Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor feedback !

Postări Recomandate

Salut, am construit o sursa de amuzament cu sg3525 cu driver GDT in topologie full-bridge.

Toate bune si frumoase daca nu conectez feedback-ul, adica merg la maxim cu sursa! Am tras 1300w din ea fara sa am probleme, repet fara sa am conectat feedback-ul si sarcina a fost pusa direct pe secundar.

Durata de conductie 45%(din 50%) frecventa 54khz.

Cu feedback-ul pus daca timpul de conductie scade la 20% (din 50%) pe iesire nici o modificare a tensiunii..ramane aceeasi tensiune ca si in cazul cind este in conductie 45% (din 50%), pe iesire exista si un rezistor ca sa-mi descarce condensatorii.

Intrebare: ce trebuie sa fac ca sa nu mai arate semnalul de pe primar / secundar in halul acesta !

Sa fie oare din cauza unui snuber neadecvat?

fara reactie

http://img9.imageshack.us/img9/28/farafeedback.jpg

cu reactie

http://img696.imageshack.us/img696/7017/cufeedback.jpg

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ce diode redresoare ai folosit in secundar? Rapide? Cat de mare e sarcina la iesire?

Aceeasi problema imi apare si mie la smps pt anodica , daca nu am consum suficient. Sarcina ca sa mearga ok trebuie sa fie cam 10%-20% din puterea sursei, altfel condensatorii de filtraj se incarca la valoarea de varf a tensiunii, nu la cea medie.

Conzii din schema mi se par uriasi, sincer...cred ca si 10mii de micro e deja arhisuficient, aici nu se aplica teoria aia empirica cu 1mie de micro la fiecare amper la iesire, aia e doar la 50hz.Aici se calculeaza riplul, functie de consum, frecventa/perioada si factor de umplere.

Si neaparat, la puteri de genul ala, pune inductanta de filtraj marisoara pe iesire (calculata , desigur) , altfel risti sa pocnesti diodele si sa infierbanti cond. de filtraj!

Link spre comentariu

Am tras 1300w din ea fara sa am probleme, repet fara sa am conectat feedback-ul si sarcina a fost pusa direct pe secundar.

Sarcina a fost pusa pe secundar, diodele sunt rapide dar nu de putere, de aceea am ales varianta de a conecta sarcina direct pe secundar.

Problema mea este in al doilea link, forma de unda de pe primar, secundar nu este corecta, de aceea nici tensiunea de iesire nu se poate regla !

Presupun ca aceasta forma se combate cu un snubber! Dar aici am nevoie de ajutorul celor experimentati!

date tehnice ale transformatorului

http://img136.imageshack.us/img136/8462/datetehnice.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi! dar exista o problema, am facut ca sg-ul sa conduca 30% on si 70% off, pentru a vedea acest timp mort pe traful de putere!Surpriza, pe traf am 50% cu 50%, adica 0 timp mort. Din curiozitate am deconectat traful si am masurat direct pe firele calde un s-ar fi conectat traful si tot acelas rezultat, ba chiar am inlocuit traful cu un rezistor (nebobinat) si tot aceeasi forma am obtinut, adica 50% cu 50%

atasez aici poza cu schema si formele de unda : http://img707.imageshack.us/img707/8627/35918165.jpg

ce e de facut?

Link spre comentariu

mihai2000 ..ti-am trimis un mesaj privat legat de osciloscop..eu am aceiasi marca dar am niste probleme cu el si am niste intrebari...te rog frumos sa stergi din mesaje caci ai inbox-ul plin si sa-mi raspunzi...multumesc mult.Legat de problema ta..e ceva ciudat acolo intr-adevar..nici semnalul de comanda insa nu-mi prea place se vede ca tranzistorii aceia fac fata la limita..verifica fiecare igbt in parte si vezi daca arata ok..suprapune 2 cate doua opuse pe osciloscop..legat de asta cum ai facut masuratorile..unde ai legat masa sondei?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări