Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu display-ul la hp

Vizitator AncaSte

Postări Recomandate

Vizitator AncaSte

salut, am o problema cu un laptop hp dv5 de ceva timp, imi apar niste dungi pe display ( orizontale, seamana mai degraba cu niste valuri), si cred ca e de la faptul ca nu se raceste bine, pt ca problemele dispar in momentul in care il ?in pe un suport care sa-i permita o mai buna ventilatie( ridicat), laptopul are un an si 2 luni, ce imi sugerati sa fac?..sa imi cumpar un cooler...sa nu se incalzeasca, sau sa merg cu el la service- si daca il duc la reparat..ce sa schimbe la el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florin48

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

Vizitator AncaSte

ok...de conectat l-am conectat, se vede bine, normal; ideea e ca de cand am vazut ce probleme face, m-am gandit ca e de la faptul ca se cam incalzea, si am facut o improviza?ie, ca sa se ventileze mai bine. Cât il tin relativ suspendat, iar aerul circula pe dedesupt, nu mai apar valuri pe ecran....dar daca il deschid si sta normal, la nici un minut apar acele valuri, mai inchise, iar ecranul se albeste total, avand in partea de sus nuante de roz, mov sau verde. ce sa fac?

Link spre comentariu

Eu banuiesc cablul de la display. Daca era placa video apareau doar dungulite colorate, nu se albea ecranul sau alte chestii de genul. La halul in care sunt indoite cablurile alea nu ma mira. Am si eu un DV5 pe care l'am cumparat nou in tipla in vara, si dupa 2 saptamani l'am desfacut ca sa'i schimb cablul panglica de la touchpad, care de la indoituri + caldura s'a taiat. Eu nu stiu cum isi inchipuie astia ca o panglica cu firicele de 0.05mm merge indoita de 3 ori la unghi drept si bagata intr'un aparat care lucreaza la peste 80 grade C, dar asta e situatia.

Link spre comentariu
Vizitator AncaSte

multumesc...pentru raspuns, acum mai am o intrebare...e scump cablul?..adica inlocuirea lui? Pe de alta parte multi mi-au spus ca s-ar putea sa fie de la placa video, dar oricum o sa-l duc la un service, sper sa nu imi schimbe alte treburi pe la el, de asta am si postat pe forum.

Link spre comentariu

Daca merge bine pe display extern nu are nimic de'a face cu placa video. Cablul nu e scump insa e dificil de inlocuit, din cat vei plati pt reparatie majoritatea costului va fi manopera.

Link spre comentariu

iti recomand sa te duci cu el in service.Nu poti fi sigur ca e cablu defect.E posibil sa fie si LCD-ul.Am intalnit si cazuri in care pe monitor extern afisa ok iar pe lcd afisa dungi.. era dezlipit cipu grafic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări