Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru subwoofer - probleme piese

bogdan_2006

Postări Recomandate

Am fost zilele astea zi mi-am luat componente sa realizez acest filtru (click), si m-am impotmolit la condensatorii de 0.18uF, nu gasesc in magazine aceasta valoare. si acuma intrebarea: se pot inlocui cu alta valoare? cea mai apropiata care am gasit-o a fost de 0.22uF.

parca nu as vrea sa bandonez proiectul, mai ales ca abia am gasit si integratele la magazinele din iasi.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_2006

12

• remus68

3

• Nita Mihai Cristian

1

• humulin

1

Salut. Pui in paralel unul de 100nF+82nF.Daca ai posibilitatea sa le masori din cateva bucati poti sa gasesti chiar val exacta oricum nu este foarte critica.Spor!!!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am realizat acest filtru, momentan liniste, dar am o idee de ce.iau semnal de la placa de sunet 7.1 iesirea de subwoofer, concret ce valoare trebuie sa aiba rezistenta aia de pe intrare? am pus de 50k parca.ps: nici cond de 82nF nu am gasit, asa ca am pus de 68nF in paralel cu aia de 100nF

Link spre comentariu

tot nu merge montajul, de unde am crezut eu ca e problema, a fost alarma falsa.am verificat cablajul si amplasarea pieselor, verificat traseele sa nu fie intrerupte pe undeva, e corect realizat montajul, adica nu am gasit nimic suspect.sursa de alimentare am realizat-o bobinand pe toroidal sarma de la cablu de retea (am facut 2 bobine cu cate 2 sarme in paralel) am redresat, filtrat (2x2200uF/25V+2x1000uF/35V pe modul/filtru) si stabilizat cu 7815+7915, am aproximativ 2x14,85V.am niste poze facute cu telefonul, dar nu se intelege mare lucru. dati-mi o idee la ce sa mai verific.o zi faina.

Link spre comentariu

dupa ce m-am mai documentat si cautat un pic am observat o eroare (oboseala, neatentie).C1 si C5 am observat ca defapt sunt nepolarizati si eu am pus polarizati. din cauza lor nu imi merge mie filtru? restu e corect.ps: cum fac 10uF nepolarizat? serie 22uf cu + comun si - pe placa sau 4,7 in paralel legand +cu -? care varianta e mai buna?

Link spre comentariu

Nu. Este altceva. Explica ce nu merge. Nu se aude nimic prin filtru ? Se aude dar fara a filtra ? Ce nu merge ?

e liniste totala, nu scoate niciun sunet.am realizat filtrul exact ca in documentatia data de vasile pe hi-end.ro, dar nu vrea sa scoata functioneze si nu stiu din ce motiv, de aia ma gandeam ca poate de vina sunt acei condensatori.nu stiu ce sa mai verific, nu am nici cea mai mica idee. :cry: :cry:
Link spre comentariu

am modificat montajul: rezistenta de intrare in loc de 47k am pus de 100k, condensatorii de intrare pusesem de 1000uF/35V i-am scos de tot si am sa pun de 4,7uF (trebuie sa-i cumpar), iar condensator de pe intrare la sunet acel C1 l-am intors. in urma acestor modificari montajul s-a trezit la viata, dar tot nu e in regula. volumul nu merge, iar in afara de potentiometrul care modifica frecventa de taiere, celelalte le misc degeaba, nu simt nicio diferenta, iar comutatorul pe o pozitie se aude sunetul, iar pe cealalta pozitie nu se mai aude nimic.si acuma intrebarea: ce trebuie sa-i mai fac ca sa mearga montajul corespunzator? in afara de a pune acei condensatori de 4,7uF de pe alimentare, care nu stiu daca o sa aiba vreo diferenta.modificarile de mai sus le-am facut dupa ce am mai gasit o schema (defapt schema e aceeasi) si un desen cu amplasarea pieselor. am sa atasez si schema dupa care m-am luat.

Link spre comentariu

am refacut tot montajul, alt cablaj, care mi-a iesit mult mai bine, si acuma imi merge foarte bine montajul si se simte diferenta mare la cum se aude, e fain tare filtru.am o nelamurire: potentiometrul de volum, e de volum (-x db la 0db) sau gain (-x db _ 0 db _ + x db)? in unele scheme l-am gasit ca volum, iar in altele ca si gain. intreb pt ca daca ar fi de volum, cand dau la minim nu "tace" de tot montajul, tot se mai aude un pic, iar daca ar fi de gain s-ar justifica de ce face asa. intreb pt linistea mea si ca sa fiu sigur ca e 100% corect realizat montajul.o zi faina.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Tavy_Orlando

Din necesitate si pt ca e laudat de multa lume m-am apucat sa il confectionez si eu, problema e ca ma cam incurc la asezarea pieselor pe cablaj asa ca rog pe cei care l-au confectionat deja sa i-mi dea si mie o imagine cu ordinea acestora.Va multumesc !

Link spre comentariu

sa inteleg ca ai probleme la plantarea pieselor?iti dau un sfat, o idee cum de altfel am facut si eu, cu poza in fata, ma uitam in poza, iar apoi cu cablaju pus in lumina, ca sa vad traseele, plasam piesa, indoiam un pic terminalele ca sa nu cada si apoi lipeam cu fludor.baftaps: dupa ce il termini sa-mi zici si mie daca tie iti merge OUT 2 si cand comuti din comutator ce se intampla. la mine OUT2 nu se aude nimic, iar de comutator pe o pozitie se aude (filtru subsonic activat), dar pe cealalta pozitie e liniste. si am facut montaju de 2 ori si la fel a facut in ambele cazuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări