Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Cred ca trebuie sa iau exemplu de la dumneata !, asa că nu mai masacraţi gramatica limbii române domnu' ratza ,încercaţi să scrieţi corect (ca doar sinteti la cenaclu' literar-artistic,NU ?!) .

E o diferenţă mare între a greşi o dată şi a greşi tot timpul. Nu prea sînteţi receptiv la critici, chiar şi constructive.Apropo de cabluri, nu mai ştiu unde am citit de un tip care şi-a încelit cablurile pe exterior cu bandă izolatoare. A obţinut schimbări dramatice ale sunetului, iar eu era să am nevoie de pampers.
Link spre comentariu

Nu stiu daca a mai fost, dar e amuzant:

http://www.tnt-audio.com/tours/naimaudio_e.html

Cititi de pe la mijlocul articolului in jos, de unde incepe treaba audiofila cu scuturatul cablului :rade:

"Having been made, all the interconnects, called Snaics, are shaken 180 times to make them sound better! What does an unshaken Snaic sound like? I asked. It's impossible to answer because all Snaics are shaken before use."

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca tot sufa de impamantare din cupru electrolitic , cu sectiune de 50mm patrati , face treaba cea mai buna. Firele se suspenda pe izolatori de portelan, obligatoriu montati pe o structura metalica ancorata in fundatie , cu contravantuire fixata pe tripode lestate la ambele capete. Cam asta trebuie sa construiti ca sa coste cat cablurile alea despre care se aiureaza pe aici... Am postat din plictiseala, nu in scop util. Ma enerveaza ca imi apare topicul asta mereu ca primul din lista la "Vizualizare mesaje proprii" :rade:

Link spre comentariu

Dar cu platbanda CuAg de 400 mm patrati , genul celor cu care se face alimentarea in curent continu pentru bateriile de acumulatori de tractiune folosite la submarinele rusesti , o fi bine ? Ca si aia se ocupa cu ( hidro ) acustica....tot la nivel Hi End !

Link spre comentariu

....all of them work better than 16 gauge wire. If, like many audiophiles, you have

spent a small (or large) fortune on your hi-fi system, money spent for

high quality cables and connectors is a reasonable investment.

(Pass Labs: Articles: SPEAKER CABLES: Science or Snake Oil page 5)...

Pai, ce sa mai vorbim... ceva, ceva adevar tot este pe aici...

Chiar citisem despre un banal cablu de alimentare pentru un ampli de 20 w care era dimensionat la 20 Amp cu jde-mii de filtre etc. ....

Link spre comentariu
Vizitator

De ce considerati ca ar fi "cel mai bun" tocmai un cablu despre care se afirma negru pe alb ca "we first ran across the problem with the mating of our 400A and Polk sound cables which caused fuse blowing (due to oscillatory cross-current conduction) with great regularity" ?

Ce semnifica oscilogramele de acolo, masurate in schema de masura din fig. 7 (pag. 4)?

Au cumva vreo legatura cu oscilogramele de aici viewtopic.php?f=28&t=50700 despre care se afirma ca ar reprezenta sau ca ar fi in conexiune cu "spectrul armonic" al distorsiunilor unei componente, respectiv al unui tub electronic?

Link spre comentariu
Vizitator

De ce considerati ca ar fi "cel mai bun" tocmai un cablu despre care se afirma negru pe alb ca ..."and Polk sound cables which caused fuse blowing" ?

Cine a facut/emis "consideratii" (pe forum) asupra "Polk sound cables" ?!.(in fine !,aparent adresa intrebari venea catre mine ,avind in vedere acest link viewtopic.php?f=28&t=50700 ).
Link spre comentariu
Vizitator

Cu scuze, rectific: de ce considerati Fulton ca fiind "cel mai bun"?Si revin: de ce poate fi considerat "special audio" un cablu (Polk) care atasat la anumite amplificatoare poate produse intrarea lor in oscilatie?Ce semnifica oscilogramele de acolo, masurate in schema de masura din fig. 7 (pag. 4)?Au cumva vreo legatura cu oscilogramele de aici viewtopic.php?f=28&t=50700 despre care se afirma ca ar reprezenta sau ca ar fi in conexiune cu "spectrul armonic" al distorsiunilor unei componente, respectiv al unui tub electronic?

Link spre comentariu
Vizitator

Cu scuze, rectific: de ce considerati Fulton ca fiind "cel mai bun"?

Si revin: de ce poate fi considerat "special audio" un cablu (Polk) care atasat la anumite amplificatoare poate produse intrarea lor in oscilatie?

Ce semnifica oscilogramele de acolo, masurate in schema de masura din fig. 7 (pag. 4)?

Au cumva vreo legatura cu oscilogramele de aici viewtopic.php?f=28&t=50700 despre care se afirma ca ar reprezenta sau ca ar fi in conexiune cu "spectrul armonic" al distorsiunilor unei componente, respectiv al unui tub electronic?

O sa incerc sa raspund

__Pe distante relativ medii sau mari in cazul frecventelor joase sau foarte joase , prefer un cablu cu parametri tip Fulton(cel mai bine ar fi ca distanta/lungimea pe care o parcurge cablul de conexiune sarcina sa fie minima-atunci cablul de conexiune sarcina are efect minim ,practic putinduse defini o proportionalitate intre lungimea cablului si asa zis "efect nedorit").

__Intarea in oscilatie NU se poate produce daca nu avem reactie negativa(diferentele de faza care apar nu mai au importanta !-daca NU le intoarce nimeni !),in schimb daca avem reactie negativa si diferenta de faza devine "periculoasa"( la anumite frecvente) se poate produce intrarea in oscilatie-reactia negativa devenind pozitiva pt acele frecvente).

__Si oricum , tin sa amintesc , ca in cazul unui cablu de conexiune incinte/boxe/difuzoare/sarcina care ar introduce sa zic diferente(atit de) mari de faza la capatul in care e conectata sarcina ! chiar atunci cind exista reactie negativa ea nu culege/intoarce semnalul de la capatul la care e conectata sarcina ! (locul unde sar gasi "sa zicem !?" diferente mari de faza care ar putea fi preluate si intoarse prin bucla de reactie astfel incit sa duca la intrarea in oscilatie.).

__Oscilogramele la care faceti trimetere/paralela pot avea sau nu legatura depinde ce dorim sa analizam(amintesc inca o data ca in montajul din oscilogramele mele nu exista bucla de reactie negativa !si nici bucle de masa !sau alt "gen" de bucle !).

Link spre comentariu
Vizitator

Nu am intrebat despre preferinte, am intrebat DE CE tocmai acel cablu este considerat cel mai bun in audio, si asta dupa o singura forma de unda pe ecranul unui osciloscop masurata intr-un anume sistem de masura (si de ce nu altul?), in speta dupa o anumita poza, din coloana..., si nu alta: de ce s-au mai facut atat de multe foto si masuratori in acel articol daca o concluzie atat clara se putea trage doar dintr-o singura masuratoare si o singura foto???

[aaa... ce sunt aceia "parametri Fulton"?]

Nu am intrebat de ce oscileaza acel amplificator cu acel cablu, ci am intrebat de ce oare este considerat drept cablu "special audio" un cablu care poate face anume amplificatoare sa oscileze.

In articol se mentioneaza 2 cazuri de asemenea probleme, si asta testand doar cateva cabluri. De ce nu exista feedback-uri atat de negative (ce-i mai rau decat sa faca amplificatorul sa oscileze si sa-i arda sigurantele?!) si cazuri asemanatoare despre aceste produse "de varf" in absolut nici o recenzie audio sau "audiofila", si sunt sute, mii de recenzii audiofile in care numarul si varietatea de cabluri si de amplificatoare testate este cu muuult mai mare decat cea din acest articol ?

Link spre comentariu
Vizitator

__Oscilogramele la care faceti trimetere/paralela pot avea sau nu legatura depinde ce dorim sa analizam(amintesc inca o data ca in montajul din oscilogramele mele nu exista bucla de reactie negativa !si nici bucle de masa !sau alt "gen" de bucle !).

Acelasi lucru legat de RN, bucle de masa, etc. este valabil si in masuratorile de aici si in ambele cazuri oscilogramele reprezinta un raspuns la semnal dreptunghiular... Exista vreo legatura intre ele?

"Oscilogramele pot avea sau nu legatura depinde ce dorim sa analizam" ????!

Adica le dam ce interpretare vrem noi, sau depinde cumva forma de unda rezultata de ceea "ce vrem noi sa anlizam"?

Deci, reprezinta acelasi lucru, sau sunt diferite, reprezinta altceva in fiecare caz, si ce anume in fiecare caz?

Link spre comentariu
Vizitator

... (ce-i mai rau decat sa faca amplificatorul sa oscileze si sa-i arda sigurantele?!) ...

Un amplificator de audiofrecventa comercial-profesional-de studio-etc NU poate fi adus in situatia sa oscileze din cablurile care "alimenteaza" sarcina/incinta/boxa/difuzorul !(cablurile de iesire propiu-zise !,Nu am intilnit aceasta situatie pina acum !,poate v_ati intilnit dumneavoastra cu o astfel de situatie ?!=astept o clarificare in acest sens.) daca au o lungime de ordinul metrilor sau chiar zecilor de metri,-Nu stiu ce se intimpla la Km/ probabil ca va oscila daca le cuplam si la intrare si se intimpa sa fie faza corespunzatoare , sau sar mai putea daca capacitatea formata intre cablurile de intrare si cele de iesire ar fi foarte mare si faza "propice" oscilatiei... (aaaa....ca lungimea acestor cabluri , sau propietatile lor inductive,capacitive,rezistive pot aduce modificari semnalului transferat catre sarcina-E altceva !)

... sau depinde cumva forma de unda rezultata de ceea "ce vrem noi sa anlizam"?...

__Forma de unda depinde de "mutatiile"/modificarile suferite !,in procesul de amplificare/transmitere !(respectarea formei de unda introdusa in sistemul de amplificare/transmitere la iesire din sistem pe sarcina FIIND UN "IDEAL" !).Pastrarea caracteristicilor formei de unda dupa procesul de amplificare/transmitere in sarcina este imposibila !.(amplificarea/transmiterea formei de unda cit mai corect posibil sarcini este scopul final !-Sa nu uitam ca nici sarcina NU e ideala !).

__Pai daca analizez viteza de tranzitie e una ,daca analizez diferenta de faza alta, daca analizez forma semnalului dupa procesul de amplicare alta,daca analizez constanta ca nivel amplificat alta,inceputul si sfirsitul de palier sqw(curbura sau ciocul de inceput palier,caderea brusca sfirsit palier,etc-etc) alta,forma palierului(sinuoasa sau rectilinie-etc-etc) alta,unghiul palierului in raport cu orizontala alta,etc,etc.

__Toate modificarile suferite de palierul sqw reprezinta "ceva"(aceste modificari ale palierului-sqw in procesul de amplificare/transmitere nu apar intimplator).

__Doriti sa discutam oscilograme ?!,propun sa deschidem un subiect NOU,(dar ,ca sa fim in "ton" ar fi bine ca oscilogramele sa fie dedicate AF,cred ,probabil ca ar stirni/prezenta interes).

PS.Termenul "transmitere" este destinat cu predilectie cablurilor in acest context.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări