Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru audio(filie)...

feri.visky

Postări Recomandate

Eu inteleg ce spui si pot fi de acord-etc-etc(crossover-biamp-incinta) , dar am intrebat altceva.

... o mica gluma a celor care nu stiu la ce folosesc conexiunile separate ale incintelor ...conexiunile se conecteaza la amplificatoare diferite iar crossoverul se pune pe semnale mici...

crossover frequency cit va fi ?!(si citi db/octava?!) ,ca mai am si filtrele din boxe ?!,ce va face "banda" redata ? va capata "gropi"-"gauri"-atenuari pt anumite portiuni din "banda" redata-etc-etc ?!

Ideea era ca apar doua rinduri de filtre unele la intrare in amplificator si altele la iesire(in boxe-incinte) ?!,efectul combinat ?!...

Link spre comentariu

Mi e mi-a explicat bizonul care vinde boxe, ca bi-wiring se refera la a trage fire separate de la acelasi amplificator la boxele alea, adica NU bi-amping... :nas:

In conformitate cu spusele @misa

"

... o mica gluma a celor care nu stiu la ce folosesc conexiunile separate ale incintelor ...conexiunile se conecteaza la amplificatoare diferite iar crossoverul se pune pe semnale mici...

Link spre comentariu

Da, bi wiring asta inseamna, si se face asa cum a desenat valderama. Eu efectul il comentam nu faptul ca nu exista. De asemenea explicam pentru ce a scos initial producatorul 4 borne. Faptul ca bizonul leaga 4 fire la acelasi amplificator e cu totul si cu totul altceva. Alti bizoni au afirmat ca sunt 4 borne ca sa poti merge la urmatoarea boxa! (alta ineptie)@valderama: Da, asa e. E un compromis si trebuie respectata exact frecventa de taiere a filtrelor din interior. Ultimul experiment de auditie bi-amping comparativ cu un singur amplificator a fost cu niste boxe Triangle Genese Quartet, asa cum ai aratat tu cu 4 iesiri si strapuri. Am folosit 250Hz parca frecventa de taiere pentru ca la atit erau si filtrele basi/medii din interior. Nu am testat pe alta frecventa de taiere (diferita de frecventa filtrelor din interior pentru ca iesea sigur o porcarie, cum bine ai sugerat)

Link spre comentariu

Poti sa respecti frecventa de taiere din interior-tot degeaba-gaura tot apare pt ca am doua combinate sa zic crossoverul 12dB/octava si sa zic filtrele interne din incinte 12db/octava,asadar o gaura mai "mica-na!"-dar nu chiar "mica-mica !" tot dau centrata pe frecventa de taiere ca am doua combinate...,asta_i idea, in concluzie te_ai

pripit-grabit afirmind:

... o mica gluma a celor care nu stiu la ce folosesc conexiunile separate ale incintelor...

Te inerveaza "cablurile"!, EU te inteleg...dar consider ca si tu poti intelege pe alti... zic.
Link spre comentariu

Nu ma enerveaza, imi spun parerea si rezultatele experimentelor.Valderama, daca ai sti tu cum arata in realitate un grafic de incinta...Cite gropi si dealuri are in realitate... Daca vei avea vreodata posibilitatea ridica un asemenea grafic pe real. Foarte putine au graficul "frumos" si culmea, nu alea sunt cele mai apreciate. Oricum, ai dreptate, ordinul filtrului poate face sa apara gropi si virfuri daca mergi combinat cu filtrele pasive. De obicei cei ce vor bi-amping adevarat le elimina.

Link spre comentariu

Stiu coane cum arata acel grafic !...,ca_s dus la "biserica".

...cei ce vor bi-amping adevarat le elimina.

E...asa mai merge ! zic ! ,dar trebuie sa intervin in boxe...,idea este ca NU_i adevarata afirmatia "o mica gluma a celor care nu stiu la ce folosesc conexiunile separate ale incintelor"...,ca de aici sa plecat.

Si metoda "Bi Wiring" se incadreaza in SUBIECT ,cea cu "crossover"-"biamp" cam la limita asa...

Link spre comentariu

Ai derptate, e off topic.De exemplu, in specificatiile boxelor de care am vorbit (si nu numai) e precizata varianta de bi-amping. Deci bi-amping se foloseste curent impreuna cu filtrele din interior. Exact asa cum am zis, nu e cea mai buna solutie, dar e o solutie raspindita.La varianta cu bi-wiring, leaga cablurile asa cum se leaga (cum ai desenat), asculta, dupa care fara sa modifici cablurile pune placutele la loc si asculta din nou. Eventual pune in loc de placute un comutator dublu ca sa poti face conexiunea on line. Spune-mi si mie la ce concluzie ajungi.

Link spre comentariu

Am facut chestiunea asta de NE-numarate ori bi-amp/bi-wire,desigur ca efectele sint net spectaculoase bi-amp in raport cu bi-wire dar exista diferenta sesizabila-nu profunda-nu spectaculoasa intre conexiunea normala si bi-wire(cine o contesta e treaba lui-eu o sesizez aproape intotdeauna).

Dar m_am limitat la "bi-wiring" ca sa pot ramine in cadrul subiectului "Cabluri pentru audio(filie)..."

Link spre comentariu

Sa "vedem" ca eu si misa ne tot "ciondanim"...sa mai punem ceva "paie" pe foc ,poate se va face "lumina" mai multa...

Si daca va zic ca la (tri)bi-amping se folosesc cabluri de constructii diferite pentru cele doua(trei) domenii de frecvente o sa radeti? (de mine...?).

Mi se pare normal(" ca se folosesc cabluri de constructii diferite") ...,avind in vedere frecventele-energiile-etc-etc care 'traverseaza" prin accele cabluri catre sarcini...
Link spre comentariu
:ras: Nu ne ciondanim, nici vorba! Cei ce au facut experiente cu adevarat nu pot ajunge nicicum la concluzii mult diferite.Feri, cum adica "se folosesc"? CINE "se folosesc? Hai sa vedem cam ce specificatii pentru cabluri cere un producator de incinte sau unul de amplificatoare. Nu un producator de cabluri pentru ca acesta va sustine clar ideea de bi-wire pentru ca isi dubleaza vinzarea de argint la pret de platina...Chiar acum m-am uitat pe niste specificatii de incinte bunicele si am vazut recomandari de cabluri. Nici unul nu "sare calul" cu aberatii. (Pe internet, pot sa-ti gasesc 50 de exemple pentru ORICE)
Link spre comentariu

Sunt de acord si cu tine. Dar vezi si tu ca la "bass" se pune un tip de cablu, la "medii" alt tip si in fine la inalte, alt cablu.... Si asta poate numai si din considerentul puterilor diferite...Dar ei, vanzatorii adauga si frecventa la... pret!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări