vfp_marius Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 pentru 0000 am citit in mesajele de mai sus si am vazut ca ai soba pe gaz , deci ai gaz metan racordat in casa , de ce nu folosesti un instant pe gaz e foarte eficient si nu prea pretentzios , eu am unul de 22 kw utili aprox si ncalzeste cam 9 litri pe minut aprox la 60 grade , se gasesc acum mai pe oriunde . serpentina din interiorul lui nu trece de 3 metri liniari si doar 1 metru contzine aripioare de radiator , un instant ar fi ideal pentru ceti trebe , mai mult de 500 ron nu e . Link spre comentariu
0000 Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Ok..partea din serpentina cu aripioare este incalzita direct de flacara?..sau toata serpentina este incalzita direct de flacara? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 partea din serpentina ce are aripiorare sa zic , este incalzita direct de flacara , flacara fiind la o distantza de max 20 cm iar restul serpentinei este lipita pe peretele alturat al instalatziei , daca vrei iti trimit niste poze cu incalzitorul serpentina mai exact si arzatorul . dar aici nu pot atasa poze mai mari dami o adresa mail la care sa le trimit daca vrei si ceva poze . Ok..partea din serpentina cu aripioare este incalzita direct de flacara?..sau toata serpentina este incalzita direct de flacara? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 oooo daca vrei neaparat apa repede si multa fara consum mare de energie ,vreau satzi zic ca cele 2 bratze de lemne pe care le bagai pe foc sa incalzesti ceva apa o mare parte din energie o pierdeai pe cos , si cam asa se intampa cu mai marea majoritate a sobelor clasice , incearca daca te pasioneaza o alta inventzie a lui traian vuia nu avioane , ci generatorul de aburi a lui vuia , poate iti place ami mult ideea http://www.bar.acad.ro/tvuia/gen/gen54.html ai aici generatorul la pagina 55. cauta si pe google despre generatorul de abur poate gasesti mai multe . Link spre comentariu
0000 Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 ok..astept poze de la tine pe privat Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Problema veche... Intre cele 2 alternative (fie investitie adesea destul de consistenta, in aparate ceva mai performante produse industrial sau diverse improvizatii de tip "do it yourself", a carui "performanta" semnificativa e pretul scazut, dar sufera la capitolul randament...), alegem, desigur solutia "ieftina", care insa e adesea (mult) mai scumpa pe termen lung...Parerea mea e ca varianta optima se situeaza undeva pe la mijloc: nici solutiile ultra-ieftine, dar costisitoare in functionare din cauza pierderilor mari, nici "ultimele noutati", la preturi de moft, adesea imature tehnologic si cauzatoare de batai de cap cu reparatii si certuri cu cei care ar trebui sa asigure garantiile...In clar: randamentul maxim e dat de un cazan industrial (cu sau fara gazeificare); pentru randamentul transferului, circulatia cu pompe (nu termosifon); aceasta reduce necesitatea ca amplasarea cazanului sa fie in cel mai jos punct (adesea imposibila in lipsa subsolului). La capitolul materiale, eu sunt un fan al fontei (vezi instalatia originala de incalzire de la Peles, care implineste in curand un secol!!!) Progresele tehnologice au ridicat insa considerabil calitatea radiatoarelor din tabla, care au devenit o alternativa atragatoare (mult mai ieftine si usoare).Desi mai discrete, elementele de automatizare permit functionarea eficienta si economica: cronotermostatul de ambianta, termoregulatoarele in locul robinetelor pe calorifere, termostatele de comanda a pompelor. Unele trebuie cumparate, altele pot fi realizate si personal...Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum