Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru audio digital Vs filtru audio analog

dragon82

Postări Recomandate

Banuiesc ca Tiesto sau Armin Van Buuren,ori Schiller nu au mai studiat atata electronica pt a sti ca vinilul e net superior si al folosi pt muzica electronica de calitate.Pai de unde sa stii diferenta intre mp3 si CDDA sau altele,ca numai cu mp3 iti merg castile la telefon.Hai nu mai da dume rasuflate si nu mai compara mp3-ul cu CDDA sau ceva asemanator.Dar cred ca pt tine Guta si mp3 nu are nici o diferenta cu Enya sau Diana Krall in CDDA sau HDCD(ai auzit de aceste tipuri de discuri?ai ascultat sau doar faci polemica ca sa nu te plictisesti?).Este o vorba care spune ca teoria e doar 50% iar practica restul de 50%,iar concluzia e ca practica ne omoara.

cine-s aia? zgomotul lor nu face vinilul superior.Aia le folosesc(eu nu cred) de impresie ,nu ca suna muzica mai bine.Sunetul lor provine tot din sintetizatoare.Nu i-am vazut cu vioara chitara,tobe pe scena sa vorbim de dinamica,instrumente,scena ...Banda magnetica unde se afla? este tot un format analogicSpune-ne tu ce sisteme pe baza de vinil ai ascultat si ce comparatii ai facut de ai dat superioritate vinilului,dar nu fa afirmatii ca am auzit la altii ,ca asta e un forum tehnic,vorbaraia si impresiile subiective sunt pt alte forumuri.Pe unii ii omoara si teoria si practica,asa epana una alta nu-mi mai pune vorbe-n gura ca altceva am zis de mp3 si track,dar atat ai putut intelege si preferi sa folosesti limbaj de mahala ca sa pari mai viteazIgnore si eu de azi,poate ne parasesti din lipsa de activitate
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

17

• CBI

5

• Toader

5

• ahegyes

4

Top autori în acest subiect

Iar te faci intr-o ureche.Cauta pe Google!!!Vezi un concert,vezi cum lucreaza!Normal cine-s aia?Daca stiai,sau nu vrei sa stii,afli ca folosesc viniluri ca mai toti Dj ce isi fac singuri muzica,iar abureala ta cu sintetizatoarele isi are locul tot in muzica lor,dar ai vrut asa la misto sa nu stii.Zgomot?Dar tu ce fel de zgomot asculti?Maria Dragomiroiu?Fuego?Deja cand ai adus in discutie termenul de DJ(disk jokey) si tobele,vioara si chitara,ai dat dovada de toata cultura generala!!!Ai vinil?Nu!Nici eu!Dar am rabdarea sa citesc sau sa ascult pareri inainte de a eticheta totul cu Respins ca nu se incadreaza in cunostintele mele.Progresul si evolutia in gandire iti spun ceva?Eu cred ca si la tine e foarte multa vorbaraie si gogorite,asa ca nu mai scoate ochii nimanui ce vrea sa discute ceva.Zi-mi si mie ce e tehnic in ceea ce spui tu?Tot tehnoredactare se numeste!!!Sau nici asta nu o stiai?Pe altii ii omoara oftica.Nu mai incap in pielea lor de atata cunoastere...E ca si faza cu bancul ala cu banca si politistul;daca ai vazut si crezi ca sunt 0 iar tu chiar vrei ceva de pe forumul asta,atunci nu te coborai la nivelul meu si cedai,ca asa e mai destept,cel ce cedeaza,deci tot intr-o oala suntem.Da?Eu nu am prea inteles ce altceva vroiai sa spui despre mp3 si alte formate,ci e clar ca buna ziua la ce te-ai referit!!!Limbaj de mahala?Pardon...sau...Parol...Vitejii nu stau in vorbe,ci in fapte...Iar nu poti tu sa hotarasti ce voi face sau nu.E liber oricine sa deschida un subiect aici!Clar?Chiar daca tie sau altora nu le convine,poate unii vor sa discute ceva sau chiar sa invete ceva,dar nu de la tine,indiferent cata lauda iti fac unii sau la cat te lauzi cu ce stii.Lauda de sine,nu miroase a bine....Tu ce subiecte idioate ai deschis?Cu intrebari asemenea?Din cate vad eu din ce am citit eu pe aici,unii te-au facut praf la niste faze,sau cu ou si cu otet,deci aveai idei aiurea.Si ai o mare problema cu toti in general!Sa ma contrazica cineva,ca imediat dau si link-uri ca dovada.

Link spre comentariu

dragon82, ce ar fi sa termini cu porcarile astea. ma minunez de fiecare data cand citesc posturile tale ce prostii poti sa scrii. initial am crezut ca nu ai cunostinte de acustica dar din cate observ nici cunostinte generale nu ai suficiente pentru a sustine o conversatie despre muzica la modul general. Ce sa mai vorbim de viniluri si DJ.Daca in continuare ne pui nervii la incercare te rog sa incetezi. Daca nu...vezi si tu ca sunt si alte forumuri pe net, poate gasesti pe unii cu care te intelegi.

Link spre comentariu

aia 3 de i-ai enumerat fac muzica COMERCIALA electronica,cum poti evalua tu un sistem cu asa ceva?ce calitati au acele inregistrari,facute chiar pe calculator?stii cum a sunat dondaneala aia cand a facut-o omu ala?cunosc munca lor si nu ma pasioneaza,pt asa ceva nu iti trebuie cultura muzicala ca sa apreciezi,este un gen new age pt flacai care au uitat de muzica buna din vremurile apuseCe treaba are muzica populara cu ce fac aia,se pot baga in aceesi oala?da,mai ascult muzica populara,care e treaba? vezi ca iar vorbesti sa ne aflam in vorbaDa,am pick-up,da mai ascult f rar,mai mult pt ca discurile nu sunt toate de calitate si s-au mai si degradat,multe fiind mostenire,la fel ca benzile de mag.Cu ce te incalzeste asta?Subiecte idioate nu a deschis nimeni,nici ale tale nu sunt ,dar intrebarile si felul cum pui problema le fac idioate in continut.Nu ma bagam peste topicurile de acest gen daca nu o luau in balarii ,care mai mult baga in ceata pe cei care le citescAmbele tipuri de filtre cu toate subcategoriile lor au avantaje si dezavantaje.CHiar tu ai spus ca nimic nu e perfect.Apoi topicul s-a dus in balarii cu formatul analog vs digital,dar daca cautai putin inainte sa vorbim despre aceleasi lucruri poate era mai bine pt toti.TI-am spus,nu se poate purta o discutie cand nu toti stiu despre ce se discuta.Era normal ca sa aflii anterior ce sunt filtrele numerice si apoi sa compari,desi totul este pe google facut de multa vreme de ooamni mult mai competenti ca noi.Pe un forum nu poti sa primesti decat pareri subiective,in fctie de experienta sau cunostintele fiecaruia

Link spre comentariu

mai oameni buni, voi inca n-ati inteles ca fiecare sistem isi are locul lui, adica nu poti asculta armin van buuren pe lampa si horn, pentru ca pici de retard, asa cum nu poti asculta grieg in format mp3, ca se scoala dracu' ala din groapa si te sugruma cu coarda de la pian?

nu puteti compara aston martin cu opel fratilor, ca n-au nicio treaba una cu alta si n-or sa aiba in vecii veciloooorrr!!! digitalul sa stea in buzunarelul meu ala mic de la jeansi, in club, unde face ala improvizatie, si-n strategiile de marketing, unde trebuie sa existe argumentul progresului... analogul sa stea pe mobila din living si sa incante urechile oamenilor care traiesc in trecut... si asa mai departe...

deci vaca e vaca, stampila primariei e stampila primariei...

de ce se foloseste platanul in cluburi? este o stiinta, turntablism, arta de a manipula si crea sunete folosind platanul, odata cu experienta acesta devine intr-un fel un instrument, cu care un artist, DJ-ul in cazul asta, poate crea muzica, nu numai rula muzica... este o arta a stilurilor(beat mixing/matching, scratching, and beat juggling), a interactiunii, a improvizatiei... adica faptul ca e o roata mare in mijloc, e totul... de ce au facut digitale cu aceiasi roata mare in mijloc? de dragul formei?... este o traditie, nu prea are legatura cu digitalul, analogul si bull-shit-urile din spatele blocului...

de ce digital astazi? este o lume a digitalului, sunt arte ale digitalului, muzica a digitalului... sunt lucruri create special pentru digital si digitalul e creat pentru ele... citesc ce debitati si ma infior...

Link spre comentariu

Eu cred ca nu ati ascultat sisteme suficient de bune bazate pe cd, de-l blamati, cei care-l blamati.Daca transferati un vinil pe cd, si, pe un sistem bun, nu faceti diferenta intre copie si original, ce inseamna?

Link spre comentariu

Off...Dragoane...Sunt mai multe aspecte ale cuvintelor din topicul tau.Daca te referi la filtre de separare pentru difuzoare atunci putem spune cate ceva despre filtrele active in felul urmator:-alegem cateva operationale si construim un filtru activ...ieftin,fara posibilitati multiple de corectii...va trebui atasarea unui al doilea amplificator imediat la iesirea audio a filtrului activ.Deasemenea iti va trebui un RCA Y (2 buc.) sau o iesire dubla din preamplificator.Una catre primul amp si a doua catre filtrul activ.Ai grija la potrivirea valorilor impedantelor intrare/iesire,de cele mai multe ori trebuiesc modificate,unde nu se poate incep bataile de cap;atasarea unor alte etaje cu posibilitati de control a sarcinii de iesire in curent,mult mai bune,ceea ce este de dorit....mai ales la CD player-e si preamp-uri.Lungimea si calitatea cablurilor interconect are un rol semnificativ intre aceste componente.-Behringer DCX2496 (cauta-i pdf-ul si citeste un pic,pentru ca vad ca-ti place),oarecum ieftin si flexibil asupra posibilitatilor de lucru.Acolo scrie de modul cum lucreaza un DSP.Parerea mea este ca implementarea analogica a acestuia este foarte pacatoasa (l-am avut pe o perioada de timp),sursa de alimentare neperformanta si per total,acest "generator de zgomot" trebuie serios pus la punct.-TacT RCS sau asemanatoare,Lyngdorf,etc.... (unele includ si preamplificare).Sau se poate realiza pe PC cu cateva soft-uri.Unele din ele,mai incomplete,gratis,altele cu plata si mai complexe.Asta inseamna sa ai o placa de sunet extrem de performanta cu o iesire digitala catre un DAC/DAC-uri sau nu.Deasemenea iti trebuie un plug-in,aplicatie,care functioneaza ca un raspuns finit..Acesta trimite informatia catre iesiri de tip multi canal dar in timp real.Te intrebi la ce-ti foloseste.....?Cu un semnal de la un soft de genul room correction,o sa poti asculta sunetele corectate PENTRU camera ta.Adica sa faci ca raspunsul in camera sa fie in functie de dorinta,comparatia facand-o cu "raspunsul ideal",vezi camera anechoica,instrumente neamplificate....nu intru in detalii,curbe de raspuns,etc.Poti folosi,prin aceasta aplicatie,un control excelent,asa numitul bass management,puncte de crossover,egalizare,intarziere,L-pad si multe alte chestii interesante,exact in timp ce asculti muzica,dar asta necesita ca semnalul sursa sa fie "filtrat" si redirectionat catre iesiri diferite catre amplificatoare multiple,in functie de aplicatie.....(nr. de difuzoare,etc).Imagineaza-ti un crossover cu vreo 60db/octava sau mai mult.....De obicei acest soft elimina erorile de raspuns a incintelor,egalizeaza erorile raspunsului in frecventa datorate camerei si reflexiilor din aceasta,elimina erorile de faza si timp a retelelor de separate de tip pasiv sau activ.Din avantaje ar mai fi:-claritate buna a sunetului-rezolutie muzicala ridicata-frecventele joase nu mai sunt percepute ca "boom" datorate diferitelor probleme ale camerei si le optimizeaza in amplitudine si timp.-minimizeaza reflexiile ce pot fi de la suprafate asa zise "reflectoare" de sunet.Dupa cum se stie,reflexiile din camera degradeaza imaginea sunetului si ar fi de preferat reducerea lor ....prin masurare, materiale absorbante,etc.In opinia mea,acest sistem este destul de complex si nu e la indemana oricui.Deasemenea nu l-as aplica la orice tip de incinta construita cu difuzoare comerciale,uzuale.Cele de mai sus sunt doar teoretice,punerea in practica fiind destul de laborioasa,depinzand de multi alti factori....PC,implementarea soft-urilor,etc.In era digitala,un astfel de concept,ofera foarte multe chestii interesante si merita incercat....dar.... pe sisteme de incinte/amplificare care sa merite.Cat priveste vinilul vs digital....este interesant sa le avem pe amandoua deoarece destul de putine LP-uri gasibile usor fac fata unui XRCD sau a unui sidiu de la case de discuri de gen Chesky,Elusive Disc,Naim,Clarity Records,Stockfisch, Telarc sau VTL.Daca e sa mergem mai departe si sa discutam pe ce tip de sistem canta un vinil si de tipul de brat, doza, preamplificare.....ne rupem chilotii in genunchi de "ingineri" ce suntem...... :rade:

Link spre comentariu

Uite un om care gandeste,are opinii,si le impartaseste... :aplauze ..pe scurt,la obiect,clar si simplu.Asta numesc eu un raspuns-opinie referitor la unele probleme ridicate de unii si evitate de altii pe aici,facandu-se intr-o ureche de nestiutori ce sunt.Foarte interesante remarcile tale referitor la acele softuri pt PC(chiar o sa caut pe net sa vad ce gasesc) si la construirea acelui filtru activ.Pana la urma vorba ta Felixx e bine de a avea atat vinilul(cu problemele de rigoare in achizitionarea discurilio) dar si digitalul,dar in varianta in care nu detine compresie precum mp3-ul atat de drag tuturor.Pt toata lumea un CD normal e mai mult decat suficient in digital.Pt avansati se poate trece si la un HDCD.Acum asa cum spum spunea si Mariobe nu exista perfectiune nici in Vinil,nici in digital.Analogicul,hai sa-l dam undeva mai aproape de cosul de gunoi,daca vorbim de casetele magnetice,pomenite de CBI.Iar referitor la utilizarea vinilurilor pt cei ce sunt contra lor ar fi bine sa caste ochii ca nu numai DJ-ii il folosesc,desi ei sunt majoritari,dar se foloseste si in rap,hip-hop si o alta gramada de genuri muzicale,unde vinilurile completeaza sintetizatoarele,orgile,softurile de compozitie etc.Vinilul chiar poate fi considerat inima unor genuri muzicale,respectiv mixarea,fara de care nu ar exista genul respectiv,indiferent de acuzatiile lui CBI de genuri comerciale,caci pana si muzica populara e foarte comerciala.Iar ceea ce spune tot CBI marele avocat al diavolului in toate problemele ce il incomodeaza ratiunea ingusta,e ca acei DJ nu fac genul NEW AGE,daca ar sti nu ar vorbi aiurea,fiind pt flacai care au uitat alte vremuri,ci din contra e o muzica a anilor actuali,tot asa cum muzica acelor vremuri a fost a acelor vremuri.La vremea lor si ceea ce se canta atunci putea foarte bine interpretata ca muzica pt flacai ce au uitat vremurile de dinainte.Asa ca undeva vad eu o frustrare pe timpurile moderne,nu o analiza limpede a unor genuri muzicale.Nomikos pune punctul pe I cand spune ca fiecare sistem isi are locul lui in muzica,chiar daca e vinil sau digital,desi banuiesc ca si platanele utilizate pt viniluri au suficient digital in ele.Dar genul muzical care va detine superioritatea acustica va fi intotdeauna sunetul Live dintr-un concert,indiferent de care,cu scule profesionale.Nomikos ai reusit sa faci lumina in intunericul unora care nu stiu de ce se foloseste vinilul pe platane.Revin la Mariobe si la ce a spus,sustinand-ul in idei.Daca cei ce ar fi multumiti de ce au acasa atunci nu ar mai avea ce cauta pe aici in cautarea asa-zisei faze cu audiofilia pana la moarte prin experimentarea de a avea ceva mai bun.Asta chiar ca suna a frustrare pe cei ce cred ca se poate face si mai bine la niste boxe,cutii,lazi etc.Pana la urma si perfectiunea e ceva limitat la un anumit punct.E o chestie de PSI aici.De asta aceeasi pretentie o am cand pun o intrebare(poate fi idioata in masura celui care o considera asa/oglinda personala???),ca astept un raspuns din care sa pricep/invat ceva.Logic nu?Asa cum am spus si o spune si Mariobe ce rost mai are ca unii sa tina pt ei ceea ce stiu dar sa ii faca idioti pe cei ce nu stiu daca nu li se explica,iar aparitia asa zisilor stiutori tulburatori de idei decat de lamurit idei,nu e justificata si se mai supara cand li se pune pumnul in gura.Asa cum am mai spus undeva,cei ce stiu ar trebui sa invete pe cei ce nu stiu.Iar perfectiunea..la gunoi cu ea.Poate perfectiunea o putem gasi in comportamentul uman care ar trebui sa tinda spre lipsa de misto-uri,spre lipsa de atotstiutori,spre lipsa de orgoliu si aroganta in cunoastere,spre lipsa din a face din tantar,armasar pt unele greseli gramaticale in scris,spre lipsa de vedea barna din ochiul propriu,si de a vedea paiul din ochiul altora...

Link spre comentariu

Haideti sa inlocuim termenul perfectiune, cu termenul satisfactie. Satisfactia e mai simplu de dobandit... eu v-o doresc din suflet, inaintea perfectiunii... odata gasita perfectiunea, s-ar putea sa n-aveti ce face cu ea... veti fi ajuns deja ca aia din Cuckoo's Nest...

P.S. Vreti sa va innebunesc definitiv? Studiati tot ce gasiti despre acest numar 1,618, mie mi-a mancat viata... se spune ca in el gasiti perfectiunea...

cu mai multe zecimale 1.6180339887

Link spre comentariu

Vezi ca analogicul mai include si banda de magnetofon pe care unii inca o considera sus, sus.Nici cu un sistem care sa includa banala caseta mult blamata nu mi-ar fi rusine.Cred ca faci iarasi niste confuzii(poate voite, cum ziceai tu) - ,, platanele utilizate pt viniluri au suficient digital in ele'' - nu inteleg sensul, dar poate are sens in genurile de care zici?Sa intelegem ca muzici din alte vremuri nu prizezi, din motiv ca sant ale acelor vremuri demult apuse?Traiasca muzica anilor actuali!!!O mica atentie in exprimare cred ca ti-ar fi de folos si te-ar ajuta , fiind pe intelesul majoritatii.(sunetul live nu e un gen muzical, etc.)

Link spre comentariu

Da corect ca analogul cuprinde si magnetofonul,desi sincer chiar am uitat de el.Oricum cred ca magnetofonul se comporta cu mult mai bine in cazul analogului decat casetofonul.Referitor la magnetofon,si la sensibilitatea lui,exista acele studii facute(nu radeti va rog pt ca sunt documentate stiintific,chiar daca unii nu vor crede)la inregistrarile ce ar fi surprins a alta lume,dimensiune,asa zisa,a lumii de dincolo.Cand am spus ca platanele au destul digital in ele,m-am referit la modul in care sunt construite tot pe componente si procesare digitala,desi vinilurile raman analogice in principiu,desi chiar si inregistrarea lor tot contine si ceva digital in proces.Actualele platane nu pot fi comparate cu intr-adevar analoagele pick-up de altadata.Asta era ideea.Pick-up-urile de altadata nu cuprind integrate,porturi coaxiale,optice etc.Nu e nici o confuzie in ce am spus,poate doar parea un paradox...aparentTe inseli cand spui ca nu prizez alte timpuri muzicale,din contra chiar am o banda larga de timpuri si tipuri muzicale prizate,preferand blues-ul anilor '30,rock'n'rolul anilor '60,disco anilor '80 si techno anilor '90.Ce e dupa 2000 nu prea ma incanta.Termenul de old-school poate ca te lamureste.Nu am gusturi sa-i spunem comerciale,desi sunt si cateva de genul,evident.Merci pt atentionare,ca poate ca uneori scriu doar ce inteleg doar eu;nu m-ar mira ca asta e cauza pt care unii spun ca vin cu ideii ciudate si idioate;poate de exprimare e gresit...nimeni nu e perfect.Referitor la perfectiune,Nomikos chiar substituie adevarului in care cred unii,adevarata forma a ceea ce vor ei sa spuna,aducand cuvantul Satisfactie si tot ce inseamna el;care cred eu e un termen foarte bun in a inlocui gresitul termen de Perfectiune.Vorba lui odata gasita perfectiunea,ce ne mai ramane dupa?Dispare dorinta de a gasi Satisfactia...iar a o inolcui cu Perfectiunea...face totul lipsit de sens si sec.

Link spre comentariu

O mica atentie in exprimare cred ca ti-ar fi de folos si te-ar ajuta , fiind pe intelesul majoritatii.(sunetul live nu e un gen muzical, etc.)

Merci pt atentionare,ca poate ca uneori scriu doar ce inteleg doar eu;nu m-ar mira ca asta e cauza pt care unii spun ca vin cu ideii ciudate si idioate;poate de exprimare e gresit...nimeni nu e perfect.

.

vezi,si altii zic acelasi lucru

eu citesc f atent fiecare fraza si incerc sa descifrez mai adanc ce a vrut sa zica respectivul,pe cand tu preferi 'suprafata'

felixx a zis mai multe in citatutul asta dar dupa raspunsul dat nu ai prins ideea

at priveste vinilul vs digital....este interesant sa le avem pe amandoua deoarece destul de putine LP-uri gasibile usor fac fata unui XRCD sau a unui sidiu de la case de discuri de gen Chesky,Elusive Disc,Naim,Clarity Records,Stockfisch, Telarc sau VTL.

Daca e sa mergem mai departe si sa discutam pe ce tip de sistem canta un vinil si de tipul de brat, doza, preamplificare.....ne rupem chilotii in genunchi de "ingineri" ce suntem...... :rade:

printre care ca un sistem pe baza de vinil care sa sune cu advarat bine COSTA,si e bine sa le avem pe amandoua pt ca foarte putine LP-uri mai fac fata inreg digitale de calitate,multe nici nu se mai scot pe LP

hdcd este doar un format ,nimic mai mult.24/96 este altceva

dpmdv cand ai adus vorba si tot insisti cu vinilul si DJ-ii ne racim gura de pomana,nu stiu unde ai vazut tu ca DJ pun in zilele nostre muzica pe pickup cu doza si toate cele ,cand ei nici nu scot muzica pe acest format.Cand toti zic ca DJ nu fac muzica aia pe pick-up-ul clasic...,batman batman

Analogicul,hai sa-l dam undeva mai aproape de cosul de gunoi,daca vorbim de casetele magnetice,pomenite de CBI.
Banda magnetica unde se afla? este tot un format analogic

de-asta ma iau de tine ca rastalmacesti vorbele in favoarea ta.Banda magnetica este si cea de magnetofon,pe care zeci de ani s-a facut muzica de muzica si apoi transferata pe vinil sau cd.Si nu vad ce probeleme ai cu casetofonul,au fost casuri de mii de E care functionau pe casete de calitate ,nu type 1 alea la 5 lei buc si te asigur ca cu asa ceva nu mi-ar fi rusine nici in ziua de azi daca sculel ar fi in stare buna.Este o chestie de comoditate mai mult la mijloc .Se vede ca nu ai umblat prea mult nici cu magul nici cu casul.Inca se vand pe multe sute de E casetofoane de acum 10-15 ani,oare de ce

desi banuiesc ca si platanele utilizate pt viniluri au suficient digital in ele.Dar genul muzical care va detine superioritatea acustica va fi intotdeauna sunetul Live dintr-un concert,indiferent de care,cu scule profesionale.Nomikos ai reusit sa faci lumina in intunericul unora care nu stiu de ce se foloseste vinilul pe platane.

mai tii minte cum functioneaza pickupul,ca nu are 'platane',sau vorbim de chestiile alea de scratchuri si beaturi de dijei

ca sa nu mai zic de exrimarile de genul "genul muzical care va detine superioritatea acustica va fi intotdeauna sunetul Live", "Cand am spus ca platanele au destul digital in ele(ce procesare digitala e in pick-up???),m-am referit la modul in care sunt construite tot pe componente si procesare digitala,desi vinilurile raman analogice in principiu,desi chiar si inregistrarea lor tot contine si ceva digital in proces" te gandesti inainte sa scrii sau doar scrii.Astea nu sunt greseli gramaticale,sunt greseli de gandire

Nu sta nimeni sa-ti mai ia la puricat afirmatiile pt ca nu mai vad rostul,eu zic pe viitor sa iti recitesti 'gandurile' inca o data inate sa le scrii si nu va mai face nimeni misto,daca asta crezi ca e.Eu te asigur ca printre mistouri am strecurat si ceva de gandit,dar ai preferat sa te faci ca ploua si sa ne iei pe toti in balon ,tinand-o pe-a ta in continuare cu viniluri pe platane digitale ,dijei ,muzica de club 'audiofila'...

Link spre comentariu

Bun,hai sa mai explic unde nu explic sau sunt de neinteles,nu sunt absurd,dar e bine sa mi se spuna cand bag lumea in ceata(uite chiar o sa tin expres sa scriu asa cum mi-ar spune altcineva ca sa inteleg o idee straina).Faptul ca ceva COSTA e deja evident.Nu am mai incalzit tastele cu mentionarea acestui fapt.Da,sunt de acord ca e si era digitala ceva in toata afacerea asta,ca isi are superioritatea ei.Nu tin mortis sa spun ca vai vinilul e tatal suportului audio.Eu oricum merg pe formatul digital de stocare si procesare,nu sunt fan dar are multe beneficii.LP-uri totusi se mai scot,de trupele si interpretii(cu vechime in piata muzicala) care vand bine(si dupa 10 ani)si probabil care au o anume viziune asupra a ceea ce fac cu muzica lor.Si cred ca am prins total ideea la ce a vrut sa spuna Felixx.Evident ca HDCD e un format de stocare ca si vinilul.Dar ma refeream la ceea ce stocheaza el.Greseala mea ca nu m-am explicat.Am mai vorbit despre 24/96 sau 24/192 sau 32/96 sau 32/192 care evident ca iar sunt alta mancare de peste.Doar vreau sa arat pasul general unde a ajuns digitalul(care mie mi se pare atat de obisnuit ca nu il mai disec asa cum era atunci cand a aparut).Hai ca e amuzanta faza cum ca isi pun DJ-ii muzica pe vinil si faza cu platanele cu doza,desi nu am spus asa ceva,ci ca ei folosesc vinilul si platanele pt compozitie si mixaj.Foarte amuzanta afirmatia,desi nu vad ca am spus eu asa ceva...Da,da logic ca au fost si caschetofoane sau magnetofoane de mii de $ odata.Au avut si ele vremea lor de top.Tot timpul vor fi si clasele High-price.Iar despicam firul?Nu am nici o problema cu casetofonul sau cu magnetofonul,chiar admir magnetofonul.Poate ti se pare tie,doar ca personal am trecut la discurile laser odata cu evolutia,desi Cd-urile au aparut pe la inceputul anilor 80 cand inca existau deja vilil,magnetofon etc.E doar o chestie de a evolua tehnic,valul tehnologic...De umblat cu magnetofonul pot spune ca am umblat ralativ putin,iar de casetofoane sunt imbaxit,de la primele modele aparute in Romania,mai ieftine sau mai scumpe si pana la pocnitorile de prin bazare din ziua de azi.Corect ca pick-up-urile nu sunt acelasi lucru cu ceea ce se afla pe masa de mixaj a unui DJ.Crede-ma ca am distrus destule la viata mea,inca modele de odinioara,din alea enorme si grele din URSS.La faza cu exprimarea ca am folosit cuvantul "gen muzical" mi s-a mai spus o data.Intr-adevar mea culpa.In pick-up nu e nici o procesare digitala.Ma refeream la actualele platane utilizate de DJ cu viniluri.Referitor la faptul ca un vinil poate fi considerat analog,e logic.Dar iarasi lipsa unei explicatii personale,am vrut sa spun ca la imprimarea lor,la cele din zilele de azi,se folosesc si tehnicile moderne de filtrare a sunetului,tot felul de aparate si aparate din studio-urile de inregistrare.La faptul ca se foloseste si tehnica moderna si PC-ul am vazut ceva documentare din studiourile de inregistrari din UK,unde in procesarea si inregistrarea LP-urilor se folosea si tehnica de ultima generatie,digitala.Referitor la platanele si la ceea ce e in ele,cred ca o simpla poza interioara dintr-o revista oarecare de profil lamureste ce am vrut sa spun la digitalul din ele.Oricum cred totusi ca intr-o singura propozitie am condensat tot ce am vrut sa spun in mai multe fraze,din lene de a mai scrie papirusuri,destul de clar.Parerea mea.Si da sunt gandite,de aia am reusit sa cuplez mai multe idei pe scurt la un loc.Altfel iar ne intindem la mii de cuvinte si zeci de fraze,care iau mult timp.Cine vrea sa inteleaga,va intelege,o idee chiar si cand e intortocheata.Cand vrei sa spui mai multe in acelasi timp,ori te balbai,ori scrii gogomanii aparente,recunosc.Dar pana nu iti spun 3 ca esti beat,nu stii...Cred ca iar trebuie sa repet ca nu ma dau in vant dupa DJ,platane,audiofilie etc care nu inseamna prea mult pt mine.Ma intereseaza doar rezultatul final al acestor chestii unite la un loc.E o chestie legata de cauza si efect si de legea cu emitorul-mesajul-receptorul.In toata aceasta conglomeratie de idei si fapte,isi are locul digitalul si analogul,desi initial incepusem sa vorbim de filtrarea pe difuzoare in cele 2 moduri.Bleah,hai ca iar vorbim prea mult.Sper ca am fost acum cat se poate de clar.Si voi incerca sa fiu cat se poate de clar.La cererea celor ce au fost in ceata la limbajul meu comprimat si colorat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări