Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pa 800k sau Fountek FW168

chorchy

Postări Recomandate

cred ca era de la materialul fono.aveam pus pe pereti un strat de jumatate de deget.nu am gasit vatelina de 1",in schimb aveam niste vatelina subtire pe panza(ca aia de geci)si am pus.se auzea un pic "spart"(eu zic ca e si incinta de vina,PAL melaminat de la o boxa mai veche si imi si scapa aer un pic).ce am acum se numeste mai bine CUTIE :jytuiyu.din cauza asta am zis ca trebuie sa fac alta,plus ca sunt destul de multumit de woofer si merita si el o incinta decentaca filtru folosesc un ord2 cu Ft la 1500Hz.are inca o mica cocoasa pe medii

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

32

• chorchy

19

• CBI

10

• ratza

9

Top autori în acest subiect

sharky,poti pune poze cu difuzoarele?sunt tare curios sa vad "marea diferenta"dintre conul de carbon si cel de kevlar.backplateul este intr-adevar de alta culoare?cum arata spiderul?

Link spre comentariu

daca e scris pa800k cu eticheta cu negru cred ca e pa800k.eu ma gandesc ca daca in datasheet pa800 e trecut PA 800,asa trebuie sa scrie si pe eticheta nu?confuzia s-a facut din neatentie....in fine,asteptam detalii

Link spre comentariu

Atunci cand Fs este la o distanta de o octava de la un woofer la celalalt, chiar daca arata identic, sunt unele sanse sa le deosebiti usor:- membrana de kevlar este mai dura, se indoaie mai greu decat fibra de carbon, si , de cele mai multe ori materialul este tesut in unghi de 90 grade la fibra de carbon si in unghi ascutit la kevlar;- presand usor pe membrana, rezistenta opusa este mai mare daca Fs este mai mare.

Link spre comentariu

Chestia e ca difurile nu-s ale mele ci a unui vecin si nu am apucat sa mesterim amandoi la ele inca. Sorry ca am anuntat poze. Le voi posta in cele din urma.Ce e sigur e ca pe cel cu fs 70 scrie pa800k si fierul e tratat cu cadmiu, deci e galbui, celalalt e in boxa.Pe forum la discopro s-a scris ca TOATE AU PARAMETRI IDENTICI. Yeah, right! :nebunrau:

Link spre comentariu

sa nu imi dati in cap,dar am avut tupeul sa lipesc trei monede de 50 de bani pe con si i-am scazut fs pana la 48 de hz.in 18 litri acordat la 45 de hz face minuni(un pic apropiat de perete si chiar se schimba sunetul,basul e mult mai pronuntat si coboara mai jos,f3 la 52 de Hz:P:P:P)SPL scade la 90,dar pentru auditii e ok.nu am observat cine stie ce diferenta la medii(in afara de SPL) din cauza conului de 37 de grame.probabil datorita motorului puternic.raspunsul tranzitoriu ramane bun.cu boost din egalizator basul devine un pic "gras",numai bun pentru iubitorii de trance,dnb,hip hop.

Link spre comentariu

Cu parere de rau va spun ca nu stiu ce pereche sunt difurile cu fs-ul jos. Cu toate ca nu o sa va vina sa credeti, dar o eticheta e rupta si mare lucru nu se intelege de pe ea. Si cealalta de la pa800k incepe putin sa se exfolieze.

Probabil posesorul boxelor a rupt-o jos ca il enerva cum flutura in timp ce mesteream amandoi la boxe.

Postez niste poze, facute la lumina unui bec semi-chior. :nas: Cum n-am avut trepied a trebuit sa improvizez. Cu blit-ul nu prea mi-au iesit asa ca am fost nevoit sa folosesc expunere lunga. Daca aveti niste tips and tricks pt facut poze va ascult. Eu din liceu cand foloseam un zenit la care reglai o jumatate de ora si faceai o poza n-am mai avut tangenta la modul serios cu fotografia.

Nu va speriati, e camera de gaming. :ras:

Stanga pa800k, dreapta..fara eticheta, dar cu fs jos.

http://i49.tinypic.com/ndv1o7.jpg

http://i50.tinypic.com/24cz60m.jpg

Celalalt pa800 cu fs jos montat in boxa.

http://i48.tinypic.com/2rctnw2.jpg

Pa800K vazut din spate:

http://i46.tinypic.com/14ctlx4.jpg

http://i49.tinypic.com/16j59ap.jpg

Pozele sunt mari ca sa se vada orice detaliu.

Diferente in membrana n-am vazut. La apasare e ceva mai moale cel cu fs mai jos, dar din cate vad se intareste destul de repede cum il apesi. O fi suspensie progresiva, ca sa nu crape de la curse prea mari. Oricum e de remarcat rezistenta acestui dif. Tine bine la puteri la care multe altele se fac tzandari. Evident ca nu mai suna prea bine o data ce depasesti suta de watti si ceri bas de la el, dar macar nu crapa.

In opinia mea e un dif bun pentru niste boxe de casa ieftine, cu spl relativ mare pt 8", calitative si care sa tina la putere. Din pacate varianta cu fs ridicat nu sta prea bine la capitolul bas si s-ar incadra mai mult la capitolul satelit, nu la fullrange.

Link spre comentariu

de varianta mea cu Fs coborat ce zici?cu media data inapoi(urechiometric suna mai tare cu vreo 5dB de pe la 600 de Hz in sus)si taiat la 1500Hz,basul se aude pana la 50Hz(F6 e pe la 40 de Hz)iar la group delay nu am sesizat schimbari prea mari.si asta in 18L cu acordaj undeva la 50Hz

Link spre comentariu

Pana nu o aud nu zic nimic. :)Dar daca tu esti multumit nu vad care e problema.Eu n-am de gand sa recurg la solutii asa extreme, mai ales ca difurile din poze nu sunt ale mele.Implicatii nu cred ca vor fi. Suspensia este destul de tare incat greutatile sa nu iti afecteze in timp pozitia de echilibru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări