Kosmin Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 fcon....in schimb UTP-ul are un alt comportament, bun, ma opresc aici..."Twisted pair cabling is a type of wiring in which two conductors (the forward and return conductors of a single circuit) are twisted together for the purposes of canceling out electromagnetic interference (EMI) from external sources; for instance, electromagnetic radiation...." mai multe detalii aici "Twister pair"Concluzia? -> sa-mi fie invatatura de minte, sa-i las pe altii sa posteze si sa nu ma mai bag; in fond, nimeni nu-i obligat sa scrie pe forum, nu-i asa?Seara buna, la toata lumea; mi-a facut placere sa va cunosc...Nu cred ca e cazul sa o luati asa personal..... fiecare asculta pe ce ii place, ca de aceea avem urechi, nu sunt 2 persoane care sa auda la fel.De ex mie cel mai potrivit mi se pare cel cu 2 sarme de 3-4mm din cupru litat, pe care il si folosesc. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Salut Cosmin! Aici are dreptate valderama. Chestia cu "taberele" pe cabluri oricum e o timpenie! (oricum nu poti face ordine) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Dar cat e sectiunea sarmei la un asemenea cablu UTP ? Nu e cam subtire ? Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Fără suporţi de genul ăsta, semnalul se împiedică pe traseu. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Zal, aia sunt suporti de fibra optica? Daca DA, e o noutate in domeniu. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Pana vor putea fi evidentiate, deosebirile intre cabluri, prin masuratori clare si repetabile, imi permit luxul sa cred ca orice sarma de cupru, de sectiune corespunzatoare si care respecta un standard de calitate cunoscut, e la fel de buna ca un cablu OFC sau OFC+Ag.Chiar asa, in ipoteza ca se mai respecta standardele, stie cineva cat oxigen, are un cablu normal de cupru si cat are unul OFC ? Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Daca ar fi sa o luam stiintific, din punct de vedere metalurgic, cuprul topit nu are tendinta sa absoarba oxigen. Argintul insa, in stare topita absoarbe oxigen atmosferic dar il elimina la solidificare. Fenomenul asta creeaza probleme cind torni un obiect din argint pentru ca metalul "fierbe" in matrita. (asa elimina oxigenul)Ce sa mai spun... Un bagaj de cunostinte mai mare, te face sa ai multe semne de intrebare la o gramada de afirmatii care le gasesti pe net, indiferent de domeniu.Oricum, cred ca e lipsit de sens sa pomenim de incluziuni de oxigen in structura cristalina a cuprului...Cred ca e doar o duma. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 ...Ce m-a deranjat in mesajul lui nu este faptul ca nu are incredere in cablurile UTP (cum spuneam, fiecare cu opinia sa), insa luatul in deradere, la misto, nu mi se pare normal. OK, toti avem sensibilitatile noastre, perioade in care suntem opaci la umor (voluntar sau involuntar), sau mult prea susceptibili (iar perioada pe care o traversam nu ne prea ajuta) si probabil ca tonul la misto n-ar fi trebuit sa ma dranjeze, dar uite ca s-a intamplat. Concluzia? -> sa-mi fie invatatura de minte, sa-i las pe altii sa posteze si sa nu ma mai bag; in fond, nimeni nu-i obligat sa scrie pe forum, nu-i asa? Seara buna, la toata lumea; mi-a facut placere sa va cunosc... Cam pentru putin supararea-sper sa va traca(eu ce sa mai zic ?/la ce am primit prin "zona")...,oricum NU pot sa elimin alergia la cablu UTP5 pe post de cablu conexiune incinte/boxe ,mai ales cind se face "apologia" acestui cablu in scopul amintit(Si DA ,am considerat potrivit modul umoristc in care m_am exprimat-in conformitate cu situatia data din puncrul meu de vedere).Pot pune la dispozitie pentru orice teste, o pereche de cabluri de boxe din UTP5, de cca 1,5 m, facute din cate doua bucati/cablu boxa, care "suna" excelent, in comparatie cu cabluri din Cu OFC sau Cu OFC + Ag....__Cum altfel putea fi tratata o asemenea fraza ?!(decit cu umor.Fraza e de vina si modul in care a_ti formulat_O,__NU poate fi tratata serios...,va dati seama de acest lucru/aspect cred ?! ,asa ca , solutia de a folosi termeni de comparatie in care cablul UTP5 devine superior/invingator in fata cablurilor din Cu OFC sau Cu OFC in scopul amintit , care "suna" excelent, in comparatie cu). a fost NE_fericita zic/consider). Link spre comentariu
ratza Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Dacă diferenţele de sunet sînt aşa de evidente, mai că mă tentaţi să organizez un test pe orb. Cîştigătoru' primeşte cablu' care sună cel mai bine (probabil pe post de coardă de chitară).Offtopic: cu riscul de vă enerva, domnu' valderama, vă sare muştaru' imediat cînd cineva face glume cu dumneavoastră, dar nu vă deranjează să-i luaţi pe alţii la mişto. În afară de asta, nu mai masacraţi gramatica limbii române. Chiar dacă sînteţi un bun meseriaş în electronică, asta nu e o scuză să nu încercaţi să scrieţi corect şi să nu vă mai adresaţi imperativ. Personal, de fiecare dată cînd vă citesc postările am impresia că zbieraţi la colegii de forum. Alergie la UTP? Pfff... De la cupru sau de la izolaţie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Offtopic: cu riscul de vă enerva, domnu' valderama, ... încercaţi să scrieţi corect... Cred ca trebuie sa iau exemplu de la dumneata !, asa că nu mai masacraţi gramatica limbii române domnu' ratza ,încercaţi să scrieţi corect (ca doar sinteti la cenaclu' literar-artistic,NU ?!) . Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Eu astazi am lasat deoparte electronica, masuratorile si in general stiinta, pentu ca oricum sunt inutile in aprecierea calitatilor unui cablu. Am trecut la chestii seroase: am tutnat din metal masiv un suport de cablu. Are vreo 4Kg. Cind l-am pus la treaba, un sunet de o naturalete inimaginabila a inundat incaperea. Se pare ca asta e adevarata cale spre adevar. Precizez ca lucrarea am facut-o singur, doar manual (cu minutele mele), in atelierul meu, nu am folosit inalta tehnologie ci o metoda veche de turnare, aflata pe cale orala de la (fie iertat) unchiul meu. Spunind asta, sper ca v-ati dat seama ca indeplineste conditiile necesare unui asfel de device, care nu ar trebui sa lipseasca nici unui audiofil care se respecta. Am onoarea sa va prezint citeva poze. Daca este cineva interesat, PM. Link spre comentariu
blue Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Mda, se pare ca totusi suportul modifica naturaletea sunetului de tub, i-l face mai expresiv... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Si asa cum sta el pe amplificator are rol si de rezonator, micsorand vibratiile lampilor microfonia lor si a condensatorilor si a cablurilor astfel imbunatatind incomensurabil sunetul, asta e de fapt efectul! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Misa, frumos suportul dar pentru a fi sigur ca este audiofil acel suport trebuia turnat dintr-ul metal cu puritate peste 99,9% sau dintr-ul metal scump/greu de procurat. Vad ca suportul tau nu are nici macar un soclu din granit/marmura/lemn nobil. Deci nu este audiofil, sau ma rog, este discutabila incadrarea lui in aceasta categorie. Spune-ne macar daca metalul din care ai turnat acel suport este oxigen free? Contine proportia regulamentara de argint? Doamne-fereste, este material feros si exista risc de magnetizare? Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Nu este magnetic. Deocamdata reteta aliajului o tin sub tacere... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum