Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini sursa comutatie 12VDC-12VDC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am desfacut sursa de 12V/1A care o am si mam gandit daca pot sa mai pun un bobinaj peste celelalte originale, si de acolo sa fac 12V/200mA, printru stabilizator, dar problema este , ce VAC trebuie sa am ca sa in CC fara stabilizator sa am undeva la 20V, ca sa stabilizeze bine 7812!Iar problema consta in faptul ca nu stiu cate spire are secundarul, ca sa fac inca un bobinaj la fel sau cu cateva spire in plus!Cum as putea afla?Sursa cred ca este Fly-back! Poza mai jos!Ce sfaturi imi dati?Ajunge 1A pentru tot grupul de CI-uri? 2 IR,2 optocuplere si 1 SG?La optocuplere vreau sa transform din 12V (IR) 5 V pentru ele cu un 7805!Iar pentru SG sa folosesc bobinajul care vreau sal fac!

Link spre comentariu

Cum ne sincronizam :da .chiar ieri m-am apucat de modificat o sursa in comutatie flyback pentru statia de lipit....Daca vrei poti si sa-i cresti puterea pana la 50 % in cazul in care crezi ca comanda va consuma mai mult dar nu va fi asa..un ir consuma un curent mediu cam de 200mA.Pentru inca un bobinaj de 12 volti fa sa zicem 10 spire si masora tensiunea continua si tot asa pana obtii ce vrei....ai grija mare la izolatie intre bobinaje...

Link spre comentariu

O sa incer cu 10 sp, iar daca tensiunea continua este intre 18-25v atunci ramne asa ca folosesc stabilizator!Nu vreau sa fierb cooperul de mai multe ori, daca am sansa sal desfac fara sa sparg ferita ar fi bine, dar a doua oara nu risc!Oriucm mersi mult de sfat! deci 12W imi ajunge sa alimentez tot grupul de CI-optocuploare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări