Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto din sursa PC?

th3-razor

Postări Recomandate

Salut! Dupa cum stiti mai toata lumea are nevoie de redresor auto.E acuma am si eu nevoie dar nu am bani sa cumpar unu si nici trafuri de putere nu gasesc.Am citit pe net ca se poate face un redresor dintr-o sursa pc.Am mai multe varietati de surse acasa AT ATX.Ma gandeam sa folosesc o sursa de pc AT deoarece e mai usor de utilizat cu butonu.Sursa este de 200w (dar dinalea mai vechi unde 200w chiar era 200w) si scoate 6 A la 12 v.Intrebarea mea este :Se poate face asa ceva? Ii mai trebuie diode,punti redresoare?Cineva spunea ca nu ii mai trebuie nimica si ca scoate direct curent redresat.Ce spuneti ?Mentionez ca nu le am cu electonica..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

3

• th3-razor

3

• sebi

2

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

tensiunea ideala pt redresor de de 14.5 v. poti folosii un trafo,eventual sa il reboboienzi. putere nu iti trebuie prea mare pentru ca sulfatezi bateria. undeva la 100w w suficient. daca e trafo prea mare mai pui in bec de 12v in serie sa limitezi curentu.

Link spre comentariu

m-ar interesa sa poata sa incarce sursa bateria in 12 ore.Traf nu am si nici nu ma descurc cu bobinarea.Am mai vazut ca se poate modifica sursa cu un semireglabil 10 k dar nu stiu unde trebuie cositorit.Macar daca incarca asa la 12 v in 12 ore e bine

Link spre comentariu

tensiunea ideala pt redresor de de 14.5 v. poti folosii un trafo,eventual sa il reboboienzi. putere nu iti trebuie prea mare pentru ca sulfatezi bateria. undeva la 100w w suficient. daca e trafo prea mare mai pui in bec de 12v in serie sa limitezi curentu.

ce ti se pare asa greu sa bobinezi un traf ? poate nu ai rabdare ? cu traf o sa ai cele mai bune rezultate
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

aici scrie clar ca tensiunea ideala pt redresor estde 14,5 V , iar o sursa PC nu scoate mai mult de 12 V ( numai daca o modifici )
Link spre comentariu

salutare prieteni,parerea mea este ca un redresor bun este construit dintr-un transformator si nu din surse at sau atx,destinatia surselor atx sant pentru o alta destinatie,nu vor face fata pe post de redresor.

Link spre comentariu

Se pot modifica sursele pentru diferite tensiuni dar presupune ceva pricepere.In plus nu mi se pare ca incarca cine stie ce o astfel de sursa.Prefer un redresor clasic care isi va face treaba mult mai bine.O sa vezi ca iti este mai usor sa bobinezi un traf pentru ce ai tu nevoie decat sa modifici o sursa .In stadiul in care se afla sursa acum (12v dar presupun ca e mai putin de atat, intre 11.5-11.9v) o sa faci mai mult rau bateriei pentru ca desi ai destui amperi nu ai destui volti.

Link spre comentariu

Dupa cat stiu sursele in comutatie au nevoe ca la esire sa aiba o sarcina minima altfel se ard .Daca pui sursa in priza fara consumator sa dus .Un transformator cu intrarea pentru retea si modicici esirea pentru tensiunea 14,5 normal 15,5 ca ai cadere de tensiune pe puntea de redresare cam de 1v.Punte de redresare poti folosi una de la un alternator .Pentru a nu sulfata acumulatoru incarcarea trebue facuta la un amperaj de 10% din capacitatea acumulatorului , adica acei Ah care ii scrie pe acumulator ii inparti la 10 ,daca intensitatea este mai mica nare nimic dar creste timpul de incarcare .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări