mila Postat Februarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2010 Perfect adevarat ca ar merge mai bine un ECC88 .As incerca chiar si SRPP... dar................nu am!Am in schimb mai multe 6N1P Link spre comentariu
mila Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Am incercat si SRPP..........si!........nu are rost!Asa am hotarat ca nr. de tuburi si simplitatea schemei primeaza In prefinala am lucrat cu 6N1P, 6N23P , 6N2P , 7DJ8 , 6N6P , E88CC- cele mai bune rezultate au fost cu E88CC si 6N6PCa finala am folosit 6N6P cu o trioda pe iesire si cu 2,3,...4(2 tuburi) in paralel, cele mai bune rezultate au fost E88CC+6N6P(triodele in paralel) si 6N6P+6N6P(3 triode in paralel pe iesire)...de asemenea de exceptie varianta E88CC+6C19P (cea la care ascult acum )imi pare mai deschisa si liniara lampa 6C19P decat 6N6P care are mai mult bass si medii... medi!Am citit pe net in special pe TUBECAD de mi s-au inrosit ochii!-Recomand tuturor o raita pe acest site!Am incercat si Aikido ca schema ,interesanta si atat! Am incercat de asemenea sarcini active SS ( cu bipolari si mosfet ) atat in anod cat si in catod, castigurile si cate-o data minusurile ! nu justifica cu nimic complicarea schemei.Toate schemele si variantele (circa 16) au fost testate practic pe generator/osciloscop si bineinteles pe casti, pentru fiecare schema cu tuburile in mai multe variante (puncte) de polarizare .Toata aceasta lucrare mi-a luat 2 luni cei drept mai mult sfarsiturile de saptamna.Varianta E88CC+6C19P obtine +6,5Vpp/32 Ohm si 45Vpp/2,7K Ohm masurat intre 20 si 50000Hz ,cam la fel se comporta si varianta cu finala 6N6P (3 sau 4 triode in paralel) pe final.Pentru toate schemele sarcina optima este peste 64 Ohm... dar merg toate si pe 32Ohm. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 interesante schemele, dar parerea mera e ca e cam mare risipa de tuburieu mi-am facut un amplificator de casti cu...... 12 piese (fara conectica) mai exact:2 rezistente de 160ohm/5W,2 de 100k, un tub 6h6p,un soclu (de fapt o bucata de cablaj cu pini pe el dintr-un tv cu tuburi) si 2 trafuri 2x12V 200mA,traf alimentare dintr-un sistem chinezesc la care s-a ars secundarul si l-am rebobinat,condensator filtraj anodica,si 2 condensatori de 2200uF/10V din surse atx, pusi in catodam fost surprins de puterea debitata si de acuratetea detaliilorschema luata de pe-un site rusesc:[attachment=0]6n6ptr.jpg[/attachment] Link spre comentariu
mila Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 0)cel si mai important - nu am inventat eu schema e bricolata de pe net1)la minim este cu 2 tuburi!2)nu am vrut transformator de iesire3)folosesc amplificatorul si ca preamp linie si atac pentru finalul cu mosfet ...de aceea se numeste thread-ul HYBRID4)consider schema simpla5)si eu am utilizat diverse piese recuperate...inclusiv din sursele ATX6)sigur schema ta e mai simpla si mere mai bine! totul depinde de transformator!7)am ascultat destule amplificatoare si asta suna bine Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 nu mi-o luati in nume de rau, fiecare face ce vrea cum vreaeu v-am prezentat o alternativa simpla pt casti Link spre comentariu
mila Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 nici nu ma gandesc...am expus numai argumentele mele pentru ce am injghebat!sper sa nu supar pe nimeni! Link spre comentariu
mila Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 muzica de proba in format .flac-The Blues Brothers: -Riders in the sky -Let there be drums-Dire Strats:- Telegraph road-Queen: - A kind of magic-Styx : -Show me the way-Tina Turner :-Goldeneye-Eagels:-Get over it-Kenny Rogers:-You decorated my lifeToate variantele au fost incercate pe melodiile de mai sus pe niste casti de 32 Ohm Sennheiser EH150 si de 50 Ohm Sennheiser HD515Din cele de mai sus va puteti da seama ce muzica prefer! DE CALITATE atat muzica cat si inregistrarile!La sufletul meu a ramas varianta cu 6C19P ca final si E88CC ca prefinala! Link spre comentariu
mila Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 muzica de proba in format .flac -The Blues Brothers: -Riders in the sky -Let there be drums -Dire Strats:- Telegraph road -Queen: - A kind of magic -Styx : -Show me the way -Tina Turner :-Goldeneye -Eagels:-Get over it -Kenny Rogers:-You decorated my life In urma unei analize au fost scoase din lista melodiile marcate cu rosu pentru-ca nivelul masterizarii era neadecvat ( multumim lui Misa ca ne-a deschis ochii) Am introdus in lista urmatoarele: Kati Melua---On the road again ABBA---Thank you for the music Van Halen---Jump Prince---Purple rain Toate variantele au fost incercate pe melodiile de mai sus pe niste casti de 32 Ohm Sennheiser EH150 si de 50 Ohm Sennheiser HD515 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 salut, Am gasit un amplificator hibrid cu ECC88 publicat in revista Elektor 427/428 (iulie/august) 2006 pag 52/53 foarte practic: revista aici Link spre comentariu
alex mm Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 .... acum lucrez ,la un hibrid ,cu finali mosi laterali, si intrare pe tuburi ,dupa schema AIKIDO si,se va numi MOSKIDO .Va dau PCB -ul deocamdata , schema e imprastiata trebuie sa o redesenez , iar cand va fi gata o sa o postez aici. http://i52.tinypic.com/w70v0h.jpg Alex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum