Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

as vrea sa fac o centrala pe lemne care sa produca si apa


Vizitator ionut_ndi

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 0000

    6

  • vfp_marius

    5

  • nelu57

    1

  • ollync

    1

Top autori în acest subiect

  • 1 lună mai târziu...
Vizitator marius_vfp

sunt boilere de apa menajera mixte pe curent si pe agent termic , ele se conecteaza la centrala termica , au un termostat care da drumul la curent cand e temp, scazuta , in interior are o serpentina care iti incalzeste apa , si o supapa de sigurantza in cazul cand presiunea creste , dar nu cred ca e cazul la o supapa atat timp cat agentul termic din spirala nu sare de 90 care e tot apa din cazanul termic , dar pt. sigurantza se pune o supapa , am vazut in dedeman un boiler asemanator ,fratele meu insa a "tunat" boilerul electric , a scos rezistentza electrica din boiler si in cpacul altei rezistentze arse a montat o tzeava in forma de u cat lungimea biolerului in care a bagat agent termic din centrala pe lemne , temperatura nu crestea prea repede dar ajungea aproape de temperatura agentului termic din cazan ,

are cineva asa ceva

Link spre comentariu

adica vrei centrala pe lemne care sa faca apa din caldura? :101 glumeam, fii mai explicitpoate vrei centrala pe lemne care sa circule si apa calda/ eventual si pentru dus..

Link spre comentariu

eu zic ca se intzelege cea a vrut sa zica , imaginatziva cum ati putea baga un calorifer din instalatzie intro cada cu apa rece normal apa din cada se va incalzi e o comparatzie stupida dar pe intzelesul tuturor ,cam asa se produce si apa calda menajera intru boiler pe agent termic nu electric , in desenul facut de el nu mai trebuie pompa de recirculare si vas de expansiune ele sunt deja instalate pe centrala , boilerul trebuie doar conectat la instalatzia centralei pe tur si retur , plus un rubinet care sa inchida sau deschida circuitul ,, sau de reglare a debitului prin boiler . sper ca pe mine sa ma intzelegatzi . :nas:

adica vrei centrala pe lemne care sa faca apa din caldura? :101 glumeam, fii mai explicitpoate vrei centrala pe lemne care sa circule si apa calda/ eventual si pentru dus..

Link spre comentariu

Sper sa nu se supere initiatorul acestui post, dar cam aceleasi intrebari as avea si eu de adresat celor care au realizat aceste centrale home made, la care as vrea sa incerc sa ii pot adauga si functia de producere a apei calde menajare. Pentru inceput, dispun de un boiler (cred ca asa se numeste), pe lemne, care inca il folosesc la baie pentru apa calda. Cam cu 2 brate potrivite de lemne incalzesc destul de bine o cantitate cam de cca.150l apa. As vrea sa incerc sa il montez intr-o soba de teracota cu gaze naturale (ca in desen). Este posibila termosifonarea la modul in care am dispus boilerul in desen?. Astept raspunsuri si sugestii.

 

http://tinypic.com/r/bj7nfm/5

Link spre comentariu

Sau daca nu este posibila termosifonarea in modul in care am asezat cazanul respectiv (daca prin termosifonare timpul si/sau consumul de gaze este mai mare pentru incalzirea apei), m-am gandit la montarea unei termocuple care sa actioneze un releu montat la pompa de recirculare, si in momemtul in care apa din primul vas s-a incalzit la temperatura setata, sa porneasca pompa care v-a recircula STRICT cantitatea de apa din vasul nr.1, in vasul nr.2, inlocuind-o cu apa din vasul nr.2, care are o temperatura mai scazuta, acest ciclu repetandu-se pana aproape de uniformizarea diferentei de temperatura a apei din cele 2 vase.

 

 

http://tinypic.com/r/usdja/5

Link spre comentariu

1)Nu prea pricep ,de ce vrei sa pui doua vase?Parca te complici fara rost.2)S-ar putea sa faca ACM,dar de incalzit ???....dupa ce ai ACM la 80 de grade.Eu am o teorie :Daca o soba de teracota are putere suficienta sa mai incalzeasca si alte incaperi ,sau sa faca si ACM inseamna ,ca a fost construita prost,in sensul ,ca are randament scazutDaca vrem sa facem o soba de teracota ,care sa aiba si alte roluri,la acelasi pret mai bine cumparam o centrala,care se fabrica in serie si e calculata,nu sa ne incredem orbeste in stiinta unor sobari,care ,poate au experienta,dar s-ar putea sa capete experienta pe banii nostrii sau pe randamentul sobei noastre(soba,care in toate cazurile va fi un prototip)

Link spre comentariu

Astfel de boilere se mai numesc si schimbatoare de caldura.Daca ai o centrala termica pe combustibil solid poti construi un schimbator.Mai exact din turul instalatiei de incalzire mai iesi cu o teava care alimenteaza cu agent termic o serpentina aflata in interiorul boilerului (e ca si cand ai mai avea un calorifer pierderea calorica nu e foarte mare probabil nici nu vei sesiza).Dar probabil cel mai bine cumperi unul(are si incalzire electrica).Cele mai bine serpentine se fac din teava de cupru.Cu cat teava are un diametru mai mare si mai multe spire vei avea un transfer de caldura mai bun si mai rapid.Asta insa implica o instalatie cu calorifere(pt ca daca construiesti doar o simpla soba nu cred ca ar avea mare randament)

Link spre comentariu

1)Nu prea pricep ,de ce vrei sa pui doua vase?Parca te complici fara rost

 

Ma gandeam ca vasul mic sa aibe caracteristicile unei serpentine, adica volum mic de apa si suprafata mare de incalzire.

 

2)S-ar putea sa faca ACM,dar de incalzit ???....dupa ce ai ACM la 80 de grade.

 

Pentru inceput am facut doar referire la rolul de producere a ACM.

 

Este cumva posibila montare acelui boiler in interiorul unei sobe (in modul in care l-am desenat eu sau in alt mod), sau trebuie sa fac o serpentina din teava de cupru pe care sa o montez in soba, si boilerul sa il folosesc doar pentru stocarea/recircularea apei calde, pe care o pot folosi si pentru incalzire. Astept ideii,sugesti (eventual desene).

Link spre comentariu

salut hai s ne gandim logic daca boilerul a fost conceput din start pentru ACM si are cam 150 litri ma gandesc cum ai putea sal bagi intro soba de teracota , nu prea incape , si cred ca randamentrul va fi mult mai mic , trebuie incalzita si soba , sau apa din boiler nu va ajunge la temperatura dorita , vara cand vrei apa calda ce faci , incalzesti soba din camera sa te coci de cald si dormi afara in hamac? am vazut in schimb , la un prieten 2 stingatoare mai mari puse intro soba pentru incalzirea apei utila la 2 calorifere din camerele vecine , randamentul era destul de bun dar lemne la greu . mai bine o centrala stas din fabrica cum spunea cineva mai sus :da .

Sper sa nu se supere initiatorul acestui post, dar cam aceleasi intrebari as avea si eu de adresat celor care au realizat aceste centrale home made, la care as vrea sa incerc sa ii pot adauga si functia de producere a apei calde menajare. Pentru inceput, dispun de un boiler (cred ca asa se numeste), pe lemne, care inca il folosesc la baie pentru apa calda. Cam cu 2 brate potrivite de lemne incalzesc destul de bine o cantitate cam de cca.150l apa. As vrea sa incerc sa il montez intr-o soba de teracota cu gaze naturale (ca in desen). Este posibila termosifonarea la modul in care am dispus boilerul in desen?. Astept raspunsuri si sugestii.http://tinypic.com/r/bj7nfm/5

Link spre comentariu

Ok..deci boilerul este prea mare pentru a incapea in soba. Acum alta intrebare...stiti cumva cum se dimensioneaza (sau calculeaza) o serpentina pentru a obtine ACM si/sau apa calda pentru a incalzi niste calorifere.Folosirea acestui sistem se face numai pe timp de iarna, atunci cand se foloseste soba pentru incalzire.

Link spre comentariu

exista un forum specific de amenajari pt case/gradini, etc unde se gasesc destule informatii despre problema care te intereseazanu stiu daca pot pune adresa aici....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări