Vizitator Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Cu scuze, rectific: de ce considerati Fulton ca fiind "cel mai bun"? Si revin: de ce poate fi considerat "special audio" un cablu (Polk) care atasat la anumite amplificatoare poate produse intrarea lor in oscilatie?........ __Fantastic tupeu aveti ! am ajuns sa fiu "certat" pentru afirmatia mea personala ca inca nu am intilnit amplificatoare care sa oscileze din cauza cablurilor de conexiune incinte/boxe/difuzoare...,va intereseaza daca am facut lectura complecta a acelui .pdf ?(da , am citit tot "materialul").Si consider ca NU " produse intrarea lor in oscilatie? " ,in conditii normale ,ca sa fie clar !. Capacitatea cu care sa ajuns la "oscilatie" palier-sqw din oscilogramele mele fiind nici mai mult nici mai putin de 0,47 micro-farazi (ca fapt divers) download/file.php?id=45463&mode=view __Mai cereti sa renunt la cuvintul analiza (cerere absurda ,in fond !-daca cunosti semnificatia fond ?!) __Cind/unde-am spus eu "un difuzor sau sitem de difuzoare care sa prezinte impedanta pur rezistiva de 8 ohmi in toata gama de frecvente" ,ca ar putea exista fizic ?!. __In acceptiunea mea cele doua oscilograme NU prezinta efecte identice !. __Pe cind o sa aveti un post constructiv ?!(am vazut un post care va apartine ,in care sugerati obtinerea unei puteri de 3Kw in audio-frecventa printr_O simpla modificare a unui etaj final RF , NU mi sa parut constructiv !, mai degraba "o aberatie/fabulatie tehnica",foarte audio-fila !,(parere personala). __Nu vad un post "marca Traian B" cu trimetere fizica in audio-frecventa de cind postez pe acest forum.Pe cind ?! __Consider ca datorita modului in care formulati intrebarile la adresa mea ,NU merita deranjul sa raspund (aceasta fiind probabil ultimul meu dialog cu "persoana dvs",NU mai intreba !,nu voi catadicsi sa raspund! ,posteaza ce doresti !). __(capisci, Traian B ?). __Si ca sa fie foarte clar ,uite ce raspuns ai primit la o alta intrebare : __Forma de unda depinde de "mutatiile"/modificarile suferite !,in procesul de amplificare/transmitere !(respectarea formei de unda introdusa in sistemul de amplificare/transmitere la iesire din sistem pe sarcina FIIND UN "IDEAL" !).Pastrarea caracteristicilor formei de unda dupa procesul de amplificare/transmitere in sarcina este imposibila !.(amplificarea/transmiterea formei de unda cit mai corect posibil sarcini este scopul final !-Sa nu uitam ca nici sarcina NU e ideala !)... Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Nu inteleg de ce se face atata vorbire referitoare la impedanta caracteristica a cablului de difuzoare, atata timp cat nu are nici macar o lungime egala cu lambda semnal? Sau poate exista alte motivatii sa introduci un regim de unda progresiva! In opinia mea acest cablu este banal. Link spre comentariu
blue Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Pina la urma sint obositoare toate aceste discutii despre niste sirme, Traian B a despicat lita in patru si cu tot respectul pt cunostintele teoretice, cred ca a uitat ca ponderea cablurilor intr-un sistem audio este minima iar pretiozitatea cu care combate ideile altora , este usor sterila, sau didactica. Nu cred ca cineva a cistigat ceva din aceste discutii despre un sistem pasiv, amplificatoarele cu tuburi sint mult mai atractive ... Link spre comentariu
bolek Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Nu cred ca cineva a cistigat ceva din aceste discutii despre un sistem pasivPai daca cineva citeste posturile in care cablurile speciale sunt ridicate in slavi, inseamna ca poate fabricantii de cabluri, au castigat un client...desi sunt absolut convins ca cei care le vand , nu folosesc si pt ei acasa asa ceva... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Cateva scanari din revista 'Stereophile'. Admirati va rog aparatul de demagnetizat cablurile din cupru. 'Games CD'si 'foto CD', si astea trebuie demagnetizate. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Incredibil ....sa fie si manipulare , daca trebuie atunci sa fie , dar manipulare pozitiva ! Dar oare chiar ne cred tampiti pe toti ? Definitiv ? Sper ca constiinta colectiva sa sanctioneze mizerii de genul asta si folositi cu incredere cablu de veioza , miscarea electronilor de pe ultimul strat de valenta este la fel ca si in cablurile cu pedigri , dar mult mai scumpe ! Link spre comentariu
mișa Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Din pacate, tot mai des gasesti asemenea chestii in cercurile inalte... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Ca sa sar si eu in ajutorul celor care asculta muzica de pe calculator, as putea sa pun la dispozitie la un pret modest un mic softulet care dezmagnetizeaza cursorul de la mouse (sagetuta). Softul a fost facut la comanda, de un mare softangiu. Link spre comentariu
aygun Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Am citit "cu sufletul la gura" acest topic si materialale prezentate aici !O singura intrebare am :- Cine ARE ureche sa sesizeze acele imperfectiuni induse / introduse de cablurile de conexiune dintre aparate ? Consider ca este vorba mai mult de piticii pe care ii au unii pe creier ( piticii fiind audiofilii intr-un final ).Consider ca , un rol mult mai important intr-un lant acustic le au componentele din dispozitivele in cauza decat firele , cablurile .....Degeaba am incinte si fire de mii de euro daca compnentele din amplificator sunt terci.Sincer acum , cred ca e vorba mai mult de palmares , prestanta si umflare muschilor ( banilor ) decat de audiofilie.Ceva de genul , eu am cablu cu aur , argint suflat cu diamant si uns cu ulei de sarpe , tu ce cablu ai ? A , pai ai cablu banal de cupru , cih , nu se aude bine . La cotet cu tine.Domnul Valderama are dreptate in mare masura in afirmatiile sale ca si altii de dupa aici .Este o simpla opinie , nu dati cu pietre. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Iar pentru altii pura GRANDOMANIE, o caracteristica tipica a multora."Ia te uita la ala, are Mercedes.... e kk! Eu mi-am luat Bentley, ce muschii mei, sa moara dusmanii!"Suna cunoscut? :rade:Singurele piese cu adevarat utile din categoria celor ce folosesc metale rare sunt mufele de iesire aurite. Este cunoscut pericolul la care este expus un amplificator cu lampi in cazul in care ramane fara sarcina, ca urmare a unui contact imperfect al mufelor.In rest ... bazaconii inutile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Pentru a se putea sesiza diferenta pe care o face un cablu sau altul...,trebuie ca tot lantul audio sa fie de exceptie ! (in sensul bun,chiar foarte bun,daca nu chiar aproape perfect). __Ce diferenta poate face un cablu la patefon/gramofon ?!(la scula de mai jos,se pot folosi orice cabluri ,fara a influenta "acustica",Păi nu?-desigur auditiile for fi garantat Hi-FiFi-la plume=Înaripatul...sau "Hi-Lili, Hi-Lo"). Link spre comentariu
costy Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 nu dati cu bata; nu ma pricep dar am o nelamurire.Efectul skin care apare la frecvente mari nu este prezent si in audio, cel putin pe partea de inalte? Efectul asta atat de temut in smps; nu afecteaza si domeniu audio? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Asta e vrăjeală comercială, fenomenul are loc la frecvenţe radio, de aia se argintează sau se auresc bobinele şi liniile din montajele radio.Efectul ''piele''. Pielea... Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Efectul skin care apare la frecvente mari nu este prezent si in audio, cel putin pe partea de inalte? Ba da, cum să nu! Toate tweeterele sînt bobinate cu liţă de RF argintată icon_toilet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum