Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

audio fără fir...

MifTy

Postări Recomandate

m-am gândit vre-o 10 minute unde s? bag "solicitarea" asta, ?i având în vedere c? "sursa" o s? fie 90% sigur exclusiv pc-ul, am decis s-o bag aici...deci, problema se pune a?a:- am nevoie de "ceva" care s? transmit? f?r? fir semnal audio din pc la un receptor oarecare, de unde s? bag în c??ti.- special am zis "f?r? fir", nu "wireless" ca s? nu fie vre-o confuzie între deja disponibile sisteme audio de genul pentru pc- nu e nevoie de hifi, e suficient? o calitate care s?-mi permit? s? urm?resc un film f?r? s? bag boxele...- a? fi putut pune fir, dar am 2 copii mici, ?i... b?nui?i voi ce s-ar petrece din momentul în care ar z?ri firul ?la!!! :rade: - am la dispozi?ie un bluetooth... doar c? am dat un search pe forum, ?i am v?zut c? nu e prea u?or de lucrat cu modulele bluetooth. o casc? bt iese din discu?ie: la urechea mea "aia bun?" un amplificator suplimentar se impune, iar c??tile cu pricina au putere mic?, ?i mai sunt ?i subminiatur?, deci destul de greu de umblat în ele, a?a c?... nu mai pomenesc de pre?...- infraro?u ar fi o idee, dar apar probleme cu alinierea, etc...- m-a? gândi la modulator fm, doar c? nu am nici cea mai mic? idee dac? apar interferen?e cu pc-ul...sugestii??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• MifTy

3

• Th3_uN1Qu3

2

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

la un modulatorr FM cu un BA1404 - sigur nu ai probleme (testat).in bucatarie inca nu am bagat TV (si parca nici nu imi vine sa bag) si uneori mai pun mizica la radio de la PC

nici cu un emitator cu un BC nu sunt probleme de interferente dar dar al meu era cam instabil (cam la orice parametru termic/electric)

tot in sectiuna aceast am recomandat (la cei cu dare de mana)v sa ceva :

http://www.gadgetgrid.com/2008/03/10/wh ... bluetooth/ (eu am gasit la 130? fara transport :speriat )

http://www.gadgetgrid.com/2008/11/26/wi ... o-vga-kit/

( dar sigur costa mai mult ca un BA1404 si cateva piesulici)

Link spre comentariu

Un modulator FM simplu se mai poate construi si ca AICI.

Mai merge varianta cu modulator fm auto, s-ar putea alimenta din 12V direct de la PC, eventual mai filtrat putin. Apoi la receptie un radio mic + casti.

Totusi, exista casti fara bluetooth, prin radio, care fac exact asta. Eu am o astfel de pereche pe 433MHz de foarte mult timp, m-au servit exact la ceea ce se doreste aici, plus ascultat muzica oriunde in casa fara sa deranjez. Pe vremea aia nici nu cred ca se inventase mp3playeru....

Observ ca acum se gasesc in multe variante, cu preturi de pe la vreo 20 si ceva de lei. Ca sa nu fac publicitate, recomand o cautare pe google dupa "casti fara fir radio".

P.S. stiu ca la un moment dat erau si unele prin IR. Nu sunt deloc bune, o intoarcere a capului pierde deja semnalul....

Link spre comentariu

thefirstdj, sun? minunat, dar nu are sens.

întâi c? nu am mac. nici parale pentru el... ?i nici de airport!! :rade:

apoi nu am un auz prea bun, iar la nivelul meu "normal" bateriile se duc cât ai zice "miau" (de-asta am renun?at la solu?ia "c??ti bluetooth", nu era numai c? sunt frumu?el de scumpe, mai însemna ?i c? m? puneam pe cump?rat baterii pân? ame?eam).

în fine, ambele (pc-ul ?i c??tile) sunt în aceea?i camer?, unde am prize, deci un mic amplificator de c??ti care s? ofere un nivel ok pentru mine nu e o problem? (un cmoy, de pild?).

problema se putea rezolva imediat pur ?i simplu punând un cablu de vre-o 3-4 metri... îns? d?deau copii peste el!

cu un modulator FM, fie home-made sau de cump?rat, mai am ?i bonus c? pot seta radioul din buc?t?rie/baie/vecini s? prind? semnalul...

m? gândeam ini?ial la AM, mai ales c? nu prea mai exist? sta?ii comerciale pe modula?ia asta, dar am renun?at, pentru c? nu am aparatele de m?sur? necesare pentru alinierea emi??torului...

Link spre comentariu

Emitator AM poti face si cu un amarat de 555, care nu necesita aliniere mai complicata decat ajustat un semireglabil + cautarea pe scala radioului. Insa baga la armonici de umple toata banda cu copii distorsionate ale semnalului emis, deci e nevoie de filtru inainte de antena. O alta problema cu banda AM este ca apar foarte multe interferente de la aparatura casnica.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

am vazut in acest topic ca ati alimentat un modulator de masina direct de la pc . Nu sunt probleme ? As vrea sa fac si eu ceva asemanator dar sursa care vreau sa o folosesc scoate la 12v 18 si 3 amperi , sigurana modulatorului de 1/2 amperi . Nu o va praji ? sau direct modulatorul?Pe 18 amperi am un Blaupunkt si ma gandesc pe 3 sa pun acel modulator .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări