Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Avantajele amplificatoarelor multiple constau nu in puterea astfel obtinuta ci in faptul ca fiecare lucreaza in parte intr-un domeniu de frecventa redus...Deci mai usor controlabil si de pus la punct...

Link spre comentariu

Stai calm... am deja 2 GU-50 cu soclu cu tot o cutie misto, alte maruntisuri dar imi lipsesc... trafurile dar vin ele incetisor...Si ramanem cum am stabilit: un amplificator de banda ingusta este mai usor de pus la punct decat unul de banda larga...

Link spre comentariu

Avantajele amplificatoarelor multiple constau nu in puterea astfel obtinuta ci in faptul ca fiecare lucreaza in parte intr-un domeniu de frecventa redus...Deci mai usor controlabil si de pus la punct...

Banuiesc ca in acest caz (bi-amp) nu se pune problema vreunui filtru pe difuzor , asa ca defazajele apar doar pe reteaua de separare in tensiune si pe lantul de amplificare, ar fi o chestie interesanta... Pe de alta parte defazajele acustice pot fi reglabile prin pozitionarea difuzoarelor asa ca apare posibilitatea da corectie globala a fazei, este corect rationamentul ? Si inca ceva, transferul de putere trebuie sa creasca in lipsa pierderilor pe filtre, aceasta inseamna intr-un fel cresterea SPL-ul boxei , asa sa fie ?
Link spre comentariu

Stai calm... am deja 2 GU-50 cu soclu cu tot o cutie misto, alte maruntisuri dar imi lipsesc... trafurile dar vin ele incetisor...Si ramanem cum am stabilit: un amplificator de banda ingusta este mai usor de pus la punct decat unul de banda larga...

Mai! aici discutam concret.. frectii-le galenice nu ma incinta. Vezi ce cabluri folosesti!
Link spre comentariu

Blue, avantajele constau in faptul ca totul e mult mai controlabil, inclusiv fazele. De asemenea un amplif care lucreaza pe o banda mai ingusta are distorsiuni de intermodulatie mai mici. Dezavantajul consta in faptul ca filtrele active de calitate nu pot fi construite numai cu piese de calitate destul de scumpe, cu tolerante mici, eventual sortate. Pentru a alinia un filtru aciv de ord.4 toleranta de 1% la unele componente e la limita acceptabilitatii, eu o consider inacceptabila si sortez componentele respective. De asemenea un alt dezavantaj e numarul mai mare de amplificatoare necesar)Am facut comparatie intre sunetul reprodus de incinta cu filtre pasive de ordinul 3 cu componente de calitate (bobine cu sirma de 1.5mm si cond PP) si o incinta identica ( perechea ei) atacata cu tri-amping si crossovere active XM9 si am auzit diferente spectaculoase de sunet in favoarea celei atacata triamping. (testul prin comutarea sursei de semnal, incintele fiind bass-reflex de 40l cu difuzoare WSP21S, DSM50FFL si DSM25FFL toate de la Visaton)

Link spre comentariu

Ma ia durerea de ficat.......de invidie...... sper ca le pazesc aia bine , ca daca nu mai apuc sa strang banii in viata asta , si aleg calea mai usoara , voi fi fericitul posesor fara sa merit ! oricum e mai simplu ca la o casa de schimb ! Sper ca stiti de gluma....! Va urez auditii perfecte la asemenea incinte acustice tuturor !

Link spre comentariu

Ma ia durerea de ficat.......de invidie...... sper ca le pazesc aia bine , ca daca nu mai apuc sa strang banii in viata asta , si aleg calea mai usoara , voi fi fericitul posesor fara sa merit ! oricum e mai simplu ca la o casa de schimb ! Sper ca stiti de gluma....! Va urez auditii perfecte la asemenea incinte acustice tuturor !

La acest pret, sper ca nu crezi ca le au in stoc! Se da comanda "speciala"; asteptare de 4-6-8 saptamani; ambalare perfecta, livrare, desfacerea si montaj acasa -> satisfactie deplina...Eu nu fac comparatie cu masini, nu ma intereseaza catusi de putin, insa aceste minunatii costa exact cat am dat eu pe casa, acum 11 ani (este drept ca inca mai muncesc la casa asta...). Ma mai gandesc, doar, ca ar trebui cel putin dublata suma, pentru un amplificator pe lampi japonez (relativ modest, la pretul acesta); apoi, ca sa nu fim chiar off-topic cu subiectul, ajungem la cabluri, fratilor... :da
Link spre comentariu

Oricum, astia sunt mai tehnici decat cel cu uleiul de masline...

, de ce "nu comentez ca o sa atrag ura si dispretul celor care zic ca merge si asa"?

Pai... chiar merge si-asa, de ce nu? Cablurile astea sunt pentru cei cu "stima si mandrie"; noi suntem neutri...

Cred ca ar fi cei mai bine investiti 8000 USD (o pereche de cabluri de 1,5-2 m, plus 4000 USD pentru fiecare metru in plus); daca, insa scapa heliul pe undeva? Ramai numai cu cupru si argint; mare scofala!

Te poti pitigai dup-aia cat vrei, ca s-a dus toata magia! Si eu, care eram gata-gata sa... :dans:

Mai vrem; mai vrem de-astea!!

Link spre comentariu

"Merge si asa" cand pui ceva de slaba calitate in locul unui lucru de calitate superioara .

Ori nu prea s-a demonstrat cum un cablu heliu sau ulei de sarpe are calitati mai bune in audio .

Nu vedeti ca fiecare are retetele lui , unul le criogeneaza , altul le incalzeste , altul baga heliu , altul le descanta :rade: si asa mai departe ?

De asta par metode de luat banii prostilor din buzunare ... cat timp nu e nici o explicatie stiintifica ...

Link spre comentariu

De asta par metode de luat banii prostilor din buzunare

Pana una alta, daca nu se ofera lucruri demonstrabile, repetabile, aceste cabluri trec, intr-adevar, la categoria "metode de luat banii prostilor"... Dar nu sunt CHIAR metode de luat banii prostilor?

Exista, in mod cert, o groaza de astfel de situri si de reclame care merita citite/vazute; simpla apreciere ca lumea-i mare si prostia si mai mare (fara dovezi) este doar didactica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări