Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Floorstandere 3 cai high-end cu Visatoane

Shambala

Postări Recomandate

Vreau sa fac o pereche de floorstandere 3 cai cu Visatoane, cat mai bune si frumoase :d care sa ma ajute sa depasesc tristetea ca am ratat niste boxe Technics SB M-1000.M-am gandit sa folosesc pt. inalte tweeterul MHT 12 si pt. medii AL 130 M. Pe joase m-am oprit intai la un TIW XS 250, dar iesea coloana cam "malaca", de vreo 30cm latime (nu vreau sa il pun pe lateral).Apoi m-am gandit sa incerc cu fratiorul sau TIW XS 200; asta parea bun si se incadra in cerinta de latime (250mm), si era si semnificativ mai ieftin, dar mi-am dat seama ca are doar 84db/1W/1m, ceea ce am inteles ca e cam putin. Asa ca imediat m-am gandit sa pun 2 in paralel, castigandu-se astfel vreo 6db. Problema este ca eu as fi vrut sa obtin boxe pe 8 ohmi, iar asa ies de 4 ohmi. Plus ca nu stiu ce probleme vor fi la filtre, celelalte difuri fiind pe 8 ohmi.In sensul ca mie mi-ar conveni un randament cat mai mare, fiind destinate in viitor unei statii pe lampi.A mai lucrat cineva cu aceste difuzoare, sau aveti vreo idee cum as putea rezolva problema ? Vasile ... master of Visatons ? A, sa nu uit - la capitonajul intrern - am deja niste burete de vreo 5 cm grosime. Stie cineva cum suna o boxa cu burete si cum cu lina? Sau e o idee buna sa le folosesc pe amandoua suprapuse ?Eu n-am lucrat cu lina/vatelina pina acum, tot ce stiu e din ce am citit.Este totusi vorba de niste boxe high-end si n-as vrea sa le rasolesc.As aprecia orice sfat bun si va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

15

• VTP

9

• kappa_ii

1

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

Eu am lucrat cu toate 3 si se comporta foarte bine, combinatia aleasa este ok .In legatura cu fonoabsorbantul eu zic ca cel mai bine ar fi ca dupa ce termini incintele sa te joco cu el pana iti place tie cum suna.

Link spre comentariu

care combinatie e ok? :d prima - cea cu TIW 250 banuiesc eu ca e ok, intrebarea era pt. a doua, cea cu 2xTIW 200 in paralel ...foarte mult mi-as dori un strop de ajutor la filtre - ai vreo sugestie ? sau pur si simplu pot sa modific valorile din scema boxei VOX 253 MHT pt. 4ohmi pe joase si 8ohmi pe medii? - eu ma gandeam sa folosesc doar un singur Al 130M pe medii, credeti ca este o greseala ?ma mai gandeam sa le fac inchise, dar am sa le incerc si in varianta bass-reflex. (mi-au ramas 3 fete in plus de la taiere - am uitat sa precizez directia furnirului pe ele ... :oops: si acum am pe ce testa )

Link spre comentariu

pe hifi forum era o discutie despre difuzoare Morel unde se insista cat de mult inseamna acei 6db. eu nu stiu - adica stiu, dar numai pe (si de pe) hartie :?

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... c&start=45

asa cum am spus, intr-un viitor oarecare intentia este ca boxele sa fie atacate de o statie cu lampi, de aceeea ma gandisem la SPL ...

daca tu spui ca nu e mare diferenta, te mai bat la cap un pic pina ma hotarasc :roll: si merg pe mina ta.

ca-mi si convine :d, e si mult mai ieftin si mai usor cu filtrele si obtin si cei 8 ohmi. stii tu ... "I want to believe" scria pe un afis din biroul lui Moulder (X-files) :) .

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Stiu discutia de pe Hi-fi, Tu nu ai vazut ce abereaza marcopolo pe acolo, il las sa posteze ca-i bun de abureala :lol: Intradevar ca o sa cresti cu 3 dB dar rezultate spectaculoase nu ai cum sa obtii, sunt difuzoare bune (si scumpe ce-i drept) dar nu pot sa zic ca exceleaza la nimic.

Link spre comentariu

:o !! si eu care ma gandeam ce bine le stie omul; mi-era :oops: de cat de putin stiu. vezi ca ziceau de 6db nu de 3db. pt. 3 nu mi-as fi batut capul, dar 6 ar insemna teoretic de 2 ori mai tare ...pai atunci daca zici ca nu exceleaza la nimic, n-ar fi mai bine sa folosesc in locul lor doua W 200 S ? care sunt si mult mai ieftine ? (aici chiar ca-mi permit sa pun 2 in paralel)

Link spre comentariu

"punem 2 de 8ohmi in paralel si spl-ul creste cu 3dB, iar impedanta mutuala ne mai face cadou +3dB pt. un incredibil salt de 6dB!!! si putere dubla livrata incintei fata de un singur dif "asa zicea marcopolo ... eu n-am inteles cum "impedanta mutuala ne mai face cadou +3dB " si cautam de zor cartile de prin anul 3 sa imi aduc aminte :oops:iar Doru zicea despre TIW 200 :"A propo's de compresie, am ramas surprins cat de bine lucreaza la bass TIW200XS de la Visaton intr-un bookshelf de 22-23 litri. Coboara la 46-48 Hz la -3dB, din pacate SPL-ul incintei nu depaseste 83-84 dB/ 1W/ 1m. E, de fapt, problema multor incinte pe compresie si nu numai. Nu le poti avea pe toate. Dar cu un amplif cu muschi (>80W) n-ai nici o treaba. Are si un boost de ~1.5 dB pe la 80-85 Hz care-i face bass-ul foarte placut Poti sa te lacomesti sa-l bagi intr-un floorstand de 40-42 litri, dar nu e cazul. "Asa ca eu m-am gandit sa ma lacomesc de 2 ori :) si sa le pun intr-o incinta de vreo 60 de litri. Si daca nu pe ele atunci doua W 200 S. Ce parere ai ?

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

asa este se obtin 6db , dar injumatatirea impedantei nu face ca cei 3db sa fie cadou ci rezulta din dublarea puterii ! parerea mea este ca daca ai bani si iti place bassu merge super cu 2 basi 6db nu sunt de ici de colo :roll:

Link spre comentariu

asaaaa. iaca la asta nu ma gandisem (ce greu era :oops: ).imi place basul, dar si 250 de euroi ma strang putin in spate.de foarte mult timp imi doresc sa il aud pe Joe Coocker cat mai "natural" :d

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

totul se obtine cu anumite "stimulari" din alta parte.Daca stau si ma gandesc bine difuzorul ala este bun dar puturos rau de tot si cu un amplif cu lampi o sa te (scuza-ma) pisi pe ele boxe ca nu o sa sune nicicum...Trage-ti un amplif puternic pe Mosfet ca suna cam tot acolo ca si unul pe lampiIar despre cadoul de 3 db ramane de vazut...

Link spre comentariu

bun, incep sa ma lamuresc cu cei 3/6db.dar ziceti va rog o parere si despre W 200 S ca un posibil inlocuitor al lui TIW 200 XS. ca la bani este o mare diferenta

Link spre comentariu

stiu, esti manelofil :wink:

dar cum tot semnezi 'sefu' :) eu iti recunosc experienta superioara si rog de un sfat - cum ar fi mai bine si cam care ar fi avantajele si dezavantajele in fiecare caz.

cei de la Visaton au facut TIW-urile pt. snobi? - stiu ca se mai practica si asta cateodata (in vest). adica sunt convins ca sunt mai bune, problema e cat de ? si daca eventual nu pot fi compensate aceste diferente, prin constructie, filtre, etc.

pe masura ce citesc ma hotarasc din ce in ce mai mult sa folosesc doua W 200S de 4ohmi legate in serie.

totusi tin minte ca mai demult am citit si pareri contrare legarii in serie [mai ales] a difuzoarelor de bass. puteti da o parere si legat de asta ?

si da, am sa folosesc si un amplif cu MOS-uri, am 2 cablaje de IPA 400 :) .

chiar asa, Vasile, mai ai de vanzare tz. imperecheati?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări