Depanatorul Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Multumesc ptr. sprijin. Am reusit sa imi fac o schema de pe prima placuta (cea cu releul): - alimentare de la ~220V prin grupul R16,C12, R17 si C14, care aplica tensiune alternativa la - grup redresor D1-D4 si condens. electrolitic C11 (10uF), si o dioda protectie D5 la masa apoi de aici - stabilizator cu un CI 78L08, C14 (100uF), si 10nF, care - trimite tensiune de +8V la a doua placuta (2 fire din cele 3) cu senzor PIR, - un al treilea fir (impreuna cu referinta) se intoarce pe prima placa la tranzistor de comanda ( pe baza - trz. 9014), - care comanda un releu de 12V (cu dioda protectie D6 la masa) intre emitor trz si intrare CI 7808, adica pe +14Vcc (dupa redresor cu D1-D4). Pentru a folosi sensorul de miscare de exterior pentru alimentare cu +12V trebuie sa "shuntez" grupul de alimentare de la ~220V (R16,C12, R17) iar tensiunea de +12V sa treaca prin puntea redresoare (protectie la inversare sens +/-). Sper ca nu am gresit cu ceva in interpretarea schemei. PS: cu 10 senzori PIR voi comanda 5-6 becuri, grupate cate 2-3 PIR pe fiecare bec invecinat (comutate cu diode redresoare). Salutari.................toate cele bune. Link spre comentariu
milet Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Am un senzor de prezenta incorporat in dulia becului care imi este f util,dar de la un timp a luat-o razna,se stinge,sta cateva secunde si se reaprinde,deci gen circuit astabil....Mai demult am avut aceeasi problema la alt tip de senzor de miscare,unul la 12 V si facea aceleasi simptome cand tensiunea scadea sub 9V.La altul asemanator cu cel "dulie" si care facea la fel(intermitente),am schimbat condensatorul ala de 0.33mf/250V si si-a revenit,in schiomb la asta nu tine figura.A mai patit cineva? a mai reparat asa defect?Mersi. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Uite ca am gasit schema si aici:http://www.niqro.3x.ro/PIR/PIR.htm Nici nu cred ca o sa gasesti vre-o data pentru asa ceva !Din cate vad eu, intre placi sunt 3 fire....asta ma duce cu gandul ca pe ele ar fi +8V, GND si U (tens de comanda pt tranzistoru care comanda releul)Din cate vad in poza, langa releu e Q14...un tranzistor, care banuiesc ca ar comanda releu. Uita-te la cablaj cum vin traseele.Inainte de a te apuca de jumulit fa asa:-vezi ce tensiuni ai pe firele alea 3 dintre placi-daca descoperi 8V si GND, cred ca pe celalat ai o tensiune mica-vezi cum e legat Q14 fata de releu, sau vezi ce tranzistor comanda releulDaca e ok, atunci poti scoate de pe placa din stanga releul , Q14 (vezi daca mai are vreo rezistenta in baza - practic intre firul albastru de la placa senzorului si Q14) si alimenteaza direct placa senzorului Link spre comentariu
milet Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 mersi mult,da,e de ajutor! Link spre comentariu
Depanatorul Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Cu placere, sa ai mult spor la depanare............. Link spre comentariu
valer650 Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Am un senzor de miscare si functioneaza doar fara capacul din fata si doar de la o distanta de o jumate de metru.O fi vreo piesa obosita ?. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Capacul din fata este de fapt o lentila fresnel care este impartita in sectoare si care focalizeaza pe detector. Acea lentila mareste distanta de detectie. Verifica daca focalizeaza exact pe suprafata detectorului (micul patrat negru de pe capsula metalica). Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Lentila fresnel "discrediteaza" spatiul supravegheat (adica il face bucatele), in asa fel incat la miscarea in fata detectorului sa se schimbe "patternul" de temperatura care ajunge pe senzor. Fara aceasta discreditare, odata intrat in campul de detectie, un corp (cald) se poate misca oricat fara a mai fi detectat. Link spre comentariu
Vizitator gily21 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Pt.cel cu alarma si senzorii de miscare...asa e normal ,se activeaza si se dezactiveaza de cateva ori la alimentare, dar se poate rezolva in felul urmator:- se alimenteaza in permanenta alarma iar senzorii nu,se tin opriti ! Asta, cand nu e nevoie de servicile ei. Cand pleci de acasa sau noaptea, deci cand vrei sa o activezi, faci in felul urmator : din telecomada alarmei, apesi pe dezactivare si imediat alimentezi senzorii . Timp de 30" cat alarma e in regim de dezactivata, senzorii se linistesc si nu-ti activeaza alarma.Dupa trecerea timpului de 30" alarma intra automat in regim de activare si functioneaza in cotinuare fara probleme. In speranta ca nu am suparat pe nimeni si am fost de ajutor iti urez succes. E testata de mine o astfel de alarma cu asemenea senzori si functioneaza fara probleme!!! Link spre comentariu
Vizitator Dragu Ion Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Salut ! Cred ca am postat unde trebuia, am o mica problema de nepriceput in electronica . A o lampa cu leduri http://jdesbonnet.blogspot.ro/2015/02/lidl-pir-nightlight-teardown-and-hack.html , si as vrea sa anulez senzorul de miscare, ma puteti ajuta cu un sfat ? Link spre comentariu
validae Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Dacă se elimină stabilizatorul de 3,3V notat cu 7533 partea de comandă nu va mai fi alimentată și senzorul PIR nu va mai funcționa.Dar pentru aprinderea manuală a ledurilor, ar trebui prevăzut un mic întrerupător care să șunteze (scurtcircuiteze) tranzistorul notat J3Y care le comandă Link spre comentariu
Vizitator Dragu Ion Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Multumesc mult pentru promtitudine si ajutor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum