VTP Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Cateva opinii PERSONALE legate de subiect:- orice sarma se comporta ca o rezistenta (in cc), ca o inductanta ( in ca) si e o placa a unui condensator fata de mama GEA sau alte elemente din jur. Lucrul acesta NU trebuie uitat niciodata cand discutam de cabluri;- prima constatare poate fi usor evidentiata mai ales la semnal mic, de ex. legatura doza pick-up - preamplificator RIAA - intrare amplificator;- aceiasi prima constatare este evidentiata, in anumite conditii si in cazul legaturii dintre iesirea amplificatorului si incinte. Rezistenta introdusa in circuit de un cablu intentionat preparat modifica radical factorul de dumping, astfel ca un amplificator cu un factor de cateva mii, conectat cu un cablu cu rezistenta in cc de cateva zecimi de ohm, catre un ohm, va conduce la un coeficient de amortizare total cat al unui amplificator cu tuburi, la care factorul de amortizare propriu rareori atinge 2 cifre!- tot din prima constatare se vede clar ca modificari usor decelabile se obtin la nivel mic si mai greu decelabile la nivel mare de semnal util;- a II-a constatare: utilizand prima constatare, orice producator va putea sa "manipuleze" intre anumite limite semnalul util si in final perceptia sonora;- a III-a constatare: cand o modificare introdusa de un cablu este o "imbunatatire" a sunetului? Aici intervine gustul propriu, ce este direct influentat de dotarea naturala a persoanei, de cultura sa muzicala, de experienta in auditii, de logica gandirii sale, etc. De gustibus .............!Pe acesta chestie de gust, si in absenta unui public avizat, comparativ cu decadele de varf ale hi-fi-ului, s-a dezvoltat o intreaga industrie de profil. In paralel, industria conecticii a proliferat si ea si astfel pretul platit este mai mare, taxa pe inteligenta crescand corespunzator. Nu spune nimeni sa utilizezi ceea ce se numeste in deradere sarma de veioza, fiecare lucru aflat la un nivel calitativ decent are un pret, exagerarile sunt ridicole, ca intotdeauna.Am gasit numeroase cazuri de aparate cu conectica distrusa, sau cu distrugeri ale sudurilor de pe placa de circuit, doar din dorinta de a proba tot felul de cabluri cu mufe "care fac contacte ferme" si isi aduc o contributie ESENTIALA la un sunet MAI BUN!Acum vreo 10 ani un scandal repede inabushit in lumea audio a adus in prim plan faptul ca sarmele veioza si cele pentru cabluri de mii de USD erau produse de aceiasi producatori de bine chinezi care le livrau producatorilor de cabluri americani.Cred ca un cablu audio suprem va fi produs de industria rusa, din platina acoperita cu thoriu, iridiu si paladiu, izolatie de teflon de avion si camasa de plumb protejat cu o camasa textila impregnata cu poloniu radioactiv. Cumparatorul nu va mai apuca sa observe multe diferente "in bine" ajungand repede in Nirvana cu aripioare de ingeras! Link spre comentariu
mișa Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Imi place si sunt perfect de acord cu opinia VTP. Si eu am constatat ca asa stau lucrurile. Situatia e oarecum echivalenta cu greutatile scumpe care se pun pe boxe si scule ca sa nu rezoneze. Poti sa le pui sau poti sa nu le pui. Orcum, daca le pui, inseamna ca ai dat gani grei pe ele, deci TREBUIE sa sune totul mai bine. Link spre comentariu
VTP Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Imi place si sunt perfect de acord cu opinia VTP. Si eu am constatat ca asa stau lucrurile. Situatia e oarecum echivalenta cu greutatile scumpe care se pun pe boxe si scule ca sa nu rezoneze. Poti sa le pui sau poti sa nu le pui. Orcum, daca le pui, inseamna ca ai dat gani grei pe ele, deci TREBUIE sa sune totul mai bine.Spusele lui misa mi-au adus aminte de ceea ce o cunostiinta, mare audiophil, a considerat ca e o gluma proasta, dar, s-a dovedit ca aveam dreptate!Comandase placi de marmura, slefuite, frumoase, lucioase si pusese CD-playerul (un cap de serie Technics, necunoscut in Romania, circa 3000 USD!) pe una si peste el alta. Cum avea o parte a casei in renovare, l-am supus la un test blind, impreuna cu ceilalti 3 persoane aflate de fata. La nivel mare, chiar cu aceste placi, CD=playerul avea sincope de la vibratiile transmise prin podeaua destul de veche. Cu unul din invitati, si fara sa stie posesorul, am adus doi saci ( unul de ciment - 50 kG si unul de kleber pentru faianta - 25 kG), izolati in alti saci de plastic. Sacul de ciment a constituit baza pe care am pus CD-playerul, iar pe acesta am pus sacul de 25 kG. Peste am pus un prosop mare care sa ascunda "infamia"! Chemat posesorul, pus muzicuta, dat tare, nu sincope, nu vibratii! Convins omu', ridicat prosopu', aproape stop cardiac! In final s-a acceptat ca e solutia optima, dar NUUUUUUUUUUUUUU! Nu se poate utiliza! Nu e frumoasa, audiophila, etc. De! Solutia nu era si fudula! Cum sa spui ca folosesti materiale de constructie??? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 VTP am un pic de intamplarea povestitade tine mai sus, dar mi-am adus aminte de o faza vazuta intr-un film romanesc in care polul central era Calinescu si avea in jur tineri utc-isti. Aveau un pick-up si tot sarea acul iar Calinescu le cerea solutii tinerilor. Unul a spus ca sa ingreuneze bratul , altul nu mai stiu ce solutii a dat si unul apre cu o solutie: punem o perna sub suport iar Calinescu a zis: Bravo dar perna o punem sub pick-up. Acum intrebare: nu-i mai bine ceva moale (gen perna ) decat greutati puse pe CD-payer? Plus ca in timp cred ca se deformeaza carcasa de la greutatea mare pusa deasupra. Sau o lada cu nisip pe care pune placa de marmura (dar sa nu atinga cu marginile lada de nisip) si pe elCD-playerul. La o luna ridica placa si mai afaneaza nisipul. misa poate incep sa te pomeneasca de rau toti cei care au in cap deci TREBUIE sa sune totul mai bine si ai sa te saturi sa-ti musti limba. Toata lumea de aici stie ca TU si PUTINI ALTII nu puteti fi pacaliti dar .... nu sunteti acei MULTI ALTII pe care mizeaza cei care vand gogosi, deci acel TREBUIE spus de cei creduli din jurul tau iti va mai apare in cale inca mult si bine. misa ai facut un calcul pentru pretul materialelor ce au intrat in "serpi"? Sau care ar fi pretul "serpilor" la cheie, doar sa fie pusi in sistem si sa cante muzica? Link spre comentariu
mișa Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Imi place si sunt perfect de acord cu opinia VTP. Si eu am constatat ca asa stau lucrurile. Situatia e oarecum echivalenta cu greutatile scumpe care se pun pe boxe si scule ca sa nu rezoneze. Poti sa le pui sau poti sa nu le pui. Orcum, daca le pui, inseamna ca ai dat gani grei pe ele, deci TREBUIE sa sune totul mai bine.Spusele lui misa mi-au adus aminte de ceea ce o cunostiinta, mare audiophil, a considerat ca e o gluma proasta, dar, s-a dovedit ca aveam dreptate!Comandase placi de marmura, slefuite, frumoase, lucioase si pusese CD-playerul (un cap de serie Technics, necunoscut in Romania, circa 3000 USD!) pe una si peste el alta. Cum avea o parte a casei in renovare, l-am supus la un test blind, impreuna cu ceilalti 3 persoane aflate de fata. La nivel mare, chiar cu aceste placi, CD=playerul avea sincope de la vibratiile transmise prin podeaua destul de veche. Cu unul din invitati, si fara sa stie posesorul, am adus doi saci ( unul de ciment - 50 kG si unul de kleber pentru faianta - 25 kG), izolati in alti saci de plastic. Sacul de ciment a constituit baza pe care am pus CD-playerul, iar pe acesta am pus sacul de 25 kG. Peste am pus un prosop mare care sa ascunda "infamia"! Chemat posesorul, pus muzicuta, dat tare, nu sincope, nu vibratii! Convins omu', ridicat prosopu', aproape stop cardiac! In final s-a acceptat ca e solutia optima, dar NUUUUUUUUUUUUUU! Nu se poate utiliza! Nu e frumoasa, audiophila, etc. De! Solutia nu era si fudula! Cum sa spui ca folosesti materiale de constructie???Si cablurile facute de mine sunt conectate la scule asezate pe blocuri de granit slefuite lucios, groase de vreo 10cm, foarte grele. (solutia audiofila scceptabila) E mai mult ideea de a avea ceva deosebit in camera de auditii, si chiar arata impresionant dar nu are prea mare legatura cu "tehnica". E oarecum echivalent cu faptul ca pui un tablou original pe perete. O asemenea viziune asupra acestor accesorii o consider acceptabila spre deosebire de explicatiile cu rezonante si altele. Link spre comentariu
Toader Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Mai sant oameni care experimenteaza cu solutiile ptr reducerea vibratiilor, pe forumurile noastre romanesti.Sper sa nu fie problema daca pun linkul http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=2294.0 Link spre comentariu
mișa Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Sigur ca exista experimente in acest sens si foarte bine. Problema e cu interpretarea rezultatelor...Aici sunt marile probleme. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 De pe pagina 26: Ia uite aici niste cabluri audiofile de 16.5mm patrati fiecare si FOARTE flexibile. (made by me) Totul e lipit cu epoxi, nimic nu se desprinde. Poti sa te atirni in cabluri....se rupe dar nu iese din imbinari.M-am gindit sa mai pun odata poza pentru ca sunt putine constructii de cabluri pe forum.http://dl.dropbox.com/u/3712780/Cabluri ... /Poza1.JPGMi-am adus aminte pentru ca acum construiesc 6 serpi. (diferiti de cei din poza) Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Vad ca nimeni nu mai zice nimic aici...M-am gindit sa zic eu: Iata niste cabluri de alimentare cu mufe PowerCon (32A) pentru alimentarea unor difuzoare Supravox (din alea care nu au magnet ci bobina). Iata, 2X8mm patrati, (cine doreste oricind). Poti sa te spinzuri in ele ca nu se desfac camasile. De asemenea, marea realizare e flexibilitatea. Chiar concurez cu SUPERCABLURILE scuumpe care banii le pot cumpara: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Cabluri ... entare.JPG Sarpele are diametrul de 13mm. In poza nu se vede bine culoarea sarpelui. Pare neagra. In realitate e "Titan". De obicei cablurile scumpe pe care le cumperi se dezmembreaza daca le indoi (faptul ca nu se pot indoi e evident si daca le indoi iti rup mufele) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 ...pentru alimentarea unor difuzoare Supravox (din alea care nu au magnet ci bobina)...Difuzoare audiofile cu excitatie electromagnetica(tolaj mare si multi db...) ,probabil Supravox 400 EXC=excitatie(1000 euro/buc ) necesita si "ceva cabluri" excitatie respectiv sistem mobil. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Da, am facut niste surse pentru astea: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Supravox%20400.JPG Hi end 9-15V 5A in realitate 8-15V 21A liniare si cu acometre. Poze NU. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Da, am facut niste surse pentru astea: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Supravox%20400.JPG Hi end 9-15V 5A in realitate 8-15V 21A liniare. Ce intuitie am avut cu 400-EXC(excitatie)...fenomenal....probabil Supravox 400 EXC=excitatie..Fericitul propietar sper sa fie Încîntat(de cabluri surse si difuzoare)!.Intotdeauna mi_au placut difuzoarele cu sasiu turnat(fara tabla ambutisata).Un piston serios de bass acest Supravox-400-EXC. __Pentru "senzatii tari" ! as adauga in interior incinta la prinderea difuzorului Supravox-400-EXC http://dl.dropbox.com/u/3712780/Supravox%20400.JPG un inel de plumb (plumb care oricum se toarna usor in orice forma...,inelul de plumb ar fi bine sa cintareasca 40-50kg) !!!."Solutia plumb" se poate folosi si pentru alte difuzoare de bass. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 La astea nu se mai pune inel de plumb. Peretii au 60mm grosime si au cam 200Kg (estimativ) Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Dar hai, cei care ridica in slavi cablurile, nu au nimic de zis/pus/comentat/executat? Chiar nimic? Totul e o Duma la voi? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Sînt 2 variante:1. Ori ei mor de invidie şi acum fac vrăji voodoo...2. Ori nu-i interesează... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum