Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce ziceti o sa mearga serpentina asta in soba

Vizitator ionut_ndi

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laly_ursan

5

• vfp_marius

2

• vincze_szilard

2

• niculae

1

ma gindesc vasul de expansie fiind deschis pompa de recil. nu imi baga apa in vas

Sigur ca-ti va baga apa in vas, asa am avut si eu:) muta vasul de ex pe retur, chiar inaintea pompei de recirculare.Stima.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator marius_vfp

la toate centralele care leam vazut si montat , vasul de expansiune e pe retur inainte de pompa el creeaza o presiune in instalatzie si ajuta pompa sa mearga mai eficient , termostatul e pe tur sus unde iese apa calda din cazan , nivelul apei va creste cu 3-5 cm in vas depinde de inaltzimea unde se afla la o centrala cu gazeificare de la scoala unde predau vasul are un deznivel de 3 metr e in pod , si merge fara probleme

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

daca pierderea de presiune pe instalatie este mai mare decat inaltimea coloanei de apa pana in vasu de expansiune atunci o sa-ti dea afara, daca nu atunci nu o sa-ti dea afara.

Link spre comentariu

din schema ta nu vad rolul termostatului... termostatul banuiesc ca vrei sa-ti controleze pompa. ...dar, ce control ai tu asupra flacarii? nici unul. deci daca termostatul atinge temperatura, va opri pompa... apa nu va mai circula. flacara va fierbe apa din serpentina si... nu te vad bine.Concluzie: ori renunti la termostat, ori complici putin lucrurile punand un termostat bimetalic in imediata apropiere a iesirii tevii de tur din soba, termostat care-ti va pune pompa in functiune daca detecteaza o temperatura mai mare de ...(tu hotarasti asta, dar recomand 30-35 grade C)vasul de expansiune pune-l pe retur inainte de pompabinenteles...asta e parerea mea, tu faci cum vrei

Link spre comentariu

din schema ta nu vad rolul termostatului... termostatul banuiesc ca vrei sa-ti controleze pompa. ...dar, ce control ai tu asupra flacarii? nici unul. deci daca termostatul atinge temperatura, va opri pompa... apa nu va mai circula. flacara va fierbe apa din serpentina si... nu te vad bine.

termostatul inchide alimentarea pompei cu curent cand temperatura e scazuta ,si nu invers :da
Link spre comentariu

vfp_marius ...inca o data ai demonstrat cat de multe stii. daca termostatul ar intrerupe curentul cum spui tu, apa ar fierbe in serpentina si va produce pagube serioase (serpentina fisurata, apa data afara prin vasul de expansiune etc). REPET: intr-o soba cu lemne NU AI CONTROL ASUPRA FLACARII!!! deci daca vrei sa automatizezi ceva, singurul lucru pe care-l poti face este ceea ce am scris mai sus.

Link spre comentariu

imi cer scuze ca am fost cam acid, eram nervos... am citit din nou ce ai scris tu si cand am comentat intelesesem gresit.termostate... sunt de 2 tipuri, cu circuit normal inchis sau cu circuit normal deschis, poate fi folosit oricare din cele 2 tipuri.

Link spre comentariu

imi cer scuze ca am fost cam acid, eram nervos... am citit din nou ce ai scris tu si cand am comentat intelesesem gresit.termostate... sunt de 2 tipuri, cu circuit normal inchis sau cu circuit normal deschis, poate fi folosit oricare din cele 2 tipuri.

nu , nu poate fi folosit unul din cele doua tipuri , referitor la aciditate eu zic asa prieteneste daca esti suparat pe baietii din celalalt forul cu boilerul centrala pe curent eu zic sa fii acid doar acolo ,iar aici sa citesti bine inainte de ati exprima opinia , vad ca esti nou printre noi fii mai putin acid sau mai pune vreo sare sa devina baza, intrun termostat ai 2 intrerupatoare cu punte comuna practic cand unul e inchis celalalt e deschis temperatura le deschide si inchide . iar daca constati faptul ca ai gresit ceea ce vroiai sa zici ai un timp limitat in care poti sa modifici mesajul din butonul modifica :sparge:
Link spre comentariu

REPET: intr-o soba cu lemne NU AI CONTROL ASUPRA FLACARII!!! ...

Nitel gresit ... controlul flacarii se face usor prin controlul admisiei aerului necesar arderii; de altfel, cei care au vazut in functionare o centrala termica pe lemne stiu ca flacara se "face" mica prin inchiderea aproape in totalitate a aerului cand se atinge temperatura setata si se "face" din nou mare prin deschiderea aerului cand temperatura scade sub pragul setat.Cum o soba cu lemne are gura de admisie aer, se poate imagina o metoda de automatizare inchidere/deschidere (si electronic si mecanic) a acelei guri.
Link spre comentariu

REPET: intr-o soba cu lemne NU AI CONTROL ASUPRA FLACARII!!! ...

Nitel gresit ... controlul flacarii se face usor prin controlul admisiei aerului necesar arderii; de altfel, cei care au vazut in functionare o centrala termica pe lemne stiu ca flacara se "face" mica prin inchiderea aproape in totalitate a aerului cand se atinge temperatura setata si se "face" din nou mare prin deschiderea aerului cand temperatura scade sub pragul setat.Cum o soba cu lemne are gura de admisie aer, se poate imagina o metoda de automatizare inchidere/deschidere (si electronic si mecanic) a acelei guri.
se poate imagina orice, ba chiar se poate si realiza, dar in schema lui n-am vazut asa ceva (automatizat)
Link spre comentariu

intr-un cazan cu lemne (fara gazeificare) nu ai nici un control asupra ardereii, deacea este recomandata ca pompa cazanului sa fie legat pe un UPS in cazul in care se ia curentul, aia ca inchizi sau deschizi aeru nu teajuta mare lucru ca lemnu mai arde si mochnit si si atunci degaja caldura.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări