mariobe Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 CITEZ:dupa Szabadi Zsolt Date Adaugarii: mar?i 18 martie, 2008 22:17:54 Raport calitate/pret excelent!! Cred ca e singurul tweeter in zona care merita cumparat. Membrana este din matase impregnata si este copia fidela a tweeterului Vifa D27TG-45-06 (diferenta este lipsa ferrofluidului si a cavitatii interioare), sunetul este foarte fin si placut, cu un SPL mai redus (nu oboseste urechea, ca tweeterele piezo) cu filtru 12db/oct. la 6500 Hz l-am folosit la putere moderata (60-80 w) si a rezistat fara nici o problema ore in sir. Recomand cu caldura pt. toata lumea, care doreste calitate dar nu vrea sa investeasca 200-300 de lei intr-un tweeter AM INCHEIAT CITATULtextul asta m-a facut sa comand doua bucati din astea si la pretul la care i-l platesc nu cred sa am multe de pierdut,problema e ca nu stiu prea multa teorie si nu stiu cum sa tai la fregventa de care spunea domnul de mai sus,eventual poate ma ajuta cineva sa-i fac un filtru la plesneala,stiu eu .......in afara de schema de gradul doi poate i-mi spuneti cum ar trebui sa arate bobina :nr de spire cu_em diametru de ... pe un suport de aer cu diametru de ...SI CONDESATOR DE STIU EU CE FIRMANu voi minti totusi ca comentariul domnului m-a vrajit orbeste pt ca un alt domn scria comentariu la acelasi produs ca are "ferrofluid"(nu prea stiu ce e ala) lucru care m-a pus pe ganduri,in fine am zis ca i-mi asum riscul neavand prea multe de pierdut la pretul acelaDaca mai e cineva pe aici care a incercat chinezaria e liber sa-mi de-a un pm cu parerea Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 pune ceva link,sa vedem minunea nu se intelege exact ce ai descoperit gata am gasit, http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... lmrv4d9fm3 eu zic ca e plesnitoare ,nu este nici o clona dupa vifa la banii astia Seamana cu ceva senon,SAL dft,bluetech ,nu te astepta la multe Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3302 m-am gandit sa nu facem reclama,daca e ceva bai stegem linkul si gata SCUZE Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 da,ne-am petrecut...deci dastea am vazut pe rafturi pe la konn,bbromm,sunt no-name.Probabil dl Zsolt a vrut sa zica ca nu are camera de amortizare si ferufloid,oricum la banii astia au un fel de ulei ,nu ferufloid.Nu stiu cat de fin este sunetul,nu tipa ca piezourile pt ca nu prea au detaliu si rezolutie mai deloc.Au sunet cam sters si spl mic ca impresie generala. Nici nu inteleg de ce l-a folosit filtrat asa sus,probabil asa a avut nevoie.Merg si mai jos,pe la 3k cu ord 2,dar valorile pieselor sunt cam pe bajbaite atat timp cat nu ai date despre ele.Nu se stie nici frecv de rez are.La banii astia nu face nimeni calitate,nu are cum Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 primul meu proiect a avut ceva similar(in urma cu 14 ani) i-mi amintesc ca se auzea finut(asa percepeam atunci)dar s-au ars repede datorita cunostintele mele de pe vremea in cauza ,cred ca le-am pus 4.7mF si la un baieram ceva au picat in spre dimineata ambele la un interval de jumatate de oraparca se intelesese-ra sa mearga pe lumea cealalta pt ca a doua zi erau la gunoi iar eu aveam sa cunosc minunea ...........PIEZO,pacat ca intre timp m-am lamurit de piezo,mai bine ramaneam cu parerea buna despre ele si muream fericit ))))))))))))))))))) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 La cat costa eu zic sa ti le iei si sa vezi daca iti plac. Filtrul ti'l calculezi aici si bobina pt filtru aici. Si eu am tweetere de 15 ron si sunt multumit de ele. Insa nu am pretentii de hi-fi ci doar de boxe care pot fi ascultate la calculator. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 se poate sa fie o idee mai rasarit ca no-nameurile din acelasi pret,dar totusi nu cred ca e distanta mareca sa le folosesti impreuna cu un midwofer nu poti sa le faci filtru tot la frecv aia,6,5khz este prea sus pt orice woofer.Poti incerca un filtru general la 3khz, 4,7uF cu 0,4mH.Deoarece nu stii ce frez are nu poti stii daca ar merge si mai jos,sau deja incepe sa produca distorsiuni de la o anumita putereInca nu stiu cu ce midwoofer vrei sa il impreunezi,dar neavand nici o informatie despre,nu poti stii nici ce atenuare sa-i,pui,sau sa nu-i pui,pt ca nu stii ce sensibilitate are,cum arata caracteristica de frecv.Poti incerca doar ord 2 ala la 3khz,si daca ti se pare ca suna mai tare ca wooferul,poti inserie o rez de la 2,2 maxim 10 ohmi pe plus inainte de filtru.DAr nu cred ca va fi nevoie,ca sigur are spl mic,86-88 db/1w cel multIntreaba-l pe dl ala ca poate a masurat,ce spl are,ce filtrare recomanda,la cat are Frezonanta,si vei putea face ceva mai precis astfelLE: calculatorul ala la mine nu merge,cand dau submit la formular nu sunt completate inputurile alea de mai josam eu salvat ceva de genu ,dar in romana,merge offline.Nu sunt f precise ,este necesar un aparat de masura ceva,am mai spus,dar decat deloc...Iti recomand pt tw sa faci cu sarma cu-em de 0,5-0,7mm ,pe suport cu diam interior de 20mm si inaltime de 15 maxim 20mm Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 de luat sigur le-am luat pt ca deja am incheiat comanda si astept sa ridic coletul,din pacate nu cred ca pot contacta pe cei ce au facut comentarii si nu m-as mira sa fie fictiveam citit aberatii pe acolo mai mari ca ale mele pe aici )))de coborat prea mult nu vreau sa coboare in fregventa pt ca incintele mele vor fi pe trei cai era sa uit hai si cititi-mi comentariu care l-am facut eu acolo pe sitece zice-ti sa fac si eu un show pe tv ca la glume ma pricep mai bine decat la teoria incintelor Link spre comentariu
papyreloaded Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Sa stii ca daca le gasesti combinatia potrivita o sa fii surprins, cunosc lume care si-a luat difuri de astea pentru galagie si se mirau dupa de ce n-a iesit zgomoteca, in schimb se auzeau chiar surprinzator dpdv al calitatii sunetului"foarte bune! au un sunet rafinat... merg f bine in monitoare de studio ji in boxe hi -fi! merg sooper in cobinatie cu poweraudio pa-800k... din curiozitate am desfacut membrana la unul dintre ele sa vad ce fel de bobina e... ji surpriza placuta.... bobina pe suport de aluminiu, contine ferofluid intre bobina ji intrefier... is sooper ok pt pretul asta! merita fiecare banut !"Totusi....astea si pa-800k??? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 tare am dubii ca unele persoanele de acolo stiu la ce sa se uite cand tin mana asa ceva,mai ales dupa exprimarile pe care le scot... Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 @mariobevad ca esti din Oradea. Daca vrei, dupa ce primesti difuzoarele alea de inalte, ne intalnim, te ajut cu masurarea unor parametrii, si ii construim ceva filtru in functie de ceea ce ai deja. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 super !!!sa nu fie un deranj prea mare pentru tine, Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 acel difuzor este plesnitoarese gaseste in magazine sub multe nume ,nu are nici o treaba cu VIFAeu am probat cam toate difuzoarele ieftine care se gasesc pe piatala puteri de 10..15w ramin mult in urma difuzoarelor de bas si medii din incinta,au SPL mic,daca au 86..88dB ,am gasit date despre ele unii zic ca au 91dB,poate pe alta planetaeu am avut cam 36 de modele de difuzoare ,inalte medii,bas,midbas ,toate modele ieftineam incercat tot felul de combinatii ,se obtin rezultete mediocrii cu difuzoare ieftine nonamela cit costa poti incerca ceva cu elesi eu am cotizat mult pe la magazine ,aveam pasiunea de a face tot felul de experimente cu difuzoare ieftine si cu caracteristici dubioaseeu o faceam intentionat ,sa vad cum se audinca ceva SAL,MNC,Beima,PROAUDIO,PROVEST,DEIBEISI,difuzoarele produse sub aceaste sigle sunt cam la fel,difera culoarea vopselei de pe carcase,inaltele au schimbate doar sasiele si partea frontala,magnetii si bobinele sunt la feldaca faci incinte cu aceste difuzoare poti obtine un sunet mediocru ,rezultate HI FI mai greusucces Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 daca suna mai bine ca piezo pe care le am acum e super okvorba tipului de scris comentariul ,pe mine porcariile astea numite piezo ma obosescam avut ocazia sa sarbatorim majoratul unui fratior al unui prieten din grupul nostru intr-un bar sonorizat cu incintele din alea mari de plastic si tweeterele alea urlau ca dracu aproape deranjant nu va imagina-ti ca toata lumea are pretentiile unui audiofildesigur daca sta mult pe aici............. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 inca ceva Beima,(...),difuzoarele produse sub aceaste sigle sunt cam la fel,difera culoarea vopselei de pe carcase,inaltele au schimbate doar sasiele si partea frontala,magnetii si bobinele sunt la feldaca faci incinte cu aceste difuzoare poti obtine un sunet mediocru ,rezultate HI FI mai greusuccesBeyma? De ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum