Valy86_86 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 salut . am un kit 2*100W/8 ohmi si pana acum nu am avut probleme cu el . dar acum dupa ce l-am lasat cam o ora sa mearga a cedat un canal nu se mai aude deloc si celalat se aude incet si gajait . ce ar putea sa aiba . ??? s-au dus finalii sau ce ??? astept orice informatie utila . mentionez ca nu am schema la el ceea ce imi ingreuneaza si mai mult situatia Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 de unde ai kitu? pe ce e ?banuiesc ca trz...,mos-uri sau bipolari?verifica sa nu ai cumva scurt pe iesire...canalul ars ce simptome prezinta? Link spre comentariu
Valy86_86 Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 ampliful e pe tranz bipolari finalii 2*bd 249 . nu are scurt am verificat. l-am luat de la un magazin de pe maica domnului din tei . nu mai are nici un semnal un canal iar celalalt are la iesire semnal distorsionat si f slab Link spre comentariu
Valy86_86 Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 am sesizat ca se incinge excesiv un rezistor de 2.2k .rezistorul e legat pe baza prefinalului bd 140 Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 verifica prefinalii...si finalii,desii finalii par buni. Link spre comentariu
Valy86_86 Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 un canal e in regula si totusi se aude distorsionat . celalalt scoate tensiune continua cam 10V pe iesire :cry: Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 aaaaaa,pai zii asa... daca scoate tensiune continua atunci finalii sunt strapunsi. verifica-i si pune altii,si repet uita-te si la prefinali,si eventual,dac mai ai altii care comanda prefinalii verifica-i si pe aia. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 acel kyt a plecat in iad pentru ca nu are curentul de repaus reglat bine cei care le asambleaza monteaza doar piesele nu regleaza si montajul finitcu decurge fenomenul:il cumperi mergi acasanu ai nici o treaba cu electronicavrei sa te dai mare cu 2x100w ,cind tu nu poti realiza nici un amplificator de 5wil alimentezi cursorul semireglabilului care regleaza curentul de repaus este intr o pozitie total aiurea sau mai rau luam chiar noi o surubelnita si invirtim de el sa vedem "ce face" se ambaleaza termic tranzistorii finali,se intrerup sau intra in scurtcircuitse pot arde si prefinalii,surse de curent constant,rezistente,etc....posibil sa apara tensiuni continue mari pe incintele cu care se face auditiaincintele pot ajunge in acelas loc cu amplificatorul distrus ,in ce urmeaza :46 asta pentru ca nu se citesc bine instructiunile de montaj sau se merge pe mina celui care a facut montajul ori suntem paraleli cu electronica sfatul meu este sa cauti si sa gasesti pe cineva priceput care sa verifice atent toate componentele din amplificatoaresa inlocuiasca componentele defecte sa regleze cum trebuie amplificatoruldaca nu ,poti ramine cu o sacosa de componente defecte, bani pierduti,timp pierdut ,nerviinainte de a cupla amplificatorul la tensiune de ce nu ai cerut un sfat pe aici? Link spre comentariu
Valy86_86 Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 viobio iti respect parerea si iti multumesc pt sfaturi dar problema este ca acel kit a fost reglat si testat . bun sa zicem ca ai dreptate dar nu trebuia sa se intample treaba asta dupa cateva ore de functionare???? eu am kitul din septembrie si a facut fata cu brio la cateva chefuri si de revelion a mers saracu toata ziua si toata noaptea de asta ma si mir ca a tras pe dreapta asa dintr-o data. Link spre comentariu
Valy86_86 Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 iti multumesc tranzistor pt ajutor. Link spre comentariu
massacre122 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 cum am mai zis lasati kiturile astea dai cativa zeci de lei si la ce vrei sa te astepti?cat dai atat te tine.mai bn dai 150 200 ron pe o statie mai veche technics,maratz,denon,onkio....si nu o sa ai proble.tu probabil nai nici o protectie pe iesire pe tz si normal sa ia foc tot o data nu oricine poate face un aplificator ,lai luat bagi tensiune si gata ai facut amp,sunt mai multe chesti de care tre sa ti cont.succes in continuare Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 26, 2010 Administratori Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 asta trebuie mutat la amplificatoare, nu are ce cauta aici Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Valy, chiar daca viobio a fost dur ce a scris el e cat se poate de adevarat.Ar fi util sa te duci la cineva priceput sa iti explice cum stau treburile, sau poate are cineva rabdare sa iti scrie aici, in caz ca o sa ai putina ambitie sa incerci sa intelegi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum