poze) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Da, si eu sint profund dezamagit... Dupa ce-am petrecut citiva anisori lucrind cu tehnica de calcul am constatat ca nu-i nici-o diferenta intre filtrele de tri lei si alea de 3k ☺ Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Diferenta e de carcasa, conectica si pret. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Bun, atunci cine se oferă să proiecteze un filtru complex de reţea ptr aparatura audio din casă?(Observ că se şomează la rubrica asta în ultimul timp.) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Mergi in Obor si-ti iei un drosel de 250W, daca-i Philips e chiar mai bine... tot acolo gasesti condensatoare pentru motor, ai putea sa iei ceva in jurul 20uF (trebuie calculat/masurat domeniul de rezonanta). Astea doua le pui in paralel si alimentezi, in serie, primarul unui traf separator de 220-240V/3-500W (daca are doua prize pe la 5% si 10% cu atit mai bine). Daca pe secundar mai pui si-un filtru dintr-o sursa AT(X) se cheama ca ai facut exces de zel. In acest mod simplu obtii un stabilizator-filtru de mare efect. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Nu e suficient, o astfel de sculă trebuie să asigure mai multe ieşiri filtrate de paraziţi şi protejate la scc şi supratensiuni, măcar cu siguranţe şi tranzorburi. Nu strică ataşat un voltmetru digital, chiar un circuit de protecţie activ la supratensiune. Separarea nu face mare lucru, decît la amplifuri alimentate direct de la reţea, sau tv... plus că scapi de dracul şi dai de tac-su: trafo radiază şi el cîmp elmg. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 "Scapi de dracu si dai de tac-su" Asta parca era din ceva sceneta cu Toma Caragiu Super faina.Daca vrei cu adevarat sa-ti faci o scula HiEnd de filtrare trebuie sa faci redresare si filtrare pe retea, urmata de un invertor analogic pilotat cu cuart. Eu nu am sa construiesc pentru mine asa ceva, dar pentru cei foarte pretentiosi ar fi o solutie inegalabila. Practic ar fi un amplificator de 1-2-5KW, HiEnd, cu traf de iesire care sa amplifice un semnal sinus de 50Hz generat pe baza unui cuart. Tensiunea la iesire poate fi relativ usor stablilizata.O alta solutie ar fi alimentarea tuturor sculelor din acumulatori. Cu 10 acumulatori auto rezolvi problema alimentarii majoritatii amplificatoarelor. Si aici ar fi discutii...Poti folosi acumulatori mult mai buni si mai scumpi decit cei auto...Bine, e alta varianta extrema...nici asta nu o fac pentru mine never-niciodata pentru ca nu am chef de exagerari.Si zic inca odata: Tare bucuros as fi daca cineva care comenteaza pe aici chiar a avut tangenta cu acest domeniu si poate pune poze si concluzii trase de el. (nu citate de pe net) Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Inainte de a vorbi de proiectarea unui filtru de retea ar trebui sa vedem cu ce ne confruntam. Ar trebui sa definim acei paraziti pe care vrem sa-i eliminam (spectru de frecventa, amplitudine). Ce nivel maxim se accepta suprapus peste tensiunea de alimentare si cu ce nivele de zgomot ne confruntam in practica. Cum putem vorbi de eficienta unui filtru daca nu putem face nici o masuratoare? Daca facem un filtru ar trebui sa-l si verificam. Cum masuram zgomotul tinind cont de complexitatea lui? Cum stim cit de curata e o retea si cita antiparazitare necesita? Putem face un generator de zgomot pentru a simula o retea murdara si a proba un filtru? Daca vom masura zgomotul unei retele ce unitate de masura vom folosi? Tineti cont de complexitatea zgomotului. Pe filtre deobicei scrie o anumita atenuare. E oare suficient? Un zgomot de o anumita amplitudine si un anumit spectru poate fi mai putin deranjant decit un zgomot cu o amplitudine jumatate dar cu un spectru mai larg. E oare suficient sa folosim decibelul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum