Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indrumare pentru un ceas cu ds1307

vasile eugen

Postări Recomandate

da...a fost singurul capitol din datasheet care l-am citit cap coada inainte sa ma apuc si sa revin la tabele pentru a intelege bine fiecare etapa. eu o sa ma opresc aici cu evoluta proiectului pentru ca isi indeplineste satisfacator scopul. cat despre problema cu LCD-ul se va elucida cand o sa am suficient timp si nevoie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

10

• vasile eugen

5

• nana

3

• yo6pir

1

Top autori în acest subiect

dupa ce m-am stresat cateva seri am ajuns la disperare cu afisajul. m-am enervat si am zis sa incerc softul din link-ul dat de "vasile eugen". si bine am facut. merge ceas :)am adaptat traseele la circuitul din link. foarte probabil librariile folosite de mine aveau scapari ori legate de BUSY FLAG ori de timming. daca o sa am timp de hardcode sau sa "adaptez" substratul la nevoi sau nevoile la substrat o voi face. important e ca am ceva functional desi usor limitat (lipsa calendar) si insuficient personalizat. important e ca am invatat I2C (TWI) fara mult stress. multumiri si la mai mare :)

ca display ai folosit cele cu leduri ?
Link spre comentariu

LCD! cred ca e a treia oara cand mentionez. in prima varianta am folosit 7 segmente pana am prins spilu la I2C (era si attiny2313). dupa aia mi-am dat seama ca am disponibil LCD si am schimbat afisarea si chiar si microcontrollerul trecand la atmega8pe attiny2313 am folosid o librarie luata de pe net pentru implementare i2c software. pe atmega am folosit suportul TWI

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări