Jimmy Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 dragon, am eu impresia, sau tie iti lipsesc o gramada de cunostinte in domeniul asta? in primul rand, toate filtrele pe care le-ai pomenit tu sunt electronice, ca doar nu merg cu motoare si roti dintate... si cele analogice se impart in active si pasive, iar filtrele alea digitale la care te referi tu, sunt defapt DSP-uri (digital signal processors). stii macar ce inseamna cei 16 biti si 44.8 kHz? asta sarind peste faptul ca tu nu auzeai nimic la placa ta veche de 16biti si 44.8 Hz (eventual vreun geam/usa cum vibreaza discret). legat de : "Teoretic de sus in jos ar fi asa:digital>electronic(activ)>analogic(pasiv)", aia e o mare tampenie, daca criteriul dupa care le-ai ordonat era calitatea sunetului. daca ziceai de sonorizari profesionale, nu comentam nimic, un filtru cu panta de 60dB/octava e lejer de implementat cu un DSP, dar analogic, mai greu. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 viewtopic.php?f=4&t=50818 -perfectiunea nu existaviewtopic.php?f=40&t=51043 - hai sa va luam la misto-eu sunt pro dragon,mai expertilor daca tot le stiti pe toate ce mai cautati pe forumuri?ah ....sa mai pierdeti timpul amuzandu-va facand misto de cate un incepator,daca tot suntem la capitolul incinte;VOI SUNTETI MULTUMITI DE CE AVETI ACASA?cred ca mai cautati perfectiunea din pacate.!!!!!!!!!Sper sa nu supar pe nimeni dar poate am pretentia sa primesc un sfat de la voi(de la unii chiar am si primit)sau vreti sa tineti doar pentru voi?altfel nu vad rostul vostru aici ,nu?a-ti invatat in ani multi de studiu ceea ce stiti si vreti sa impartasi-ti si altora din cunostintele voastre nu?uite eu stiu ce vreau de la o BOXA,LADA,INCINTA,CUTIE vreau sa aiba un bas pe care sa-l simpt in plamani cand ascult lil john,vreau sa ascult zgomotele alea de viori cand am chef de furtuna lui vivaldi si mai vreau sa ascult vocea regelui GUTA cand am baut mai mult de 3 berisi inca ceva cu corectorii de limba romana-gramatica:E SINT IUNGUR FRAT NU PRE STI LIMBA ROMINA DAR PT ASTA AM POT CITI MISTOURI DE AL VOI FACUT COLEGILER Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 si iar ajungem la vorba aia: cati oameni atatea culturi, atatea pareri, atatea nevoi, atatea buzunare. Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 dragon, am eu impresia, sau tie iti lipsesc o gramada de cunostinte in domeniul asta? in primul rand, toate filtrele pe care le-ai pomenit tu sunt electronice, ca doar nu merg cu motoare si roti dintate... si cele analogice se impart in active si pasive, iar filtrele alea digitale la care te referi tu, sunt defapt DSP-uri (digital signal processors). stii macar ce inseamna cei 16 biti si 44.8 kHz? asta sarind peste faptul ca tu nu auzeai nimic la placa ta veche de 16biti si 44.8 Hz (eventual vreun geam/usa cum vibreaza discret). legat de : "Teoretic de sus in jos ar fi asa:digital>electronic(activ)>analogic(pasiv)", aia e o mare tampenie, daca criteriul dupa care le-ai ordonat era calitatea sunetului. daca ziceai de sonorizari profesionale, nu comentam nimic, un filtru cu panta de 60dB/octava e lejer de implementat cu un DSP, dar analogic, mai greu. Frate deah sunt toate electronice caci doar nu sunt din lemn.Citesti printre randuri sau nu citesti deloc.Ia si mai documenteaza-te mai bine si vezi ca in general Activele sunt numite si electronice.La Pasive nu am gasit si alte denumiri.Daca nu ai vazut faceam o descriere de termeni cat mai distinctiv posibil.Varza de toamna si varza de vara sunt tot varza,dar le descriem ca de vara si ca de toamna!!! Iar faptul ca nu am pus un K inainte de Hz nu e o crima.Eu tot nu inteleg ce tot unii bat campii cu ortografia.Cand scrii la tastatura se mai intampla si greseli man.Poate nu am o tasta la laptop ca am dat cu pumnu' si a sarit!!! Aha si daca stii ce sunt acele DSP atunci de ce nu explici mai mult si tii sa faci pe-a profu' de gramatica? Esti sigur ca sunt DSP?Eu nu am gasit inca termenul asta acolo unde se scria despre filtrele digitale. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 despre filtrele digitale se studiaza in anul 4 la electronica /automatica,exista cursuri de la 0,cred ca gasesc in vreo arhiva din timpul facdesi sunt pe intelesul tuturor,nu sunt pt toti,fara sa insinuez nimic.Filtrele digitale sau numerice se studiaza la Prelucrarea digitala a semnalelor(sau DSP in eng),si se discutat despre simulari,tranformata fourier sau seriile f(am uitat si eu),hilbert,secv periodice,neperiodice,in timp discrete,conversia AD-DA,esantionare,unde sunt utilizate cum se implemeteaza,simulari in matlabdespre filtre active care sunt cu totul altceva,desi s-ar putea zice ca fac acelasi 'lucru' se gaseste si pe google,dar si in cursuri de DCE,(disp si circ electronice).Daca sunteti pasionati faceti o cerere pe forum pt cine mai este in scoala si va poate da cursurile.In cateva ore de citit pe sarite cred ca cineva care stie putina meserie nu va veni cu intrebari ciudateDupa cum scria si printr-un link pe aici,nu mai are nimeni chef sa explice ce e ala tranzistor si cum functioneaza ,sau amplificator operational,ce se pot face cu ele etc etcEle(filtrel digitale alaturi de multe altele) sunt folosite peste tot in zilele noastre,de la codarea de voce in telefonie,comprimari,filtre pt DAC-uri etc etc .NU va sta nimeni sa scrie rezumatul unui curs(care este de-abia de initiere) despre asa ceva,avantaje,dezavantajeapropo,44.1khz ,nu 44.8 nu este frecv audio! deci nu are voie sa fie greseala de tastatare daca se cunoste ce reprezinta(se refera la nr de esantioane pe s care sunt luate din semnalul analog,aproximarea lui in semnale digitale.16b ,24 reprezinta din nou altceva)BAfta la studiu Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Nu a intrebat nimeni de tranzistori etc.Nu a cerut nimeni cursuri savante sau de scoala.Nu trage nimeni pe nimeni de limba si nimeni nu obliga pe nimeni sa raspunda!!!Poate ca unii din cei ce par a sti simt nevoia sa se de-a curcani cu ceea stiu printre cei mai ''necurcani''.E oare o nevoie,o dependenta de a parea mai destept decat altii?Banuiesc ca tipologia asta de atotstiutori nu pun si nu au pus in viata lor intrebari idioate!!!Idioate comparate cu ce?Cu sistemul personal automultumitor ce are ochelari de cal?Din cate stiu pe forumuri se poarta discutii pro si contra unui subiect.Discutii si nu monologuri cu aere de desteptaciune.Crezi ca cere cineva vreo explicatie savanta?Eu din cate vad incercam sa discutam un subiect la pro si contra digital vs analog.Sincer nineni nu e doxa si nimeni nu cere scolarizare aici.Binenteles ca sunt alte surse,prea maritul Google(Ave Google,ar trebui inclus in Tatal Nostru-scuze de remarca) sau manualele scolare mult indragite de unii(posibili tocilari la viata lor,cu vederi inguste).E vorba de discutii fratele meu,discutam,nu ne umflam in pene despre cat stiu unii sau cat nu stiu altii.Ai vazut pe undeva oameni identici in cunostinte?Nici macar gemenii nu sunt chiar identici.De aia a dat cel de sus netul si forumurile,ca oamenii sa schimbe idei si pareri,sa invete unul de la altul,unde toti au dreptul la parere si la vorba si nu doar unul sau doi vorbesc si ceilalti tac.Dialog frate,nu monolog super-fantastic de doct si de savant cu ironii intercalate si cu simturi de superioritate falsa.Dar nu stiu cine a spus de frecventa audio cand am mentionat de 44,8Khz???Nu vad eu bine sau unii vad in gura?Cand un pahar e plin,nu mai incape nimic,nu? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 nu poti sa discuti despre asa decat cu cineva care stapaneste notiunile de baza,astfel vorbim vorbe,aia e probelema nu stiu ce explicatii vrei,pt ca tocmai de-asta nu scrie lumea,nu pui intrebarile clare,si nu va scrie nimeni la subiect daca considera ca va avea mult de scris pt a fi inteles.Pt ca vor urma intrebari dupa intrebari.Mai ales daca la 2 fraze scrii teoreme fara drept de apel,sau in stil de tarla .In curand multi vor incepe sa te ignore Timpurile cand informatia era ascunsa s-au dus,acum se poate gasi cu usurinta.LA o interogare google digital vs vinyl etc etc aflai tot ce te interesa si nu ne mai scoteam ochii pe vorbe ca sa putem discuta despre diferite formate audio trebuie sa stii cum functioneaza fiecare pana sa scoti dume ca digitalul vs analogul vs vinilul vs vs in caz ca nu stiai vinilul este un format inferior digitalului,dpdv tehnic,faptul ca sunt unii incantati la urechile lor sensibile de sunetul moale nu insemana nimic.Digitalul este superior ca format de stocare. Sunt si o gramada de dezastre pe vinil,ca si pe cd.Ca sa te bucuri de vinil iti trebuie scule,nu unitra cu doza piezo Eu tare am indoieli ca ai simtit crestere calitativa de la mp3 la track-uri si la hi-res schimband placi audio de 2 lei,dar nu asa se capata credibilitatea,cu forta Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Banuiesc ca stii si ce placa audio folosesc?Stii si ca era pe bonul de casa trecut 2 ron?Uau!Ce mai stii...Era sa te confund cu Dalai Lama... Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 hai sa zicem ca cel putin pe teme electrice, electronice, acustice, CBI stie muuuuult mai multe ca tine! Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Bun si ce e cu asta?Vad ca in general pe tot forumul da raspunsuri in doi peri,cum vrea muschiul lui.Nu asa se discuta.Unul e prost iar altul e destept.Nu s-a intalnit hotul cu prostul pe acest forum.Fiecare forum trebuie sa aiba si unul de genul...Asa viata si parerile sunt mai colorate...Crezi ca avem undeva vreun grad de comparatie in ce stim fiecare?Esti atat de siugur ca nu sunt mai ''bun'' ca el?Poti dovedi asta?Poate ca vreau sa fac misto din unii plasand intrebari aiurea.Oare daca e asa...Poate vreau sa vad limitele absurditatii la cei ce pretind ca cunosc.Poate ca ma joc cu unii...Daca e asa...Poate...Dar hai sa ramanem la subiectul postat.Nu am chef sa ma cert cu oameni cu accese de superioritate.Ca nu duce nicaieri. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 dragon82, daca cineva are accese de superioritate (si de violenta as adauga eu) acela esti tu!!!acuma s-ar putea sa ai dreptate, poate vrei sa ne testezi noua nervii si cunostintele ca altfel nu se explica cum de pui intrebari una mai idioata ca cealalta.in felul acesta incet incet o sa te ignore toata lumea. eu te-am ignorat deja dar am vrut sa-i vin in ajutor lui CBI. Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Bingo!!!Asta ca sa auzi ceea ce vrei.Ciudat e ca am si eu un buton pe tastatura pe care scrie ''Ignore".Ce zici sa-l apas?Hai ca ma oboseste vorbaria multa si aiurea pe langa subiect. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Care subiect??? ca nu am inteles despre ce e vorba. Poate ne lamuresti ...... Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Ignore!!! Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 ca sa putem discuta despre diferite formate audio trebuie sa stii cum functioneaza fiecare pana sa scoti dume ca digitalul vs analogul vs vinilul vs vsin caz ca nu stiai vinilul este un format inferior digitalului,dpdv tehnic,faptul ca sunt unii incantati la urechile lor sensibile de sunetul moale nu insemana nimic.Digitalul este superior ca format de stocare. Sunt si o gramada de dezastre pe vinil,ca si pe cd.Ca sa te bucuri de vinil iti trebuie scule,nu unitra cu doza piezoEu tare am indoieli ca ai simtit crestere calitativa de la mp3 la track-uri si la hi-res schimband placi audio de 2 lei,dar nu asa se capata credibilitatea,cu fortaEu cred ca pt cunostintele tale astrosuperioare sa discuti cu mai toti Dj-ii din lumea asta mare si ai sa ai un raspuns total diferit referitor la vinil.Da' cine spunea ca vinilul e perfect?Eu cred ca,mai lasa tu dumele si vezi ce scule folosesc profesionistii ce fac muzica si care au ureche muzicala,mai lasa manualele scolare,si intreaba-i de ce folosesc viniluri si nu altceva.Cu cartea si formulele nu sunt necesare sa faci critici despre vinil,care ramane foarte bun.La un moment dat cu hartia tot te stergi undeva.Banuiesc ca Tiesto sau Armin Van Buuren,ori Schiller nu au mai studiat atata electronica pt a sti ca vinilul e net superior si al folosi pt muzica electronica de calitate.Pai de unde sa stii diferenta intre mp3 si CDDA sau altele,ca numai cu mp3 iti merg castile la telefon.Hai nu mai da dume rasuflate si nu mai compara mp3-ul cu CDDA sau ceva asemanator.Dar cred ca pt tine Guta si mp3 nu are nici o diferenta cu Enya sau Diana Krall in CDDA sau HDCD(ai auzit de aceste tipuri de discuri?ai ascultat sau doar faci polemica ca sa nu te plictisesti?).Este o vorba care spune ca teoria e doar 50% iar practica restul de 50%,iar concluzia e ca practica ne omoara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum