Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca n-ati descoperit inca Nirvana audiofila, este pentru ca n-ati cumparat urmatoarele produse: Hi-FInatorul, Acustosfera, Modulardifuzorboflectorul, Vibrational Resonace Concentratorul(costa doar 19000$) si Knutbalzurile(asta da, doar 49 de $) :ras: :nebun:http://www.nathanmarciniak.com/elemental/

ia vezi ce scrie la sfarsitul paginii.oricum daca exista oameni care au atatia bani sa dea pe tampenii,atunci ma intreb cum dracu au ajuns sa aiba atatia bani.Daca pot intelege cabluri din diverse aliaje(dar si aici exista o limita), atunci chestii de genul acceleratoare de particule subatomice , sau demagnetizoare pentru cd-uri audio mi se par aberatii maxime
Link spre comentariu

Eu propun ca acest subiect sa nu mai fie o bataie de joc. Cine are argumente solide e rugat (de mine) sa le expuna. Un subiect in care sunt numai extreme nu e bun. Hai sa vorbim la obiect, poate tragem o concluzie. Despre cabluri si conexiuni sunt multe de spus realmente. Nu trebuie minimizate dar nici ridicate in slavi...Hai sa vedem cu ce ne conectam.Multumesc.

Link spre comentariu

O vaga banuiala am referitor la sunetul diferit (sesizabil) pe care l-ar putea avea unele cabluri de semnal ultra scumpe, si anume ca mufele ar putea contine ceva elemente LC care schimba putin sunetul nu se stie daca in bine sau in rau, dar il schimba. Nu am avut ocazia sa tai un asemenea cablu, dar daca voi avea vreodata in mina si mi se vor parea unele masuratori asupra lui dubioase nu voi ezita sa-l demontez.

Spuneam asta la pagina 6. Pe atunci era doar o banuiala. Acum e o certitudine. Unele cabluri audiofile CONTIN elemente pasive care pot duce la aparitia unei "amprente sonore" specifice. De aici probabil s-a dat mare importanta cablurilor. Cum sa nu sune putin diferit daca pui o inductanta in serie cu sirma? Chiar si numai daca incerci sa faci o compensare (ca la sonele de masura) tot va suna putin diferit fata de un cablu normal. E bine sau nu?
Link spre comentariu

Am vazut in Altex megastore ceva cabluri rca-rca, banane si altele de genu. La pret mi s-au parut avantajoase... cablu rca-rca, 1.5m, mufe aurite, destul de grosut la 7 lei parca. Cablu tot rca-rca, 3m, mufe aurite, dar asta cica e special pentru bass. Arata pe spate ca ar avea niste "canale pentru a conduce bass-u" :ras: Asta parca era 8 sau 9 lei. Bananele erau la set de 4, pana in 10 lei si aratau foarte bine.Pe ele scria PROFIGOLD. Stiti ceva despre ele?

Link spre comentariu

misa legat de ce ai spus:

mufele ar putea contine ceva elemente LC

Ai o poza ceva sau un link spre asemena mufe? (as fi curios ce le-a mai dat prin gand ideea la unii producatori si banuiesc ca te referi la mufe RCA, XLR )

Cand te-ai referit la

inductanta in serie cu sirma

banuiesc ca a fost vorba despre "broasca testoasa" pentru ca la alte cabluri nu am mai vazut asa ceva pe fir. Sunt cabluri cu tot felul de aliaje si impletite in multe feluri dar ceva pe fir nu prea am vazut (nici la cele la care conductorul este o panglica lata tot nu am vazut ceva pus). Deci ma refer la ce se vede pe site-uri ca real este si mai greu sa ai sansa sa vezi un cablu scump.

Cablurile alea cu "broasca testoasa" sunt la un pret cam mare banuiesc si nu-s pentru toti muritorii deci nu ma astept sa le vad peste tot. Apropo ai reusit sa faci cablurile tale si sa faci o comparatie cu cele cu "broasca testoasa" pe ele? (poate ceva masuratori).

Link spre comentariu

Am vazut in Altex megastore ceva cabluri rca-rca, banane si altele de genu. La pret mi s-au parut avantajoase... cablu rca-rca, 1.5m, mufe aurite, destul de grosut la 7 lei parca. Cablu tot rca-rca, 3m, mufe aurite, dar asta cica e special pentru bass. Arata pe spate ca ar avea niste "canale pentru a conduce bass-u" :ras: Asta parca era 8 sau 9 lei. Bananele erau la set de 4, pana in 10 lei si aratau foarte bine.Pe ele scria PROFIGOLD. Stiti ceva despre ele?

Profigold folosesc de peste 6 ..7 ani sunt cablurile cele mai bune ieftine care se gasesc !!!Bineinteles ca am si cabluri mult mai bune ca profigold in gama 300....500 euro cu argint / aur si conectica ultimax sau neutrinik .
Link spre comentariu

danzup ai scris:

cabluri mult mai bune ca profigold in gama 300....500 euro cu argint / aur si conectica ultimax sau neutrinik

si esti printre cei care aud bine deci poti discerne. Intrebarea mea ar fi: acest mult mai bine din fraza ta in procente la cat ar ajunge? Sau daca nu le-ai folosi pe acestea mai scumpe si ai folosi cabluri mai ieftine ai accepta sa asculti muzica ? Pierderea este mare? Sau diferenta este mare si asta "zgarie pe creier" si preferi sa nu regresezi?
Link spre comentariu

Anul trecut am avut o pereche de cabluri pt boxe ca sa le probez, cineva a dorit sa stie daca merita sa le cumpere cu 80 de euro., in prima faza m-am prins cu minile de cap , dupa acea am inteles inca o data de ce prostia nu are limite si chiar merita sa fie promovata. Regret ca nu am incercat sa le compar cu niste cabluri pt incarcat acumulatoare auto, cine stie...

Link spre comentariu

Eu sincer nu pot sa cred ca producatorii acelor cabluri pe care le-a prezentat misa aici sunt chiar idioti. Deja s-a vazut ca au ceva in plus fata de niste cabluri normale si groase in "carne". Acum ca cer pe "inventia" lor cam multe parale din punctul nostru de vedere este alta poveste. Eu chiar astept cu interes verdictul lui misa cand va cumpara cablurile lui cu cele care au "broasca testoasa" si daca mai face si diferite masuratori este super. Chiar au numerit bine cablurile ca misa si ma bucur!

Intre doua cabluri exista diferente dar intrebarea este: este audibila pentru URECHILE NOASTRE aceasta diferenta? Un Ferarri condus de o femeie (care normal sa nu fie pilot de curse) sigur nu va arata tot ce poate. Proprietarul acelor cabluri sigur nu le foloseste pe niste boxe ieftine si care nu au potential de dezvaluit.

danzup are niste poze in care sare in ochi repede mufele RCA si cablurile folosite in comparatie cu restul amplificatorului. fery.visky la proiectul cu GU50 la fel a bagat niste mufe bune RCA.

Link spre comentariu

Eu sincer nu pot sa cred ca producatorii acelor cabluri pe care le-a prezentat misa aici sunt chiar idioti.

Evident ca nu sunt idioti. Au o strategie de marketing foarte buna. :da
Link spre comentariu

Profigold folosesc de peste 6 ..7 ani sunt cablurile cele mai bune ieftine care se gasesc !!!Bineinteles ca am si cabluri mult mai bune ca profigold in gama 300....500 euro cu argint / aur si conectica ultimax sau neutrinik .
Multumesc pentru raspuns. Eu habar nu aveam de firma respectiva, dar m-a atras raportul pret/calitate. Inainte imi faceam cablurile de semnal singur si la un calcul rapid ale mele ieseau mai scumpe decat cele din altex :ras: Acum stiu cu ce cabluri o sa "hranesc" Quasaru-ul :-D
Link spre comentariu

Profigold/Bandridge sunt absolut decente, un 4mm^2 pt. boxe la 6 lei/ml nu e un pret de spaima, dar cel putin ai constiinta impacata ca nu ai pus "sarme de veioza", iar la interconnect-uri e greu de apreciat calitatea dupa grosimea lor, nesimtitii de chinezoi s-au prins ca ne plac cablurile groase si le... ingroasa cu izolatie, dar cupru ciuciu, tresa poate fi impletita foarte slab, cateva firisoare restul e plastic. am vazut cabluri groase, dar erau doar "spoite" cu cupru, miezul sarmei era...fier!!!

Am vazut cablu de boxe din fier, cablu de 75 ohmi, de antena TV cu miez de fier, cablu UTP tot asa...

Obligatoriu, luati magnet(ideal unul "fortos" de HDD), la cumparaturi!

Să vedeţi ce feţe palide fac vânzătorii! :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări