Cilibiu Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Vreau sa fac o mini sursa comutatie foarte simpla, intrare 12VDC iesire 12VDC/500mA-1AEu vreau sa o folosesc pentru separare galvanica, din sursa de tensiune 12V va avea contatct cu reteaua, iar din aceasta sursa vreau sa am 12V care nu are contact cu reteau adik un fel de separare galvanica!Voriam sa ma orientez dupa un fly-back dar cu 2 tranzistoare, adik exact ca cele din sursa atx care au 5VSB!Eu am o schema de genu dar vreau sa fie si optocuplorul inclus in acea schema, ca vreau ca acei 12V sa fie foarte stabili!Sau cu un CI UC3844! stiu ca mai am ceva echivalente! dat rebuie sa ma uit!Sau ce ziceti de poza de mai jos? eu vreau sa o fac pe GND si +12V, ce trebuie modificat? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 e ok...pentru simplitate poti folosi si un ci specializat ca fsdm311.Daca vrei sa folosesti sursa asta pt alimentarile de la sursa mare este totusi necesar un stabilizator liniar sau un filtru pi pentru un riplu extrem de mic..din pacate sursele in comutatie pot interectiona intre ele si vei avea zgomote,de aceea eu zic sa ramai la transformator. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Eu nu mai vreau sa lucrez cu transformatoare de retea din cauza zgomotului produs de ele, mai ales noaptea, am o alarma de beci si vreau sa zic ca e un stres din noapte in noapte!Eu mai am o sursa de DVD-player, dar sta prost cu Curentul, adik la 12V am doar max 200mA, oare pot sa o modific sa scoata mai mult curent? Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Zgomot produs de transformatoare? Ce transformatoare? Ce om cu 2 maini stangi le-a construit de au zgomot? Un transformator construit ca-la-carte nu are voie sa scoata nici cel mai mic zgomot , fie ca e idle sau in sarcina maxima. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Sa nu mai zic ca e vorba de 12w,nu de cine stie ce sute de w Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Traful este dintrun incarcator! are vreo 20w, sincer vibreaza carcasa si fara un pic de consumator, se aude acel bazait, sunt sensibil la sunete noaptea, alti nici nu aud, dar eu il aud, poate am auzu mai fin,a cum nu stiu exact problema, traful este lipit de carcasa si daca pui mana pe ea simti mici figrati, si noaptea aele vibrati sunt amplificate de carcasa in care e si de masa pe care sta! Eu propriu zis scos din carcasa nul aud, nici cu urechea langa el! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Pai cumpara si tu un traf mai calumea... Trafurile din incarcatoare nu sunt facute sa mearga non-stop..sunt facute sa mearga unpic si gata Te scarpini cu mana stanga la ureceha dreapta cu sursa in comutatie. Poate o faci sa tiue,sa vezi atunci deranj Dar alegerea e a ta Dar acum nu inteleg ce vrei tu sa faci in topicul asta Eu am inteles asa din primul post: Ai o sursa 220-12vcc cu legatura galvanica(pui mana si te curentezi) si de aia vrei sa construiesti o sursa in comutatie de la 12vcc la 12vcc,dar care sa aiba separare galvanica. Si pt asta sa folosesti schema unei surse de 5vsb dintr-o sursa atx,care se alimenteaza la 300vcc si are separare galvanica. Chestia asta m-a lasat fara cuvinte...numai la "energie alternativa" am citit chestii asemanatoate ca exprimare si logica Te rog ca de acum incolo sa fi mai concis in exprimare,sa zici din primul post exact ce anume vrei sa faci cu toate amanuntele(nu sa te intrebe fiecare dar dc..dar aia cum e etc) ca altfel o sa sterg posturi. Mai toate posturile tale sunt asa...ia-o mai incet,respira inainte sa scrii Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 eu vreau sa o fac pe GND si +12V, ce trebuie modificat?Ia mai citeste inca o data primul post sa vezi ca am zis ca vreau sa o modific pentru 12V! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Sa-mi bag picioarele daca are rost sa-mi bat capul! Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Io am in camera traf de 5kva care nu bazaie deloc si bazaie jucaria aia de 20va La ce era folosit acel incarcator de are traf de 20w? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Nu stiu la ce era folosit c ami la dat un prieten, are 30V si 0.5A!Dar am zis clar ca nu bazaie daca il scot din carcasa!Doar cand e in carcasa si mai ales daca sta pe masa cu contact direct! adik fara picioruse de burete! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Pune ceva material absorbant de vibratii intre carcasa si masa. O carpa impaturita,folie de se pune sub parchet etc Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Imbiba traful cu super glue si lipestel pe o garnitura moale..eu asa am procedat caci si eu sunt supersensibil la zgomote si acum numai aud nimic :smt055 Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Buna ziua. Domnule Cilibiu, transformatorul care bazaie la putere mica sau fara sarcina nu este transformator, este masina de generat vibratii si se pare ca este prost facut. Decat sa iei un traf. de la un "prieten" si sa mai faci inca un montaj, ca "poate merge", mai bine iei un traf de la magazin, ii pui o sarcina echivalenta consumatorului dumitale si inainte de a construii 'jdemii de montaje, il lasi in priza, peste noapte, in locul unde se auzea cel mai tare vibratia. Daca si acesta face sgomot, te duci la magazin si il schimbi. Un trafo. bun nu trebuie sa sti ca este in priza. Scuza-ma ca am facut "spume" timp de 50 de ani de electronica nu am lucrat cu trafo. care bazaie. Spor la treaba. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Mersi mult de sfaturi!Acum putem reveni la subiectul topicului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum