Sharky Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Am citit si eu ce s-a scris acolo.Hai sa nu deviem de la subiect si sa discutam strict despre parametrii pa800. Ambalajele, afacerile unora, nationalitatea celor de pe linia de productie si alte povesti nu au nici o legatura cu performantele unui difuzor atata vreme cat difuzorul ajunge intreg la client.Nu vreau sa interzic nimanui firma de la paudio, nici prin concurenta, nici prin defaimari, dar hai sa privim din perspectiva mea, a unei persoane care a lucrat cu 2 perechi de pa800 cu caracteristici diferite.In 2008 mi-am facut impreuna cu un vecin niste boxe. El a ales pa800 si pct, a nimerit cel cu fs jos, a mers brici, au fost cei mai bine cheltuiti bani pe difuzoare. Bun. MA miram si eu ce nu ii placea lui CBI pa800-le ca pt mine avea bas arhisuficient pt o incinta de 20L, plus spl mare.I-am spus asa in treacat vecinului ca stiu pe cineva care are pa800 de vanzare, finisat, pus la punct dupa proiectul public postat pe forum, la un pret la care nu luai decat difuzoarele si ceva resturi de pal, nici vorba de finisaje si filtre.I-am imprumutat bani, ca pe vremea aia era student si nu lucra. Si-a luat boxele si dezamagire mare pe partea de bas. Voi cum ati reactiona in asemenea situatie?Nu am facut publice aceste date, le-am comunicat altor prieteni sa fie atenti, ca poate era un caz izolat, dar acum cand vad ca nu sunt singurul, unii dintre potentialii cumparatori ar fi trebui sa afle.Nu e problema clientilor (decat dupa ce le cumpara ) ca difuzoarele acelea au alti parametrii si se comporta diferit, e problema dealerului.Daca e sa atentionez pe cineva cu privire la asta automat devin fanul unui guster local sau reiese ca interzic paudio, de parca e vina mea sau a gusterului ca diful a venit in doua variante si am avut tupeul sa il masor inloc sa ma incred orbeste in foaia de catalog.Ma rog, o parte din vina e a mea. Nu am verificat inainte sa cumpar! Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Bun, sa zicem ca sarim peste partea cu ambalarea - desi mie ca client nu mi-ar fi totuna daca produsele ajung intregi sau relativ alterate. Din cate inteleg cele citite, lui Chorchy cei de la PA Thailand i-au trimis o cu totul alta pagina de catalog decat cea postata pe site-urile dealerului PA Romania. Adica pagina de la difuzorul marcat de ei cu K, si care cf. acelor date de catalog are (printre altele) Fs = 67Hz si nu 28Hz. Tocmai pentru ca PA800 - cel cu Fs = 28Hz era un best-buy, interesul este sa stim clar daca mai putem vorbi in continuare de acel difuzor, sau este altul (PA800K - cu Fs = 67Hz). 67Hz descalifica difuzorul de la orice utilizare FR, practic devenind un dif de medii pt un satelit [modest ca putere]. Link spre comentariu
chorchy Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 shambala,nu fi,te rog,asa radical.unii "nefericiti posesori de pa800k" vor impusca difuzorul ala de kevlar sa vada daca e antiglont.800k are bas,dar trebuie fortat din egalizator.satelit pentru ce?(daca afirmi ca este modest ca putere)daca este satelit pentru sonorizari,ai dreptate( in fisa de catalog se afirma "frequency range 100Hz->>".de aici se poate trage concluzia ta.800k este un woofer de satelit pentru sonorizari de mica amploare;adica teoretic nu de hi-fi(citisem nu mai stiu unde ca PA face unele difuzoare hi-fi)se pare ca hi-fi este doar o coincidenta.pentru mine este una fericita.800k tipa un pic mai tare ca 800,iar diferenta aia de 50W la putere mi se pare irelevanta pentru auditii(DNA postase pe forum la discopro proiectul acela de florstander cu 2*800k(se vedea din poze conul de kevlar si le testase la putere mare fara probleme).daca ii cobori frecventa de rezonanta va scadea SPL pe medii si difuzorul va cobori pana la 50hz(rezonabil) Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Eu nu mai înţeleg nimic. Pe al meu scrie tot PA-800K. http://picasaweb.google.com/ratoiu2000/Woofer Nu cumva etichetele sînt lipite de importator? Pare a fi coală chioară, de imprimantă. Link spre comentariu
vidax Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Eu le-am cumparat asta-vara, le-am primit de la Turnu Severin printr-o firma de curierat si au exact aceleasi etichete lipite pe magneti, PA-800K. Nu am avut curiozitatea sa le masor pentru ca m-am bazat pe datele date pe siteul firmei. Am masurat insa VTP-urile realizate cu ele, pe generatorul de semnal incep sa se auda la 23Hz. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Ratza, din cate vad difurile tale arata ca si cele din pozele mele.Nu vad sa fie vreo diferenta de material. Se pare ca nu prea le putem deosebi nici dupa eticheta.La faza cu lipitul etichetei ma indoiesc, nu cred ca are vreme cineva sa stea sa lipeasca. Pe bune, tot aia era sa le trimita fara, nu prea sunt alte modele cu care il poti confunda.Vidax, faptul ca se aud de la 23Hz e irelevant.Am selenium 8pw3, in vtp scoatea 50hz fara probleme. Link spre comentariu
vidax Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 De curiozitate am sa demontez unul sa-l masor in aer liber, banuiesc insa ca au Fs-ul de 28Hz pentru ca imi redau basul jos si viguros. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Sharky, nu ştiu ce să mai zic. Tot din Severin au venit şi ale mele şi tot ca la vidax, coboară foarte bine. Le-am luat acum doi ani (pe 10 martie 2008, mai exact). Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Chorchy - ideea era de a obtine 2 incinte Hi-Fi cu aceste difuzoare. In acest sens am spus ca un Fs=67Hz le descalifica. Pt mine 50 Hz fortati din egalizator sunt o anti-solutie, in nici un caz una hi-fi. Daca dai un pic mai tare (astfel fortate) le zbori membranele de nu se vad, si e pacat de ele - si de bani. Satelit modest - da, in sensul utilizarii pro, evident. Intr-un satelit home (2+1) nu e nevoie sa folosesti un dif de 8" ... Iata ca s-a adeverit prezumtia lui Sharky... Cum le mai deosebim ? Fiecare cu norocul lui ? ... Ma bateau la cap niste cunoscuti sa ii ajut sa isi faca incinte cu aceste difuzoare. Acum nu mai indraznesc sa le recomand, caci ambii sunt destul de ghinionisti Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 In Iasi banuiesc ca le poti testa la fata locului.Nu-ti place, nu cumperi.Ce nu iti recomand e sa le testezi fara filtru, au un timbru de te sperii. Cu filtru e cu totul alta poveste.Ratza, asa sunt si cele pe care am pus mana, fizic arata la fel. Etichete nu stiu ca s-au desprins/rupt la cele mai vechi. Provenienta este aceeasi. Cele cu fs sus sunt din primul lot adus in tara, asa mi-a spus proprietarul. Oricum nu sunt din ultimul din moment ce le-am luat SH in 2008 prin Noiembrie. Cele luate de la kon dracu stie cat au stat pe raft pana sa fie cumparate.Patzasti! Link spre comentariu
Vizitator DNA Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 De remarcat si extrem de proasta reactia a lui DNA relativ la o mai buna ambalare a produselor expediate clientilor. Reacţia şi răspunsul este pe măsura caracterului celor care emit diverse opinii cu o evidentă rea credinţă.Cred că unii se plictisesc foarte tare. Link spre comentariu
Vizitator DNA Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Tocmai pentru ca PA800 - cel cu Fs = 28Hz era un best-buy, interesul este sa stim clar daca mai putem vorbi in continuare de acel difuzor, sau este altul (PA800K - cu Fs = 67Hz). 67Hz descalifica difuzorul de la orice utilizare FR, practic devenind un dif de medii pt un satelit [modest ca putere]. Ai idee cam câte difuzoare cu Fs>67hz sunt folosite în boxe hi-fi şi high end ?Şi nu prea am văzut să se plângă că boxele nu au bass. Sharky, să zicem că aş înţelege explicaţia ta referitoare la povestea cu prietenul care a luat nişte difuzoare şi că tu te-ai simţit obligat să faci nişte chestii. Mă fac că le cred aşa cum le spui tu şi trec mai departe. Mă rog, poate că ar trebui să te întreb de unde au apărut acele massuri sau cum le-o spune, date pe mess, în care se vorbea despre Fs-ul lui PA800 de parcă ar fi fost vorba despre o nouă dovadă în cazul Roswell. Poate că prietenii tăi clujeni or fi considerat că au motive ca să dea cu rahat în Paudio ? Nu voi şti niciodată ... Ştim cu toţii că există o animozitate între ceea ce eu o numesc cu drag drept "gaşca de la Cluj" şi tot ce ţine de Mircea. Nu ştiu cum se face, dar clujenii parcă ar fi sub influenţa unei flăcări violete. Adi se duce la Frankfurt şi din tot târgul ăla, al dracului ghinion, taman la standul Paudio se ia cineva de el. Naşpa ! După aceea se împiedică ( flacăra violetă stike again ) drept în faţa standului de la Ecler şi se propteşte cu obiectivul aparatului foto drept în mufa speakon a unui amplificator de acolo. Tot felul de fenomen paranormale se tot întâmplă prin Cluj din momentul când Adi s-a certat cu Mircea. Tot felul de chestii din astea, de care nu îmi face plăcere să îmi reamintesc, dar nu am ce face, din moment ce unii dintre voi v-aţi făcut un hobby din chestia asta. Apropo, nu vă plictisiţi ? Referitor la PA800. Aşa cum am mai spus şi pe alt forum, acest difuzor va fi importat tot cu fs=28hz ( +/-15% ). Ambalajul este foarte ok, cu mult peste produsele similare din aceeaşi gama de preţ şi nu sunt motive să fie schimbat. Cât priveşte furtuna din paharul cu apă declanşată recent, poziţia mea este aceasta. Orice fabricant specifică faptul că îşi rezervă dreptul să modifice parametrii tehnici FĂRĂ NICIO NOTIFICARE PREALABILĂ. Distribuitorul nu are niciun fel de obligaţie din acest punct de vedere. În concluzie, dacă cineva are ceva de reclamat, rog respectuos să înaintaţi plângerile către producătorul difuzorului. Din câte am înţeles, Paudio a trimis parametrii tehnici oricui a solicitat acest lucru. Faptul că apar nişte insignifiante diferenţe între datele din catalogul 2006 şi foaia tehnică din 2010, nu este decât un aspect irelevant şi neimportant, care nu merită o discuţie atât de lungă, întrucât nu sunt diferenţe notabile în funcţionare. Link spre comentariu
Vizitator DNA Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Ma bateau la cap niste cunoscuti sa ii ajut sa isi faca incinte cu aceste difuzoare. Acum nu mai indraznesc sa le recomand, caci ambii sunt destul de ghinionisti Foarte bună idee !Poate că ar trebui să le recomanzi produse de la un alt furnizor. Ar fi excelent şi pentru mine, întrucât sunt sătul de cârcote pe teme de acest tip. Sincer şi pe faţă spus. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Raspund in ordine, pe rand, la ce am citat: Ai idee cam câte difuzoare cu Fs>67hz sunt folosite în boxe hi-fi şi high end ?Şi nu prea am văzut să se plângă că boxele nu au bass. Nu se plange lumea de unele boxe cu difuri cu fs mare, dar fix intre aceste doua modele se cam simte diferenta din pacate. Cand e sa pui boxa sa cante, sau sa redea un ton intre 50Hz si 70Hz se simte. Am zis ca e de la incinta, dar si daca permut difuzoarele la fel se simte. La spl nu e asa mare diferenta. Ca e fs-ul la 1Hz sau la 100Hz ce mai conteaza daca boxa pe care vecinul meu a dat banii nu ii e pe plac, desi teoretic are aceleasi difuzoare. :( Cum dracu sa ii explic ca merge la fel ca nu e prost incat sa nu isi dea seama? Acum asta e, boxele nu-s rele, tin la un chef fara sa ramana infirme per total trec ele testul, dar m-am gandit ca e bine sa stie si altii de acest neajuns. Sharky, să zicem că aş înţelege explicaţia ta referitoare la povestea cu prietenul care a luat nişte difuzoare şi că tu te-ai simţit obligat să faci nişte chestii. Mă fac că le cred aşa cum le spui tu şi trec mai departe. Mă rog, poate că ar trebui să te întreb de unde au apărut acele massuri sau cum le-o spune, date pe mess, în care se vorbea despre Fs-ul lui PA800 de parcă ar fi fost vorba despre o nouă dovadă în cazul Roswell. Poate că prietenii tăi clujeni or fi considerat că au motive ca să dea cu rahat în Paudio ? Nu voi şti niciodată ... Daca imi fac poza langa cele 4 difuzoare pa800 ma crezi? Eu ce pot sa fac daca doua dintre ele nu merg pe placul meu? Am scris si eu parerea mea impreuna cu experientele legate de acest dif. N-am zis ca e naspa paudio sau pa800, dimpotriva, am scris prin primele posturi din acest topic ca pa800 ala cu fs jos e misto, dar asta cu fs mai mare sta mai naspa pe partea de bas. Care e vina mea in toata asta? Si asa 99% dintre bucatile vandute ajung pe mana unora care habar nu au cu ce se manca aia, dar macar acei 1% sau mai bine zic 0.1% care citesc acest thread sa afle. "Mass-uri ?" Daca dau altii nu e responsabilitatea mea. Eu le povestesc tot cu aceeasi retinere/lipsa de retinere daca un pa800 merge diferit fata de celalalt sau cat de uimit am ramas de cat a putut cobora in frecventa wn18 intr-o cutie prea mica, de 100L, ajutat de un mic eq sau cat de bine suna bmd750 2, despre care toti din "gasca de la cluj" il pomenesc de bine. E chiar naiv sa crezi ca toate produsele de la o marca sunt perfecte avand in vedere compromisurile ce sunt facute in construirea oricarui difuzor. Aceste compromisuri sunt cunoscute si de catre profani, darmite de expertii care le proiecteaza care probabil se lovesc de altele mai nasoale. Nimic pe lumea asta nu e perfect si eu zic ca e bine sa ne uitam si la cusururile unui obiect si cum putem sa trecem peste ele. E bine de pus in evidenta acest aspect si cum putem trece peste acestea. Nu ai idee de cate ori l-am facut "prost" pe CBI, ca pa800 are bas, i-am zis ce filtru am incercat, el l-a incercat tot spunea ca nu are bas, pana cand am nimerit si eu un specimen cu fs sus si apoi i-am dat dreptate intocmai ca si rabinul. Nu sunt genul de om care renunta usor. Incerc sa ma zbat sa scot tot ce se poate din ce am la indemana si apoi trag concluziile. Si coaxialele astea de 12" care le tin de mai bine de un an jumate, cand am timp si dispozitie mai trancotaresc una alta la ele, am ajuns destul de departe si inca mai simt ca mai pot continua. Le-am luat de fiecare data apararea cand a fost vorba de ceva neadevarat despre ele cu argumente scoase din experientele mele. Nu cred ca m-am luat niciodata de mufe pe care nu scrie neutrik, difuzoare cu etichete lipite stramb, muncitori tailandezi si alte prostii dinastea fara seminificatie. Mi-am argumentat parerile cand a fost cazul cu argumente solide, zic eu. Tot timpul am fost deschis la discutii cu argumente si pareri tehnice. Ştim cu toţii că există o animozitate între ceea ce eu o numesc cu drag drept "gaşca de la Cluj" şi tot ce ţine de Mircea. Cred ca doar cu Mircea, nu tot ce tine de el. Eu recunosc ca am ceva, dar nu personal cu el ci cu un anumit mod de a aborda problemele. Eu unul nu suport dusul cu vorba si driblingul managerial cand e vorba de discutii strict tehnice. ADica sa apelezi la factorul uman, sa il ataci, sa il dezorientezi cu tot felul de trucuri ca sa creada ca 1+1=3. Pana la urma legile fizicii tot se aplica si cel care le aplica nu poate fi fentat. Chiar pe tine te-am vazut ca te-ai "enervat" cu RCF care a dat un nume pompos la un filtru mai mult decat banal. Poi asa se "enerveaza" si altii cand vad ca toate boxele si combinatiile de difuzoare, de la cele mai scumpe si gandite pana la e10 si pht merg "extrem de bine" si subwoofere extreme cu hp15w in bandpass cu f3 la 35Hz ("pe hartie") care practic acolo pufaie, nu scot sunet/virbatii. Sa incercam sa facem mai multa stiinta si mai putina politica si marketing. Sa nu se interpreteze gresit, ma refer la discutiile de aici de pe forum. Apropo, nu vă plictisiţi ?. Posibil sa ai dreptate, avand in vedere nivelul prea scazut al forumurilor cred ca mai bine iau o pauza de la vorbit cu peretii. 99% din useri merita sa fie driblati si ametiti, e mai bine petru toata lumea. Link spre comentariu
chorchy Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 Cât priveşte furtuna din paharul cu apă declanşată recent, poziţia mea este aceasta.Orice fabricant specifică faptul că îşi rezervă dreptul să modifice parametrii tehnici FĂRĂ NICIO NOTIFICARE PREALABILĂ.Cei de la paudio nu au modificat nimic asa de capul lor.ei fac doua difuzoare fiecare cu fisa lui tehnica si parametrii lui. ai postat pe celalat forum o serie,care e seria din catalogul lui pa800k,deci producatorul nu a facut modificari de parametri si nu poti spune ca "exista o diferenta insignifianta in parametrii ACELUIASI difuzor".Imi poti spune,te rog,cine lipeste etichetele cu pa800k pe woofere pa800?nu am nimic cu ambalajele,inghit problema unei cutii de carton uzate care mi-a turtit rila si nici acum nu s-a indreptat de tot.pe d.iscopro PA800K-ul acela are fs de 28 de Hz.induceti omul in eroare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum