Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HYBRID

mila

Postări Recomandate

Motivele sunt lipsa si pretul transformatoarelor de iesire pentru tuburi,cat si faptul ca marea majoritate( toate ) piesele la am raspandite prin cutiile din casa!Propun mai jos o schema simpla cu functiile de preamp/amplificator casti + parte finala cu mosfetCred ( sper ) sa obtin pe final 16-19W clasa A depinde si cat o sa se incinga! :rade: finalii.Va rog sa ma ajutati cu sugestii pentru imbunatatire ,dar nu complicatii cu inca 2-3 tuburi si zen la final!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

38

• feri.visky

6

• bolek

5

• sebi_c

2

Top autori în acest subiect

Sper ca sambata sa fac primul montaj in aer si sa vad si ceva performante (daca iese treaba!)O sa postez cat pot de repede rezultatele

Nu intotdeauna iese cum vrei,da-i de necazuri de unde nu te astepti!Nu imi mere camera ca au murit accumulatorii ( nu o prea folosesc si probabil asta e cauza ) asa ca poze am facut cu telefonul! ceea ce vedeti e un canal din partea de final ,partea cu mosfet-CCSCe concluzii am tras scurt: la curent de 1A radiatorul are cam 50 grade ,sinusoida curata de la 30- 30000 dupa care cade destul de brusc! Greu de pilotat ,trebue tensiune nu gluma in poarta! oscilograme maine cand vad ce dreaq are si osciloscopul ( intrerupe pe orizontala si ma lasa cu un punct pe ecran cand ti-e lumea mai draga)Comparativ auditia ( Eagels si Queen ) am facut-o cu un amp cu LM1875 pe care l-am apreciat bun pentru comparatie in aceasta faza.>>>>> egale la urechea mea!
Link spre comentariu

Bravo!... Pentru experimentari... Eu m-am uitat dupa ledurile rosii... Unde sunt, sau camera este de vina...Generatorul de curent constant cere 2 leduri rosii!!!E normal sa ai nevoie de tensiune mare la intrare, pai, acolo ai un repetor pe catod cu tuburile in paralel... Ar fi interesant daca ai folosi cealalta sectiune al primului tub intr-un montaj SRPP cu amplificare mult mai mare...Succes...

Link spre comentariu

pe prima poza se vede un spot luminos intens acolo sunt cele 2 leduri , daca mergea aparatul foto era mult mai clarPartea cu tuburi nu am construit-o inca ,am atacat finalu pe mos cu amp de casti viewtopic.php?f=28&t=50956 care e tot pe tuburi si cam la fel ca schema cu cea pe care o voi face aici.M-am gandit la intrare SRPP dar am tensiunea de alimentare mica si nu stiu daca va functiona corect la circa 80V pe tub!

Link spre comentariu

Da' nu am vazut ceva forme de unda pe osciloscop! Ar fi interesante si niste caracteristici de transfer (Uout/Uin) la cel putin trei frecvente sinusoidale: 50Hz (sau mai jos cat poate aplificatorul), 1000Hz si 20KHz. Asta se face cu figuri Lissajous, Uin pe X si Uout pe Y. Nici nu-ti trebuie osciloscop extraordinar!PS Sper ca sarcina artificiala nu e pe bec! Asta nu ar fi prea pozitiv pentru pozitia ta in bransa.

Link spre comentariu

Da sarcina artificiala e bobina de pe lemn :rade: sunt 2 de 32 ohm cu prize la 4,8,16 ohm acum pentru 8ohm e cuplata la priza de 16ohm si capete >>> 8ohmImi ceri prea multe ,am osciloscop( si am si necazuri cu el) dar sunt novice in folosirea lui plus am o singura sonda 10:1

Link spre comentariu

Am facut poze cu camera WEB surprinzator sunt destul de bune :rade: Se vad clar nivelele de tensiune pe intrare si iesire.Sonda osciloscop 10:1Limita de 5 poze ma obliga la 3 posturiAstept comentariile dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări