iuli09 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Caut un senzor prezenta care sa functioneze atat ziua cat si noapte . Ceea ce am gasit pana acum poate fi reglat sa functioneze ziua SAU noaptea . Vreau sa-l folosesc pentru un sistem de alarma . Daca se poate sa nu fie nici exagerat de scump ... Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Caut un senzor prezenta care sa functioneze atat ziua cat si noapte . Ceea ce am gasit pana acum poate fi reglat sa functioneze ziua SAU noaptea . Vreau sa-l folosesc pentru un sistem de alarma . Daca se poate sa nu fie nici exagerat de scump ...Senzorul lucreaza tot timpul numai ca trebuie intervenit si anulata acea conditie de a lucra ziua sau noaptea. Cred ca se gasesc in comert si astfel de senzori care nu sunt conditionati cand sa lucreze. Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 as dori cateva indicatii despre cum s-ar putea face modificarea respectiva sau un model de senzor care vine de la producator fara reglajul zi-noapte . Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 as dori cateva indicatii despre cum s-ar putea face modificarea respectiva sau un model de senzor care vine de la producator fara reglajul zi-noapte .Pune o schema si discutam... Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 nu mai este nevoie...am rezolvat . Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 chiar daca ai rezolvat - se ia un senzor de noapte si se intervine asupra fotorezistentei/fotodiodei - se acopera cu un plastic negru (izolir band) si l-ai rezolvat - nu mai stie daca e zi sau noapte ... i-ai scos "ochii" Link spre comentariu
Vizitator FlorinDk Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Cum ziceau si mai sus baietii senzori de prezenta functioneaza indiferent de lumina, desi cum e aia sa nu zici nici odata nici odata am lucrat cu senzori de exterior destul de destepti mergeau la vreo 45m in lungime 3 m latime pretabili la hale, tipul respectiv aveau reglare night/day Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 salut am vazut in comertz diferite reflectoare halogen cu senzor de miscare , ele functioneaza permanent detecteaza caldura corpului ,e un senzor inflarosu , dar intro schema cu conditzia de zi sau noapte ai undeva un tranzitor ce e polarizat pe baza de catre un senzor optic de prezentza a luminii , e o fotodioda sau fototranzistor , incearca sal scotzi de pe baza tranzistorului si vezi ce face ,daca nu merge pune o rezistentza de circa 1 kilo in locul senzorului sau poate mai bine o serie de un semireglabil si o rezistentza , mai vb dupa Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 chiar daca ai rezolvat - se ia un senzor de noapte si se intervine asupra fotorezistentei/fotodiodei - se acopera cu un plastic negru (izolir band) si l-ai rezolvat - nu mai stie daca e zi sau noapte ... i-ai scos "ochii" Se poate sa existe si lampi cu doi senzori (de noapte/zi si de miscare). In schema pe care am vazut-o eu nu apare senzorul de zi/lumina...cel de miscare avea rol dublu. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Ce ai vazut cu un singur senzor e cel mai probabil senzor de alarma.Toate modelele din comert care stiu sa faca diferenta zi/noapte au un al doilea senzor,de obicei cu CdS.Nu se poate adauga senzor de lumina in senzorul de miscare datorita ferestrei de germaniu care blocheaza lumina vizibila si IR/UV.Diferenta intre un senzor de la alarma si unul de prezenta la un reflector, este ca cel de alarma are contacte NI si cel de la reflector are contacte ND. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Ce ai vazut cu un singur senzor e cel mai probabil senzor de alarma.Toate modelele din comert care stiu sa faca diferenta zi/noapte au un al doilea senzor,de obicei cu CdS.Nu se poate adauga senzor de lumina in senzorul de miscare datorita ferestrei de germaniu care blocheaza lumina vizibila si IR/UV.Diferenta intre un senzor de la alarma si unul de prezenta la un reflector, este ca cel de alarma are contacte NI si cel de la reflector are contacte ND.Nu te contrazic dar te rog sa-mi spui ce fel de tip este cel din topicul "Automatizari in casa" postul lui xena "Transformare senzor" din data de 22.01.2010. Multumesc, si chiar doresc sa ma lamuresc si eu cu adevarat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 In "Transformare senzor de miscare", userul xena vrea sa anuleze partea de detectie a miscarii a unui senzor de miscare pentru iluminat(cu reflector), si sa-l foloseasca doar pentru detectia luminii (senzor crepuscular) si comanda de aprindere a luminii sa fie din buton.Schema postata acolo pare a fi partea de comanda a unui senzor de alarma (nu are fotorezistenta si nu are partea de aclansare cu releu ca sa pot fi sigur - NI=senzor alarma,ND=senzor iluminat).Un PDF al unui senzor pir : http://www.micropik.com/PDF/D203B-e.pdfSchema din pdf este schema tipica a unui senzor de alarma.Pentru cei care cred ca acel senzor poate detecta lumina sa se uite la raspunsul spectral (detectia caldurii degajate de oameni/animale cu sange cald). Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 In "Transformare senzor de miscare", userul xena vrea sa anuleze partea de detectie a miscarii a unui senzor de miscare pentru iluminat(cu reflector), si sa-l foloseasca doar pentru detectia luminii (senzor crepuscular) si comanda de aprindere a luminii sa fie din buton.Schema postata acolo pare a fi partea de comanda a unui senzor de alarma (nu are fotorezistenta si nu are partea de aclansare cu releu ca sa pot fi sigur - NI=senzor alarma,ND=senzor iluminat).Un PDF al unui senzor pir : http://www.micropik.com/PDF/D203B-e.pdfSchema din pdf este schema tipica a unui senzor de alarma.Pentru cei care cred ca acel senzor poate detecta lumina sa se uite la raspunsul spectral (detectia caldurii degajate de oameni/animale cu sange cald).Ai drepatate, schema este partiala (adica un modul); Am sa desfac fereastra aia de la senzor (senzori) si am sa ma uit acolo si trebuie sa vad 2 senzori, PIR-ul si FR-ul, asa-i?M-am uitat si eu la raspunsul PIR-ului in functie de lambda si-am vazut acolo ca filtrul ala e din siliciu (silicon filter, de fapt e scris fliter!) nu din germaniu. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 datorita ferestrei de germaniu care blocheaza lumina vizibila si IR/UV.Pai daca blocheaza si IR-ul, cum mai functioneaza? O alta componenta importanta a senzorilor de miscare in infrarosu pasiv este lentila (pasticul alb din fata elementului piroelectric), care prin forma ei speciala discrediteaza radiatia IR care ajunge pe senzor (se cheama lentila fresnel parca). Fara aceasta discreditare, o data aflat in "campul vizual" al detectorului, acesta n-ar mai detecta nici o miscare a unui corp cald. Tot lentila asta, prin forme speciale, permite realizare de functii diferite: detectie de tip perdea, volumetrica... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Revin cu o specificatie despre IR-ul din postul precedent la "IR/UV", care este Near IR adica infrarosul apropiat si nu radiatia termala (Far/Medium IR) sesizata de senzor.Daca te referi la tabelul din pdf atunci observa ca acolo se face comparatie intre spectrul transmis de doua filtre, unul pe baza de siliciu si celelalt care e nespecificat ca si compozitie. Un link ajutator (in engleza) : http://www.glolab.com/pirparts/infrared.html De aceea am facut referire la germaniu ca material folosit pentru fereastra/filtru.Pana la urma producatorul alege ceea ce i se pare cel mai convenabil economic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum