Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MC3362

Vizitator mirzan daniel

Postări Recomandate

Vizitator mirzan daniel

buna ziua.am studiat transceiverul taurus(din documentatia existenta pe forum)dar as dori sa intreb,poate este cineva care are o schema de transceiver cu MC3362 all band?pe scheletul lui TAURUS se pot aduce modificari(filtre de intrare,vfo extern,etc)?.cu stima,yo8rqp.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

6

• yo4hhp

5

• mecaboy

2

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Poti folosi amplificatorul de banda larga din A412, cel de pe placa A, cu care sa ataci un final. Iar ca VFO si filtre poti sa te inspiri din multitudinea de transcievere all band de pe net.

Link spre comentariu
Vizitator mirzan daniel

multumesc pt raspuns.ma intereseaza cum sa fac cu pinul 24,cum sa-l cuplez pt filtrele trece banda.de asemenea pinii 21 si 22 pt vfo(tinand cont ca in taurus se foloseste oscilatorul local intern).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara. De unde as putea achizitiona acest circuit? Din ce am cautat eu pe internet... nu am gasit nimic, poate imi scapa mie.Multumesc============EDIT===========Teoretic am gasit adelectrocom.ro/product_info.php?products_id=42804 dar daca cineva mai cunoaste si o alta sursa, rog sa o expuna aici

Link spre comentariu

Pe ebay e mai riscant sa iei integrate specializate, vorbesc de cele de la chinezi/hong kong. Am luat si eu odata de proba 2 pic16f84, la un pret de nimic gen 1$ buc, si nu mi-a mers niciunul. Chiar ma uitam azi la un AD8307, 1.5 usd cu transport inclus, chiar daca l-as pune in circuit si as vedea ca merge tot nu as avea incredere ca ar functiona corect.

Link spre comentariu

Pe ebay e mai riscant sa iei integrate specializate, vorbesc de cele de la chinezi/hong kong. Am luat si eu odata de proba 2 pic16f84, la un pret de nimic gen 1$ buc, si nu mi-a mers niciunul. Chiar ma uitam azi la un AD8307, 1.5 usd cu transport inclus, chiar daca l-as pune in circuit si as vedea ca merge tot nu as avea incredere ca ar functiona corect.

Eu am luat AD8307 (pentru un wobbler DDS) si alte componente dedicate (MAV11, ADC 20-4) si nu am avut niciun fel de probleme. Poate ai avut doar ghinion (desi ma indoiesc).
Link spre comentariu

Eu am luat AD8307 (pentru un wobbler DDS) si alte componente dedicate (MAV11, ADC 20-4) si nu am avut niciun fel de probleme. Poate ai avut doar ghinion (desi ma indoiesc).

Un AD8307 la magazinul polonez, cel din trei litere, e 60 lei, iar pe ebay e 1$. Nu e cam suspecta treaba?
Link spre comentariu

Un AD8307 la magazinul polonez, cel din trei litere, e 60 lei, iar pe ebay e 1$. Nu e cam suspecta treaba?
Nu, deloc. Ceea ce vezi pe ebay sunt stocuri mai vechi, preluate de la producatori (nu uita faptul ca toate componentele electronice se fabrica in China/HK/Taiwan). In cazul in care constati ca piesa este defecta il atentionezi pe vanzator si i-o trimiti inapoi (e adevarat ca te costa cat nu face), dar pana acum nu mi s-a intamplat decat sa primesc afisoare LCD verzi in loc de albastre si, in consecinta, vanzatorul mi-a facut o reducere de 30%.Si sa nu uit: wobblerul merge perfect de 8 luni.
Link spre comentariu

Da, e relativa treaba asta. In unele cazuri pot fi cum zici tu, sa fie stocuri originale, dar mai sunt si destui care vand replici care nu corespund totalmente specificatiilor acelui produs; vezi tranzistori RF, antene pentru portabile care le vand drept originale Nagoya, Sirio etc, iar cand le pui pe analizor iti rezoneaza la peste cativa zeci de megahertzi fata de cat zice.

Link spre comentariu

OK. Atunci nu ai decat sa cumperi direct de la producator si piesele tot dintr-una din cele trei tari le vei primi.Te asigur ca daca o componenta electronica este fabricata sub brandul unui producator, atunci conditiile de calitate sunt cele impuse de producator

Link spre comentariu

Nu am zis ca cel de 60 ron ar proveni de prin nu stiu ce Silicon Valey CA, evident ca tot chinezesc e. Doar ca pt acesta, Analog devices a platit chinezul cu 5 ron sa il produca conform datasheetului ca sa fie vandut cu 60, iar pe de alta parte un bisnitar a dat chinezului 5 centi, sa il faca cat de cat sa semene, ca sa il poata vinde el cu 1 usd. Pe sistemul cat dai atata face. "Te asigur ca daca o componenta electronica este fabricata sub brandul unui producator, atunci conditiile de calitate sunt cele impuse de producator"Tocmai asta era discutia, de unde stii tu ca acel produs e fabricat sub brandul producatorului? Esti chiar asa de atras de reclamele chinezilor de pe ebay "Brand new high quality original device"?Eu ma opresc aici, s-a cam deviat de la subiectul initial, imi cer scuze.

Link spre comentariu

Fie vorba intre noi, un AD8307 la AD este minim 7,2USD pentru 100 de bucati, mai putin nici nu livreaza. Eu le-am luat acum cel putin 5 ani si au fost pe la 10USD pentru 100 de bucati. Asa cum am AD9850 luate si la 6 USD acum din China si la 22USD ( de la AD cind se mai fabricau). Componentele ieftine din China in general sint OK din pdv electric, dar nu respecta in totalitate specificatiile producatorului, ceea ce de multe ori la aplicatii banale nici nu se observa, se incalzesc exagerat, etc. La Ad8307 de ex. se observa in schimb chiar de pe la 10 Mhz o pronuntata nelinearitate, mult mai accentuata decit la cele provenite prin filiera oficiala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări