Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finali lipsa amplificator de linie...

dany

Postări Recomandate

Salutare!

Am cunparat un amplificator de linie (public adress) TOA A 1121 LH fara finali,se vede pe radiator ca au fost afumati rau, mesterul care a lucrat la el ia scos si ia aruncat...pe internet nu am gasit nimic,ma ajunta cineva cu o idee?ce as putea pune?, alimentare 32V 9A,output rated 120W,max180W ,am atasat o mica schita cu partea finala a amplifului.

Posted Image

si cateva poze cum arata la interior

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dany

7

• zal

1

• remus68

1

• electronik

1

Top autori în acest subiect

salut ,la prima vedere , dupa cum au fost de ''afumati'' finalii, parerea mea e ca ,inainte sa ii pui altii, masoara si restul de piese, prefinali, celelalte etaje,etc..., si masoara cu exactitate tensiunea care alimenta partea finala, si spune si ce serie au prefinalii, acei tranzistori care comandau fiecare cate un final. si astfel vom putea sti cam ce inlocuitori ar merge acolo.

Link spre comentariu

salut ,la prima vedere , dupa cum au fost de ''afumati'' finalii, parerea mea e ca ,inainte sa ii pui altii, masoara si restul de piese, prefinali, celelalte etaje,etc..., si masoara cu exactitate tensiunea care alimenta partea finala, si spune si ce serie au prefinalii, acei tranzistori care comandau fiecare cate un final. si astfel vom putea sti cam ce inlocuitori ar merge acolo.

De masurat urmeaza maine sa vad ce si cum, tensiunea de alimentare e 32v nesimetric,am 2 perechi de trz la care nu am gasit nimic despre ei K975 si D863...Multumesc!
Link spre comentariu

2SK975 (mos-fet) sint prefinali (dupa cum ai extras schema dupa cablaj).

2SD863 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 2SD863.pdf

2SK975 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xtyzuy.pdf

Uite si manualul amplificatorului. TOA A-1800 are o schema asemanatoare, cu prefinal 2SK970 si 4 finali 2SC5200, ceea ce poti si tu monta in amplificatorul tau. Postez si schema finalului de la TOA A-1800, ca sa ai o sursa de inspiratie. Succes la depanare !

Link spre comentariu

Aten?ie c? trafo de la ie?ire e ptr linie de radioficare, mai exact ptr sonorizare de magazine. Deci aten?ie la sarcina pus? pe ie?ire.

Mersi de observatie, oricum am o iesire pe 4 ohmi 22V
Link spre comentariu

Am verificat npn urile 2SD863, dar m am blocat la mosfet 2SK975,am incercat 2 variante de test si cu nici una nu face nimic mos ul,cum as putea sa i verific, sa fiu sigur ca sunt arsi?am cautat in cj si nu am gasit nimic 60V 1,5A N sa cunpar nou, intr o ora imi ajung si finalii 2SC5200 si as vrea sa fiu sigur pe prefinali.Multumesc!

Link spre comentariu

Am montat sus finali/prefinali,am pus becuri pe alimentare, si l am pus in probe,totu e ok,functioneaza,am masurat tensiunile totul e ok, un fenomen nu l inteleg, perechea de tranzistori de pe radiatorul drept se incalzesc cam de 2 ori mai tare decat cei de pe radiatorul stang,Dupa cam 10 minute de functionare am apox 50 de grade pe perechea din dreapta/ 25..30 de garde pe perechea din stanga.Tranzistorii finali sunt cunparati noi azi,prinsi pe radiator cu surub si cu un izolator cauciucat(recuperat din surse pc) vaselina siliconica inca nu am pus.

Link spre comentariu

trebuie sa reglati curentul de repaos astfel incat sa aveti max 550mv in bazele tranz finale. ce tens aveti pe cele care se incalzesc?

Am reglat la 540mv,pare ciudat dar acuma parca incepe sa si revina si sa se incalzeasca si perechea din stanga:) :da Multumesc mult de ajutor!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări