moro Postat Iulie 9, 2005 Partajează Postat Iulie 9, 2005 buna ... sa nu zica careva ca is nesimtzit si nu caut pe forum :lol: dar de 3 zile tot ma uit prin subiecte noi si nu prea am gasit mare lucru :( caut un amplificator cu tranzistoare ce sa scoata intre 80 -100W RMS pe 8 men nu am gasit .... majoritatea is cu shtifturi de TDA7294 .... :( stie careva ? io am gasit ceva aici http://www.electronics-lab.com/projects ... lifier.gif dar tare mie mie ca schema aia e gresita acolo nush ce sa fac avetzi voi vreo schema? ps:amplificatorul acesta vreau sa il folosesc pt partea de medii-inalte la un sistem 2.1 de care sa mai discutat la ,,Audio Pt Pc'' sau sa fac cu TDA7294? hellp me ca am ajuns intrun stadiu in care nu mai stiu ce sa fac :cry: Link spre comentariu
ghettoman Postat Iulie 9, 2005 Partajează Postat Iulie 9, 2005 pentru medii-inalte tda7294 face o treaba foarte buna Link spre comentariu
cos22tm Postat Iulie 9, 2005 Partajează Postat Iulie 9, 2005 eu caut schema amp 100...150Wrms @4ohm cu mos-fet si nu gasesc pe forum-ul asta :roll: Link spre comentariu
moro Postat Iulie 9, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2005 multzam fain :roll: Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 dar tare mie mie ca schema aia e gresita acolodap, aia e gresita....la E comun Q4-Q5 nu trebuie traseul ala de la E la B..in rest pare bunaeu parca mi-as face totusi un altceva decat cei 50W ai lui 7294...ceva sa sune mai "cald" ...eu caut schema amp 100...150Wrms @4ohm cu mos-fet si nu gasesc pe forum-ul asta.in clasa A nu vrei ???http://www.ptsoundlab.com/transistors/a ... /aleph.htm Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 Mai e cel putin o greseala. Semnalul din diferentialul de iesire nu pare sa iasa pe nicaieri spre driver. De asemenea conexiunea aia Q3 si Q2 nu prea are sens.Cirip Link spre comentariu
moro Postat Iulie 10, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2005 i knew there was a problem :wink: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 Mie personal schema aceea mi se pare total aiurea. Iti recomand sa nu o faci , alege alta.Suspect:Tranzistorul Q3 care ar trebui sa fie NPN.Fire puse alandala asa cum a zis moderatorul de mai sus si cel din colectorul lui Q4Ces cu diodele acelea D7 D8 R4 R23- ce cauta acolo.Ce rol are rezistenta R6 dintre masa si -vcc -e o prostie sa pui o asemenea rezistenta.....Parerea mea este ca este o schema care nu va functiona corect din start.Este o schema care personal nu inteleg cum functioneaza. Pina si protectia la suprasarcina are piese in plus care mai mult ca sigu ca o blocheaza.M-as bucura tare mult daca cineva m-ar contrazice si ne-ar explica cum functioneaza-personal nu cred ca exista nimeni in masura.Personal am constatat ca shemele unor statii se dau din start cu unele greseli ca sa nu poata fi facute de incepatori. Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 R4 si R23 daca nu ma insel sunt ca daca se depaseste puterea, deci daca intra protectia in functiune curentul sa nu ramana la valoarea lui maxima ci sa revina la 0, lucru folositor.... Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 Nu vreau sa te contrazic CSL numai ca la protectiile care le-am vazut pina acuma nu au ce cauta. Si nu vad cum ar aduce semnalul la 0 cind se depaseste puterea intrucit nu sunt legate la iesirea statiei ci la tensiunile de alimentare. M-am dus si m-am uitat intr-o carte in care sunt explicate schemele de protectii la statii(sa vad poate nu am retinut eu toate tipurile de protectii).Am gasit doua tipuri:-cu limitarea curentului de iesire-cu aducerea curentului la 0In schema de mai sus daca s-ar scoate D8, D7, R28 si r4 si r23 ar rezulta schema de protectie cu aducerea curentului la 0.Concluzie ori sunt puse anapoda ca sa strice functionarea statiei ori au alt rol pe care eu nu il stiu.Dar in schema aceasta apar prea multe ciudatenii ca sa fie o schema functionala. Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 Dar in schema aceasta apar prea multe ciudatenii ca sa fie o schema functionala.asta sunt de acord, si oricum ziceam parca..pt ca nu mai stiu exact cum era.. dar stiu ca la un fel de protectie aveai niste rezistori de la alimentare pe bazele la tranzistorii care sunt de la prtectie... o sa caut cartea sa vad exact, dar rezistorii aia erau sigur... Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 cauta in revistele tehnium pe 1985- e in doua numere succesive pe anul respectiv-este acolo o schema a unui student de la acea vreme pe care am reprodus-o de multe ori si permite si sa dublezi numarul finalilor pentru a scadea impedanta de iesire si cresterea puterii, ca sa nu mai spun ca este explicata acolo si functionarea in amanunt.este super testata si poti inlocui tranzistorii cu echivalente dupa bunul plac fara sa functioneze aiurea. Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 vezi o schema asemanatoare ( adica clasica) la http://www.geocities.com/pa_schematics/100W120W.html pe asta l-am facut eu , merge pe un subwoofer de 4 ohmi si scoate ( pe osciloscop ) 75V varf la varf fara sa turteasca deloc sinusoida...finalii sunt vreo 50-70 de mii bucata si nu prea se pirateaza fiindca sunt darlingtoane romanesti vechi de cand lumea...e o schem afoarte robusta si se duce bine si aproape de 0 Hz datorita reactiei...adica C4 chiar e cat scrie :wink: Link spre comentariu
cos22tm Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 "Sorry, this site is temporarily unavailable! " :roll: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 Pai schema de care zice bolek am facuto si eu si merge super.Numai ca finalii nu sunt rominesti-nu stiu de unde ai inpresia asta.Eu am facut-o aprox acum 5 ani si a trebuit sa astept finalii la comanda o luna si mi s-au adus finali philips.Statia scoate pina la 250W RMS cu citeva modificari pe o sursa de alimentare 2x50V.E o schema simpla da buna eu o recomand tuturor. De asemenea trebuiesc puse pe ici pe colo rezistoare de 05W iar rezistoarele acelea de 1ohm 9W sunt insuficiente ca putere si de valori prea mari(maninca prea mult din puterea statiei)De asemenea finalii se recomanda cu extensia C nu BOricum schema nu duce la 0 HZ cum zice bolek-face valuri la difuzor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum