Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HYBRID

mila

Postări Recomandate

teoretic 42 -1v pe mosfet si 0+2V pe bipolar deci max39Vvv si --- altele pe mine ma ingrijoreaja tensiunea max admisa de mosfet pe poarta +/-20v ca tensiune de atac de 36Vvv am de unde!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

38

• feri.visky

6

• bolek

5

• sebi_c

2

Top autori în acest subiect

...altele pe mine ma ingrijoreaja tensiunea max admisa de mosfet pe poarta +/-20v ca tensiune de atac de 36Vvv am de unde!

28 aia @bolek Vvv desigur si desigur pt 12w/8.Pai ce sursa ramine pe loc in raport cu poarta?!Diferenta de potential sursa poarta ramine relativ constanta in gol sau sarcina+semnal !,NU i_ti fa griji din acest motiv !("tensiunea max admisa de mosfet pe poarta +/-20v."),intelegi ?.
Link spre comentariu

Nu randamentul ma doare ( ala ma incalzeste - o sa folosasc amplificatorul iarna pe mos si boxe si vara pe casti!) :rade: ci faptul ca am fost prea optimist cu privire la rezultat!O sa fac optimizari si revin! Nu ma las tui...............lui! tre sa mearga cum vreau eu nu cum vrea el!REVIN MAI PE SEARA!

Link spre comentariu

Calm , teoria ii teorie , practic lumea pluteste! :da Dupa cum veti vedea si studia att. am obtinut 30Vp-p cu bataie, ca sa nu mai fie probleme pun mai jos modalitatea de calcul a puterii folosita de mine ( utila poate si altora):Vef(sau Vrms)=Vp-p/2*radical din2=30/2*1,41=10,6VUnde Vp-p - tensiunea masurata pe osciloscop varf la varf Vef -tensiunea eficace ( cititzi pe Goagle sau pe forum )Ief =Vef/Rs = 10,6/8 =1,3AUnde Ief -curentul eficace pe sarcina Rs -sarcina ( in cazul nostru 8 ohm )Ps =Vef*Ief =10,6*1,3 =13,7W..............Ps= puterea pe sarcina :freaza: Aceasta e puterea pe sarcina de 8ohm obtinuta pe acest final.Alte conditii in care s-au obtinut datele:Valim =42V ,tensiunea pe sursa mosfet 22V ,curentul prin finali I =2,4ATranzistor mosfet =IRFP240 cica IRTranzistor CCS =TIP142 cica ONsemiTensiunea pe LED-uri 3,9V ,curentul 12mAATAT parerea mea e ca 14-15W e ce se poate obtine la max cu compenentele de mai sus ( eu ma mir ca n-au crapat inca dupa 10-12 ore de chin efectiv incl. scurt pe iesire , si ca n-am oscilatii )interesant a crescut consumul de ulei de sarpe!Multumesc lui Valderama, Ratza si Bolek pentru indrumari directe sau indirecte!

Link spre comentariu

Am uitat sa multumesc d-lui feri.visky al carui interes m-a stimulat la realizarea practica!Multumesc!Deci vreau sa folosesc sectiunile tubului 6N6P in paralel la un curent de 25+25 la 30+30mA /Lampa cat de egale sunt sectiunile din fabricatie? e bine sa fie puse rezistente mici 2-5Ohm de egalizare in catod la fiecare din triode?Au efect?rezistenta din grila de 1K( serie cu grila) pe fiecare trioda sau una comuna?

Link spre comentariu

Am facut si urmatoarele probe-1) schimbare mosfet IRFP240 cu IRFP250-aceasi firma IR-rezultat surprinzator 33-34Vp-p/8Ohm comportare pe osciloscop identica2)Schimbare mosfet cu 2SK1530 din punct de vedere al puterii obtinute -identic cu IRFP240- comportare pe osciloscop -forma de unda pe dreptunghiular mai curata vizibil pe frontul de urcareTrebue sa ma credeti pe cuvant ca iar nu mai am baterii la camera si alte probe cu etajul final nu mai fac!Urmeaza realizare etaje partea cu tuburi. Pe sambata ca atunci am timp liber :rade: :freaza: ATT poza ultima la care au rezistat bateriile la aparat e cu IRFP250!

Link spre comentariu

Ma bucur pentru tine si pentru succesul experientei...Felicitari pentru avansare pas cu pas in experimentari si faptul ca ai prezentat o concluzie clara e... jos palaria!Mai toti suntem tentati sa sarim de la o schema la alta fara sa avem rabdarea sa ducem lucrurile la capat... la capatul bun evident!

Link spre comentariu

D-le Feri partea cu tuburi e parte a acestui amplificator ,am inceput cu finalul pe mosfet si urmeaza sa construesc tot asa experimental partea cu tuburi preamplificator de atac al mosfetului si iesire pentru casti.Nu sar la alta schema ci continu ce am inceput ,abia acum atac constructia cu tuburi! Ce ziceti de intrebarea mea de acum 3 posturi cu privire la 6N6P?

Link spre comentariu

De aici http://www.lampizator.eu/UPGRADE/RU-6N6P.pdf rezulta ca amp S= 11.2, toleranta +2.2 sau -3.2; deci in cazul cel mai nefericit de toleranta posibil (una cu max.plus, una cu minus) e diferenta cam jumatate din S.

Ar fi deci utile niste rezistente de egalizare, teoretic. Practic insa , in design-ul tau, in afara ca ar disipa diferit , nu se schimba cu nimic datele problemei. Se va "toci" un anod ceva mai repede decat la cealalta , si vor ajunge sa mearga la fel.

Link spre comentariu

Daca cu 6N6P construiam un SE cu iesire pe transformator si tot asa puneam triodele in paralel era la fel? Dar daca construiam un etaj PP?Diferenta pare mare dar nu cred ca in realitate poate sa fie asa mare pe triodele dintr-o lampa!Maine o sa construesc rapid un montaj si o sa masor diferenta de curenti fara semnal pe cele doua triode (pe aceleasi componente pasive!) e suficient cred.Sunt curios!

Link spre comentariu

bolek ti-a dat raspunsul...In celalalt caz impedanta difuzorului se reflecta in primar cu patratul raportului de transformare... deci curentul Iaa se va impartii prin cele doua tuburi (iarasi) aproximativ egal.

Link spre comentariu

Asta e schema finala pe care am incercat-o. Vezi att.Am o mica problema pe partea cu tuburi , unul din canale ( stg.) nu are aceeasi parametri desi componentele sunt masurate si identice am schimbat si lampa prefinala si lampa finala am facut si inlocuire incrucisata! Culmea daca las numai un canal in functie ( scot alternativ cate un 6N6P din soclu) functioneaza corect! aceleasi caracteristici statice si amplificare !Valorile tensiunilor din paranteze sunt pentru canal stg cel cu probleme!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări