Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare LCD versus televizoare OLED

Postări Recomandate

Au aparut in sfarsit pe piata romaneasca televizoarele OLED sau LED Tv dupa denumirea autohtona. Preturile mi se par cam piparate in comparatie cu Germania unde un tv OLED este la acelasi pret cu un LCD. Daca doriti putem dezbate in acest topic avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de televizoare.Unul din avantaje este lipsa invertorului si a lampii continute de tv-urile LCD. Consum mai redus cu pana la 40% fata de un tv LCD cu aceeasi diagonala (dupa specificatiile vanzatorilor de la noi). Alte avantaje sunt culorile mult mai naturale, negrul pur, unghiul de vizibilitate mult mai larg decat la LCD.Pe piata romaneasca au aparut deocamdata doar Sharp, Samsung si LG cu tv-uri OLED. Eu inclin spre Sharp care culmea, e mai ieftin decat LG sau Samsung si are inclus un tuner DVB-T Mpeg4/H264. Binenteles ca toate modelele sunt Full HD 1080P. HD Ready (1366/768) nu se mai foloseste la tv-uri OLED, doar la LCD-uri si plasme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• whitesnake

4

• madkat

1

• gica70

1

• sorinpavel

1

Top autori în acest subiect

Nu exista TV OLED pe piata (sau nu la dimensiunile care sa merite numele de TV). LED TV si OLED sunt ceva absolut complet diferit. LED TV este tot un TFT/LCD. Displayul OLED (Organic LED) este cu totul altceva decat displayurile TFT/LCD sau decat cele LED TV.Diferenta panelurilor LED TV fata de cele TFT/LCD conventionale de pana acum consta in constructia backlightului (LED vs CCFL).Unghiurile de vizibilitate si timpul de raspuns la TFT/LCD si la LED TV sunt determinate de panelul (matricea) TFT/LCD in sine si si nu de sistemul de backlight. Chiar si gamutul de culoare specificat este determinat -partial- de panel datorita filtrelor de culoare incluse in celulele LCD, insa influenta importanta are bineinteles si spectrul generat de backlight, gamutul rezultat fiind combinatia celor doua.

Link spre comentariu

Relama

este cel de mai sus si se pare ca singurul la Reclama

Insa nu prea semana cu un TV, diagonala de numai 11" (28 cm), rezolutia nativa a diplayului OLED este de 960 x 540 iar pretul...

Probabil ca peste vreo 2-3 ani sa fie ceva mai mult de ales, pana nu se manifesta concurenta care sa conduca la scaderea preturilor, nu merita.

------------------------------

edit zvasile

http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=17653#p17653

Link spre comentariu

interesant subiectul.Ce nu am inteles eu pana acum - daca backlightul face diferenta - cum se pot obtine tv-uri atat de subtiri cu tehnologia led? "Banda" de led-uri nu este pozitionata tot jos?De ce este asa mare diferenta de imagine? Pentru ca la LCD-urile de laptop iluminate led nu e mare diferenta fata de cele cu CCFL... in afara de consum.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Ideea e de ce te intereseaza diferenta?Vrei sa cumperi?Problema e ca daca esti cinefil(si aici vorbesc de cinefil nu de aia care vad filme in format AVI,DIVX etc,ci de formate calitative,DVD,BLUE-RAY etc),trebuie sa cauti in alta parte calitatea.Vei vedea ca orice cinefil inrait(citeste rewiew-rile internationale)va fugi de LCD cat si de LED sau OLED TV.Orice cinefil inrait va alege Plasma sau Proiector;in special Proiector daca vrei calitate.Eu unul sunt cinefil de cinema...Am studiat aceeasi problema care o ridici tu aici in acest topic,cu vreo 3 ani in urma(pe langa faptul ca am vandut LCD si Plasma,le-am butonat non-stop,diverse marci);am citit revistele Audio-Video,am citit articole,forumuri si tot felul de rewiew-uri de pe net,am vizoinat LCD-uri,de curand am studiat LED TV-urile,am vizionat plasme,am studiat proiectoare si abia dupa 3 ani,am ajuns la o concluzie pe ce merita sa arunci banii daca vrei sa vezi filme si sa te bucuri de calitate.Rezultatul a fost ca daca vrei ceva mediu in calitatea imaginii,alegi plasma(cu toate dezavantajele si avantajele incluse de aceasta tehnologie) cu preturi zic eu acceptabile,desi destul de mari pt un Full-HD.Iar daca vrei Calitate pt filme,alegi Proiector(la fel cu toate avantajele si dezavantajele acestei tehnologii).Cand a venit momentul sa arunc banii,i-am aruncat pe Proiector,tehnologie DLP,desi stateam cumva in suspans(desi am vizionat suficient pe asa ceva ca sa-mi fac o parere,ca vorba aia,sunt banii mei).Sincer,nu regret deloc ca nu am ales plasma si am ales proiector.LCD si LED sunt undeva intr-o categorie pt nepretentiosi.Efectul de pixelizare e mortal la LCD.In schimb efectul de pixelizare dispare la plasma,iar la proiector la o rezolutie standard nici nu se vede la o diagonala de 2,5m proiectie.Deja la o rezolutie peste VGA se poate spune ca se vede extraordinar de clar;rezolutia DVD ofera detalii si claritate;cu cat se urca spre HD rezolutia filmului,imaginea e superclara si detaliata;la Full-HD se intelege de la sine ca vorbim de Claritate!!!Deci depinde ce vrei de la LCD si LED.Chiar si pt parabolica sau TV digital,gasesc LCD-ul si LED-ul cu diagonale peste 81 NESATISFACATOARE.Sub 81cm diagonala,DA merita LCD-ul si LED-ul desi,dezavantajele imaginii se pot vedea usor chiar si la diagonale mici.Pt pretentiosi exista Plasma si pt mai pretentiosi exista proiectoare.Oricum toate au dezavantajele si avantajele lor.Nu le mai aduc in discutie,pt ca se ajunge la alte subiecte ce tin doar de plasma si proiectoare)....PS:proiectoarele ofera un 3D superb...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

De ce n-am citit si pe aici mai demult.....Sunt derutat total....Am urmarit un LCD model LE32c530 de la SAMSUNG...fiind in top vanzari pe 2010 nu a intrat pe la ceva reduceri de pret.....asa ca....tot asteptand acele reduceri (care nu vin la acest LCD) a aparut reducere (chiar mare) la LED LG 3300 tot de 32 dar numai cu HD ready...samsungul e 1800 iar Lg e 1700...nu mai spun ca am facut deja comanda ON line la D<

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator 5hx4yqi

Salut am un televioz: Finlux Rezolutie FULL HD: 1920x1080 Contrast dinamic: 100.000:1 Timp de raspuns: 5ms Tuner digital: DVB-T MPEG2 cumparat din metro. El nu imi gaseste canale HD nici prin cautare ANALOGICA NICI DIGITALA la cea digidata imi arata ca nu are smnal. Va rog frumos sa imi spuneti daca el nu poate sau poate defect, tin sa precizez ca sunt abonat la RCS-RDS

Link spre comentariu

daca nu are DVB-C nu va prinde nimic,singura solutie fiind achizitionarea unui decodor separat...cu DVB-T nu va prinde nimic digital pe cablu,,daca se da cautare pe amicul google se gaseste... DVB-S (Digital Video Broadcast - Satellite) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin satelit DVB-T (Digital Video Broadcast - Terrestrial) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin radiofrecvenţă, pe cale aeriană DVB-C (Digital Video Broadcast - Cable) - standardul de transmitere a programelor TV/radio/alte fluxuri de date prin infrastructura cablu TV (CATV)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări